ches

Membru
  • Content count

    6
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Poor

About ches

  • Rank
    Nou venit
  • Birthday 02/18/1982

Profile Information

  • Locatie Bucuresti
  • Auto Chevrolet Epica
  1. S40 1.6D - Sugestii

    @Bogdan: Multumesc! Sper sa nu am probleme cu masina, timpul va dovedi daca este fiabila sau nu. Dar, oricum ar fi, cum spuneai si tu, piesele sunt relativ ieftine (mai putin volanta ) la Daewoo.
  2. S40 1.6D - Sugestii

    Cum am scris si in anuntul de pe bursa, pana la urma am ramas la Chevrolet. Am gasit un Epica din 11/2007 cu 48000km la 10000E, am vazut-o, mi-a placut si am luat-o. Nu are imaginea lui Volvo, dar arata bine (nu asa bine ca Volvo) si are tot ce imi doream de la noua masina: - sa fie diesel -> 2.0 150cp cu DPF pasiv, deci am scapat de aditiv - sa consume putin -> pe CB imi arata acum 8.0% pe 281km parcursi si o viteza medie de 34km/h. Afara pe A2 dupa resetare arata 6.3% la 120km/h - sa fie fiabila -> motorul e facut de VM Motori si echipeaza GM si Hyundai de cativa ani buni si nimeni nu s-a plans de ele - sa fie incapatoare (ca pentru orice familie cu copil) - sa aibe cruise control -> acum ma dau jos din masina si nu mai am piciorul drept amortit cand ma duc la tara - sa aibe climatronic -> chiar merita In concluzie sunt multumit cu alegerea facuta si sper ca masina sa nu imi ofere niciodata ganduri de indoiala . La cati mai multi km fara evenimente tuturor, indiferent de marca!
  3. S40 1.6D - Sugestii

    @adi87 8.7-8.9% este un consum decent avand in vedere ca Nubira imi lua 11%-12%. Oricum nu prea merg prin oras din motive de nervi, nu de consum . @Bogdan: Ma uit acum si la Passaturi
  4. S40 1.6D - Sugestii

    Am gasit o Toyota Avensis 1.8i la Brady auto adusa de la BCR leasing. Pretul de pornire este de 10800E, dar probabil mai pot sa mai scad. Masina are 68000km si e din 2007. Am vazut-o azi, arata decent, dar are 2 mari probleme: 1. Ii lipseste o janta de aliaj (are pe ea roata de rezerva de dimensiuni mici); 2. Nu merge afisajul de la combina muzicala. Alte probleme ar fi: e neagra , a fost atinsa usor pe aripa stanga fata si usa stanga fata (pe 5-10 cm in total chiar in partea de jos), dar suficient ca sa nu se mai alinieze perfect usa cu aripa si a fost zgariata pe plafon si a luat-o nitel rugina acolo. Am vazut si un Lancer, dar asta era muci. Dupa ce am vazut-o m-am convins ca nu merita sa ma mai gandesc la Lancer: plasticele de pe praguri zgariate ca dracu (plastice de proasta calitate) si oriunde a fost atinsa (inclusiv de pietricele pe capota) a aparut rugina serios. N-am vazut o masina care sa rugineasca asa de usor de la prima mea Dacie. Am ciupituri pana la tabla de 1-2 ani si pe Lacetti si nu m-am obosit sa le acopar si in afara de putin oxid la suprafata totul e ok. Am uitat sa spun ca Lancerul avea 2 ani si 52000km ) . Sincer va spun ca nu credeam ca se mai fabrica masini cu tabla atat de proasta in zilele noastre. In concluzie tot Volvo ma atrage mai mult, sper doar sa gasesc o masina ca lumea (ingrijita). probabil ati vazut ca am postat la bursa insa nimeni nu se inghesuie cu oferte . @adi87: 6% la 140km/h e perfect pt mine . In oras cat e consumul la pompa (400km cu cati litri)?
  5. S40 1.6D - Sugestii

    OK, multam pt raspunsuri. O sa iau legatura cu unul dintre cei care vand piese pentru a schimba filtrele si ce-o mai fi cand o sa gasesc si o sa cumpar masina. Consumul am inteles ca e in jur de 8-8,5% in Bucuresti si 6% afara. E multumitor pt mine. Sa vedem acum si daca gasesc masina pentru ca ma uit de cateva saptamani pe site-urile de vanzari masini si nu am gasit nimic (majoritatea anunturilor sunt expirate). Intre timp am inceput sa ma uit si dupa Saab 9-3, Toyota Avensis si Mitsubishi Lancer. Sa vedem ce o sa iasa... eu sper sa gasesc un Volvo pentru ca imi place cel mai mult dintre toate ca design si pare o masina bine facuta din ce am citit pe forum.
  6. S40 1.6D - Sugestii

    Salutare tuturor, Permite-mi sa ma prezint fiind vorba de primul meu post: Ma numesc Valentin (dar porecla mea consacrata este Ches) si sunt fost posesor de Daewoo Nubira 2. Am vandut-o in urma cu o saptamana si dupa ce am cautat mult timp dupa o masina fiabila si cu spatiu interior asemanator cu Nubira, am gasit Volvo-ul . Ca si phenex, si eu doresc un Volvo S40 1.6d din 2008. De aproximativ o luna ma uit pe forum si nu am vazut probleme deosebite la aceste masini. Eu am pus ochii pe una care este acum la unii care aduc masini din afara si are aprox 130000km, adusa din Franta. Baietii dau garantie 24luni (banuiesc ca doar la cutie si motor). Trebuie sa ma duc sa o vad, insa din poze arata f bine. Este inmatriculata in 08/2007. Motorizarea de 1.6D o vreau din mai multe motive: 1. Consum mic atat in oras cat si afara. De fapt nu consumul ma intereseaza in primul rand, ci autonomia (la Nubira cu 50l faceam ~400km in oras si ~500-600km in afara). 2. Fiabilitatea: eu cu Nubira am facut aproximativ 10000km/an, cu Volvo-ul estimez un 15000km/an. 3. Taxele mici: fata de un 2.0D impozitul, RCA-ul si eu stiu ce alte taxe vor mai baga astia sunt mai mici (la RCA e cu 200RON mai ieftin). 4. Voi merge in general in afara localitatii. In aceste conditii, problemele legate de filtru de particule vor fi minore. 5. Si Nubira avea performante asemanatoare: 0-100km/h in 11.6s si tragea suficient de bine pentru mine. Daca nu voi fi multumit de peformante exista varianta chip tuningului (dar numai daca voi fi nemultumit). 6. Vreau sa o folosesc ca masina de familie (am copil mic) si in general consumul primeaza in fata performantelor. Acum cateva intrebari pentru cei care sunt deja posesori: 1. De unde procurati piese/ consumabile? 2. Ce alte probleme in afara de rulmenti (care oricum se schimba la un kilometraj apreciabil banuiesc) si filtrul de particule ati avut. Ma intereseaza inclusiv prostioare de genul butoane care nu mai merg, fire intrerupte etc. Multumesc anticipat pt raspunsuri! Ches