tudorr

Membru
  • Content count

    18
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Poor

About tudorr

  • Rank
    Nou venit
  • Birthday 02/15/1982

Profile Information

  • Locatie Basarabia, Chisinau
  • Auto Volvo 440 GL B18 KP
  • Fabricatie 1991
  1. Schemă siguranţe!

    Mulţumesc pentru că aţi fost receptivi. M-am lămurit până la urmă, am întâlnit într-o parcare un 440 exact ca al meu şi am rugat proprietarul să-mi arate cum stau siguranţele la el. Sănătate tuturor!
  2. Schemă siguranţe!

    Au dispărut 440-ile din România?
  3. Schemă siguranţe!

    Salut băieţi! Are cineva din voi schema siguranţelor fuzibile care stau sub capotă? E vorba de Volvo 440, 1991, B18KP, 1721cm3, carburator. Vă rog să-mi spuneţi ce fel de siguranţă ar trebui să stea în locul evidenţiat cu roşu? În locul evidenţiat cu portocaliu siguranţa trebuie să fie de 10, 20 sau 30a? Vă mulţumesc anticipat.
  4. Carburator Volvo 440 b18 kp 1991

    Adi, multumesc pentru incurajari. Pana ma apuc eu de capul lui poate ma ajuta Dumnezeu si gasesc altul.
  5. Carburator Volvo 440 b18 kp 1991

    Multumesc Adi, dar nu stiu daca e valabil si pentru seria 440 ( in manual e specificat clar ca acest carburator sta pe motoarele seriei 340). Carburatorul se aseamana foarte mult, dar mi-e frica sa ma apuc de el de unul singur, sa nu-i fac ceva sa nu mai mearga deloc
  6. Carburator Volvo 440 b18 kp 1991

    salut baieti! abia ieri mi-au dat jos ghipsul de pe mana si azi am facut cateva poze la carburatorul meu. nu stiu daca e cel original sau nu, nu am idee... e un carburator SOLEX, am facut o poza cu denumirea dar nu a iesit bine. repet nu e o problema cu banii, ii dau si in avans, important e sa fie carburatorul functional. pentru propuneri ma gasiti pe facebook: Tudor P. Racu
  7. Carburator Volvo 440 b18 kp 1991

    Cred ca ai dreptate, l-a desfacut, dar cred ca nu la asamblat cum trebuie. Multumesc
  8. Salut baieti! am o batranica din 1991, e un 440 cu motor b18kp. Am facut imensa greseala de a lasa carburatorul pe mana unui asa zis "specialist" pentru al curata si regla. Omul mi l-a scos, l-a desfacut, l-a curatat, dar cand sa-l puna la loc nu mai pornea masina. Tot l-a scos si l-a pus vreo 2 zile, dar masina nu mai merge cum mergea. La gaz nu e atat de evident, la benzina insa incepe sa se innece pe la 3000-3500 de turatii. Si nici motorul nu mai lucreaza ca inainte. Toti cu care am vorbit mi-au spus sa schimb carburatorul, ca al meu si-a trait veacul. Dar de unde sa-l iau? Am fost pe la toate dezmembrarile din Chisinau, si ia-l de unde nui. Poate in Romania nu e atat de greu sa faci rost de el. Banii ii platesc in avans, nu e problema. Si nici cu transportul nu e problema, in fiecare zi din Bucuresti pleaca cateva autocare spre Chisinau. Ma ajuta cineva?
  9. Nu porneste

    da, ventilatorul porneste pe ambele trepte.
  10. Nu porneste

    Salutare tuturor! Am si eu aceeasi problema. Cand merg mult prin oras si indicatorul de temperatura imi arata mai mult de 100 de grade, daca opresc motorul, nu porneste imediat. O las 15-20 min pana se raceste si dupa asta porneste. De la ce sa fie?
  11. la mine e exact aceeasi problema, spate dreapta e plina de rugina, chiar deasupra rotii...
  12. Salut, simptomele pe care le-am citit in acest topic le am si eu, simt o trepidatie , motorul nu mai trage cum tragea inainte si in vitezele 1,2 si 3 se aude un zgomot foarte infundat la motor( imi tremura si bordul de la zgomotul asta). Am schimbat si eu bujiile, fise, capac delcou( porneam masina de la a 2-a sau a 3-a cheie, cand era mai frig pornea chiar si din a 5 incercare)am fost la service unde mi-a fost scos si curatat carburatorul dar situatia nu prea s-a schimbat . Am un Volvo 440 GL din '91 carburator , 1721 cc, motor B18KP. Va rog sa-mi spuneti unde se afla acele supape, e prima mea masina si nu prea cunosc constructia motorului. Cineva mi-a spus ca trebuie sa schimb catalizatorul, s-ar putea sa fie din cauza lui, dar am vazut ca mai multi au intalnit problema asta si la toti era vorba de supape. Daca aveti si niste poze ar fi extraordinar. Va multumesc foarte mult!
  13. Volvo 440 din '91 NU PORNESTE

    va multumesc frumos, maine am liber si ma apuc "de capul ei" salutari din chisinau
  14. Volvo 440 din '91 NU PORNESTE

    functioneaza si farurile si claxonul, cat despre tipul motorului va redau seria din certificatul de inmatriculare(daca asta e ) : engine number: co46027 VID number: xlbkx033emc183916
  15. Volvo 440 din '91 NU PORNESTE

    iti multumesc, electromotorul defect trebuie schimbat sau se mai poate repara, unde se afla electromotorul?