phenex

Membru
  • Content count

    21
  • Joined

  • Last visited

    Never

Everything posted by phenex

  1. Salut! Intentionez sa fac parte din clubul Volvo si nu doar cu numele intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, iar pentru ca aces lucru sa se intample as avea nevoie de sugestiile voastre referitoare la modelul S40. Momentan detin alta masina pe care doresc sa o vand si sa imi achizitionez un S40 1.6D model 2007, eventual 2008. As avea nevoie de urmatoarele informatii referitoare la masina, daca binevoiti sa mi le oferiti: - la ce anume trebuie sa fiu atent la exterior cand verific starea masinii; - la ce anume trebuie sa fiu atent la interior cand verific starea masinii; - cu ce defecte v-ati confruntat de-alungul timpului, care sunt partile problematice; - ce dimensiuni au rotile (ma intereseaza latimea jantelor si distanta dintre prezoane); - la modelul 2007, in cazul in care dispune doar de un Radio-CD, ce alte optiuni am pentru a asculta melodii in format mp3 si, in acelas timp sa imi pastrez comenzile de pe volan? Exista dispozitive de tip USB Box compatibile cu acest model? Exista o iesire auxiliara activata si gata pentru plug&play? - considerati (cei care aveti modelul 1.6D) ca masina ar fi submotorizata? Daca aveti si alte sfaturi folositoare, ar fi de mare ajutor. Sunt constient ca raspunsul la unele intrebari se afla pe forum in sectiunea aceasta pe undeva, dar nu dispun momentan de timpul necesar pentru a "rasfoi" tot forumul. Ca sa vin cumva in intampinarea anumitor sfaturi: nu ma voi orienta catre motorizarea 2.0D deoarece nu m-as incadra in buget (desi mi-ar placea). De asemenea, motorul de 1.6D il cunosc destul de bine, deci nici aici nu cred ca as mai avea nevoie de informatii suplimentare. Va multumesc anticipat.
  2. S40 1.6D - Sugestii

    Off... O sa fie greu. Va trebui sa ma gandesc foarte foarte bine inainte sa ma decid ce voi face. Partea buna sau proasta este ca mi-ar place una dintre C30/S40. Alte optiuni nu prea imi mai vin in minte. Voi analiza foarte bine situatia.
  3. S40 1.6D - Sugestii

    Da, dar deja acolo este vorba despre un alt motor...
  4. S40 1.6D - Sugestii

    Din 01/2008 pana in 01/2010 sunt convins ca sunt km reali, cei de dupa ma ingrijoreaza (daca sunt si banuiesc ca pot fi).
  5. S40 1.6D - Sugestii

    De exemplu asta cum vi se pare? Pare manarit, nu?
  6. S40 1.6D - Sugestii

    Inteleg. Deci, ideea este ca sunt toate sansele sa prind ceva cu mult mai multi km reali decat cei anuntati.
  7. S40 1.6D - Sugestii

    Si atunci, cam cum as putea preveni o eventuala teapa? Eu ma gandesc in felul urmator (nu stiu daca gandesc bine): am zis ca vreau o masina produsa in 2008. Primul propiretar are garantie 2 ani si in tot acest timp reviziile si reparatiile le face la reprezentata, deci se trec pe cartea de service. Din 2008 si pana acum au trecut aproape 3 ani, deci kilometrii facuti in acest an banuiesc ca se vor da inapoi de catre cel care cumpara masina pentru a o revinde, de aceea samsarii vand masina impreuna cu cartea service pentru ca ea poate reprezenta o oarecare acoperie pentru ei. Are vreo logica ce spun?
  8. S40 1.6D - Sugestii

    Din cate am inteles, cei de la Volvo nu pot verifica km reali ai masinii in momentul verificarii (daca la asta te refereai) ci pot vedea doar un istoric al lucrarilor efectuate la masina. Sau ma insel?
  9. S40 1.6D - Sugestii

    Partea nasoala e ca mi se pare ca cele care se vand in tara (neinmatriculate) sunt putin cam jonglate. Ori au fost lovite, ori s-a umblat cumva la kilometraj. Cum as putea sa previn sa nu iau o teapa de zile mari?
  10. S40 1.6D - Sugestii

    Masina as vrea sa o cumpar din tara, neinmatriculata, an de fabricatie 2008. In principiu, intre 1.6 si 2.0 ar fi o diferenta de cel putin 2000 de euro pe care efectiv nu am de unde sa o acopar.
  11. S40 1.6D - Sugestii

    In mare, calculul e facut. Daca as fi fost singurul care decidea, as fi ales 2.0, dar dupa cum am mai spus, trebuie sa tin cont si de alti factori/alte pareri.
  12. S40 1.6D - Sugestii

    Treaba cu chip-ul era doar un gand, nu sunt hotarat sa fac nimic concret in sensul asta. Dupa cum am mai spus legat de motorizare, nu intra in planurile mele motorul de 2.0D prin prisma pretului mai mare de achizitie, impozitului mai mare, RCA-ului mai mare si, intr-un final, CASCO-ului mai mare. Sunt constien ce inseamna un motor de 1.6 diesel, stiu ca un 0-100 de 12 secunde nu "face cinste" marcii, dar este un compromis pe care sunt dispus sa il fac pana la urma.
  13. S40 1.6D - Sugestii

