Sign in to follow this  
Followers 0
roco

Limba română

6 posts in this topic

Limba română e atât de bogată, incat am exportat-o pe bandă rulantă !

Ne-am aventurat in a face un top al denumirilor internaÅ£ionale, care, fără să ÅŸtie purtătorii, sunt... d'ale noastre, neaoÅŸe, suculente ÅŸi pline de inÅ£eles.

1. Pe primul loc, bineinÅ£eles, ce alt nume ar putea figura decat renumita staÅ£iune croată bad . Am intâlnit persoane care iÅŸi fac concediile in bad , (inclusiv oameni care merg special in CroaÅ£ia pentru asta).

http://en.wikipedia.org/wiki/bad,_Croatia

2. Tot bad se numeÅŸte ÅŸi moneda oficială a statului african Botswana. Prin asta se explică sărăcia lucie din savană.... Luând in calcul faptul că populaÅ£ia e preponderent feminină, se ajunge la câteva subdiviziuni de bad pe cap de locuitor. Cursul de schimb il găsiÅ£i pe

http://www.x-rates.com/d/BWP/table.html

3. In alte zone de pe continentul african, oamenii o duc ÅŸi mai rău. Dacă botswanezilor le e de ajuns o bad pentru a-ÅŸi asigura traiul (mai ales că-s negri ÅŸi ÅŸtim noi cam ce se vorbeÅŸte despre ei), 3.400.000 mozambicani locuiesc in regiunea Nampula, având capitala in oraÅŸul cu acelaÅŸi nume.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nampula_Province

4. Printre distracÅ£iile mai puÅ£in cunoscute, dar mai apropiate de noi, se poate număra o excursie cu intreaga familie in micul ÅŸi linistitul Camping De bad, pe insula olandeza Tholen. PuteÅ£i să le scrieÅ£i să-i felicitaÅ£i pentru denumirea inspirată : sediul lor din St. Maartensdijk este amplasat tot pe strada... bad.

Sau vizitaţi-i pe http://www.campingdemuie.nl/

5. "Futai USA Inc." este cel mai mare producător de umbrele din lume, vezi-Doamne ; cică aproape toate umbrelele din lume conÅ£in piese Futai. Firma taiwanezo-americană mai face ÅŸi crose de golf, deÅŸi nu văd legătura.

http://www.futaiusa.com/about_futaiusa.htm

6. LABA inseamna pentru toti italienii "Libera Accademia di Belle Arti". Ba chiar oferă 30 burse de studiu "per i Master della LABA".

LABA - La natura dell' arte.

http://www.laba.biz/

7. Dacă tu crezi că eÅŸti in rahat, ce părere ai de cei 32.000 de inÅŸi din oraÅŸul israelian Rahat ? In Rahat, ce-i drept, locuiesc numai arabi (ca să vedeÅ£i unde i-au trimis filosemiÅ£ii de americani !) ÅŸi ei se simt bine acolo, de vreme ce rahat inseamnă pe limba lor ceva gen "convieÅ£uire fericită".

http://en.wikipedia.org/wiki/Rahat

8. Pentru că din nou ne-am indepărtat de plaiurile mioritice, am putea să vizitam ÅŸi Curu. Nu, nu e suficient să te uiÅ£i in spate : Curu este o rezervaÅ£ie naturală in Costa Rica . 75% din Curu lor este impădurit ÅŸi totuÅŸi costaricanii il consideră unul din cele mai frumoase locuri din Å£ară . N-aÅŸ vrea să le văd pe celelalte, in cazul ăsta...

http://www.nicoyapeninsula.com/curu/

9. Am ajuns ÅŸi in indepărtata Japonie, unde pe crestele munÅ£ilor cresc falnicii Sugi. Sugi este chiar arborele naÅ£ional al japonezilor...aÅŸteptăm cu interes aclimatizarea lui pe coastele insorite ale CroaÅ£iei de mai-sus.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sugi

10. Cui nu-i plac condiÅ£iile rudimentare oferite de campingul olandez de bad, îi recomandăm cu căldură cazarea in hotelul parizian de Buci.

http://www.bucihotel.com/

In concluzie, fiÅ£i mândri de "graiul ce-l grăiÅ£i", dar fiÅ£i prudenÅ£i ! N-ai de unde să ÅŸtii ce inseamnă "bună ziua" in limba uzbekă ; în chineză se zice "Ni ha !" ÅŸi se răspunde "Ha ha !". Chestia e mai hazlie cu urarea "Noroc" la inchinarea paharului, care in chineză se zice "Cam bei !" ÅŸi tot la chinezi , când ceri nota de plată , se zice "Maidan !".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Topicul asta a ieșit BAD :smile:

Cred ca orice limba are înÈ›elesuri din astea...... ascunse .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Una dintre cele mai haioase faze mi s-a intamplat in Pristina, KOSOVO, unde pe limba albaneza, puiul la rotisor se numeste fix "P U L A" si costa vreun euro. Cand am luat prima data un pui din asta, dupa ce m-am ghiftuit, am dat seara un mail acasa, pe care l-am intitulat "azi am mancat _pula" iar cand a vazut titlul primul gand al nevesti-mii a fost "saracu, asta sta nemancat pe-acolo, vai de capu' lui." =))

Share this post


Link to post
Share on other sites

un topic identic, cu aelasi continut inceput si eu mai demult...si Adriann a avut grija sa spuna ca nu isi are locul si a fost inchis de un moderator. I wonder why....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asta da discriminare ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  
Followers 0