    Scuze, mi-am dat seama mai tarziu ca am postat in sectiunea gresita. Rog un moderator sa mute topicul la "Generatia noua".
  14. S40 1.6D - Sugestii

    Multumesc Bogdan pentur raspuns. Nu sunt din Bucuresti, iar in orasul meu traficul este mai degajat. In plus, nici nu prea circul la ore de aglomeratie maxima. Din considerentele astea cred ca un consum de ~6% ar fi valabil. Legat de chip, nu este o idee concreta, ci doar un gand care imi suiera printre urechi. Tot ce voiam sa stiu era daca motorul de 1.6 beneficiaza de acelasi kit de ambreiaj ca si cel de 2.0 (de exemplu, am o cunostinta cu un BMW E90, motor de 2 litrii diesel si acelasi kit de ambreiaj se gaseste si pe versiunile cu motor de 3 litrii) si atunci banuiesc ca nu mai era nevoie de o limitare a cuplului. Din cate am vazut (in poze), roata de rezerva este tipul acela anemic, gen roata de bicicleta. Care sunt sansele ca in lacasul special destinat rotii de rezerva sa incapa o roata cu dimensiuni normale?
  15. S40 1.6D - Sugestii

    Dublu fata de motorul despre care am discutat, evident, adica cel de 1.6D. Si, avand in vedere ca am motorul asta pe doua masini, as zice ca scoate maxim 7 in oras, in timp ce unul de 1.6 pe benzina scoate undeva intre 10,5-12, in aceleasi conditii.
  16. S40 1.6D - Sugestii

    Motorul pe benzina aspirat de 1.6 consuma dublu in oras, deci este exclus sa il iau in considerare.
  17. S40 1.6D - Sugestii

    @ xydexter: Crede-ma ca daca as fi putut sa aleg un motor diesel fara filtru de particule, as fi facut-o fara sa ezit, dar mai multe motive cumulate m-au facut sa ma indrept catre motorul asta. @ Bogdan G: sa inteleg ca daca aleg sa o chip-uiesc si intretin in acelas timp filtrul, este in regula? Totusi, nu mi-a raspuns nimeni la intrebare. Kitul de ambreiaj este acelas si la motoare mai mari sau o crestere de putere l-ar deteriora inainte de vreme?
  18. S40 1.6D - Sugestii

    Iti multumesc Behu pentru explicatie. Mi-a mai venit in minte o intrebare: are idee cineva daca kitul de ambreiaj de pe motorizarea 1.6D este acelasi cu cel de pe 2.0D sau chiar de pe o motorizare mai puternica? M-ar fi interesat informatia asta in ideea ca poate, la un moment dat, as fi pus un chip pe ea si as fi vrut sa fiu sigur ca ambreiajul rezista.
  19. S40 1.6D - Sugestii

    Multumesc pentru raspunsuri si explicatii baieti. Asadar, in principiu, daca am grija sa umplu ADM-ul cu aditiv atunci cand sunt anuntat de catre sistem, nu ar trebui sa am probleme cu DPF-ul, nu? Pentru un mers preponderent in oras, cam la ce interval ar trebui facuta operatia asta?
  20. S40 1.6D - Sugestii

    @Roberto: Prin plug&play inteleg o unitate aux activata din fabrica la care conectez un player si pot sa redau muzica. Sunt masini care au in echipare unitate Aux si care trebuie activata (contra cost, evident), ceea ce nu e foarte placut. Deci, cea mai buna varianta ar fi sa prind ceva cu echipare USB sau in cel mai rau caz cu Aux, altfel e cam aiurea treaba. Unitatea de 1.6D de pe S40 e cea de 110 cai si difera de cea de 90 pe care o am eu acum prin versiuena softului si prin faptul ca dispune de o turbina cu geometrie variabila fata de una cu geometrie fixa. @Bogdan G: Casina pe care o conduc acum se prezinta cam asa: 90 CP raportati la ~ 1300 kg; S40 1.6D 110CP are undeva pe la 1300 si ceva, daca nu ma insel, deci banuiesc ca tot cam pe acolo e, nu? Mai exact, care anume ar fi problemele cu DPF-ul?
  21. S40 1.6D - Sugestii

    Dupa cum spuneam mai sus, motorul de 1.6D as putea spune ca il cunosc destul de bine. Il am pe doua masini si pe ambele este in varianta de 90 de cai, iar masa acestor masini se cam invarte in jurul celei a lui S40. Este adevarat ca cel de pe Volvo are filtru de particule, ceea ce ma enerveaza, dar nu am de ales. Masina o voi conduce preponderent in oras, in cele mai multe cazuri singur, deci problema de spatiu nu are cum sa fie. Cat timp stau eu confortabil, restul nu mai conteaza.   Oricum, ce conduc eu acum as putea spune ca sta mult mai prost la capitolul spatiu interior/portbagaj decat S40. Legat de roti: cele pe 16 au sigur latimea de 6.5? Si mai am cateva nelamuriri legate de sistemul audio: - daca masina vine cu aux din fabrica, acesta este activat si gata pentru plug&play? - daca masina vine cu aux din fabrica (nu cu USB, desi ar fi si mai bine), exista vreun dispozitiv de tip USB Box compatibil? LE: ce tip de bec se foloseste la faza scurta/lunga? Multumesc.