Frank

Membru
  • Content count

    12
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Frank


  1.  

    On 6/19/2014 at 9:03 PM, Nimeni DeNicaieri said:

    Salutare la toata lumea...sunt posesorul unui volvo S40 2005 1.6 benzinar de vreo 4 luni ...am tot citit pe forum chestii foarte interesante...pana cand m.am decis sa interactionez cu alti posesori de volvo...probabil mult mai cunoscatori ca mine...prin acest topic :) ...

    Treaba sta cam asa...probabil ca din totdeauna se aude asa...dar de ceva vreme am bagat eu de seama...este vorba despre un sunet care ciudat...se simte chiar in pedalier imediat dupa ce pornesc masina la vreo 10 m parcursi sa zicem ...si suna ca un cuplaj de ceva...un sunet metalic care se simte f putin in pedala de acceleratie...stie cineva ce ar putea fi? ar trebui sa imi fac griji ?

    Am exact aceleasi simptome. I-a dat cineva de capat?


  2. Salut, 

      Va multumesc pentru toate informatiile de pana acum.

      S40 2009,1.6 benzina, 80kkm.

       Cartea tehnica imi spune ca distributia se schimba la 120kkm sau 10 ani. O nota aditionala printata in limba romana si atasata spune: Avand in vedere condiile drumurilor din Romania recomandam schimbarea la 80kkm. Reprezentata a avut aceeasi recomandare doar ca nu mi-au inspirat incredere oamenii de acolo. Mecanicul la care merg mi-a spus sa merg dupa specificatiile originale din cartea tehnica. Mai are cineva aceasta nota aditionala? 

     

      Frank


  3. 16 minutes ago, Behu said:

    In locul tatalui tau, nu ti-as lua masina. Mi se pare ca esti prea imatur, avantat, inconstient. Esti ingrijorat ca motorul e prea mic??? Te linisteste cineva care iti spune ca merge cu 190??? Serios? La 18 ani, incepator, la prima masina?

    Sunt sute de mii de oameni care au cumparat masina asta cu motorizarea asta, care le satisface nevoile de a se deplasa. Multi dintre ei cu familii. Pentru ei e suficient. Tu, la prima masina, esti ingrijorat ca nu o sa ii poti da talpa, sa faci liniute.

    Daca ai stii cati ca tine sau victime ale celor ce gandesc ca tine vin in garda facuti praf...

    Sper din tot sufletul ca nu vei deveni subiect de stiri. Sper sa nu te ranesti, dar si mai mult sper sa nu ranesti pe altii. 

     Poate ca nu e imatur, avand in vedere ca s-a sinchisit sa intrebe oameni cu "experienta". 

     

    8 hours ago, klaudiu said:

    Buna ziua , vreau sa va cer parerea despre volvo 1.6 D , am implinit 18 ani de curand si tata vrea sa imi ia masina buna si ma framanta gandul ca motorul este prea mic de 1.6 Diesel desi de la cine as vrea sa il iau mi-a spus ca merge foarte bine si la 190 km/h. Voi ce credeti ?
    Masina este 2008 109 cp toate dotarile inafara de piele. pe o parte ma si bucur ca este mic motorul pentru ca are un consum mic , sunt incepator si asisgurarea si impozitul e mic. teoretic imi trebuie masina sa merg prin oras si la facultate si in vara merg in Romania. 

    astept parerile voastre. multumesc

     

    Eu am 1.6 benzina si merge foarte bine: oras/extra urban. Intr-adevar pe autostrada ajung ( cu greu) la 185 dar nu-mi face mare placere sa stau in masina la viteza asta. 100-120 pe autostrada este excelent, cofortabil si stabil( izolare fonica f buna). Am vazut review-uri intre 1.6D si 1.6 i si a castigat diesel-ul. Eu am mers pe benzina pentru ca o folosesc si in oras si e mai ieftin de intretinut( din cate am vazut eu)

     

     


  4. Salut, 

     S40 1,6 benzina 2009

     Eu m-am orientat spre masina cu prima inmatriculare in Romania cu gandul ca romanul nu-si ia Volvo din greseala. A doua varianta ar fi fost sa merg in Suedia. 

     Daca o iei din RO sa te pregatesti sa schimbi amortizoare, flansa, rulemnti, bieleta,brate, bucse. Pe fata le-am schimbat, pe spate n-are probleme. La reprezentata mi-au zis 4500 lei + manopera piese OEM si 2500 lei + manopera piese AM. Le-am facut la un mecanic de incredere cu 1800 lei cu tot cu manopera. 

      Am mai avut o problema, sa zicem asa: masina avea o singura cheie( in anunt erau doua). A doua am cumparat-o de la reprezentanta: 1400 lei - pe care i-a platit fostul proprietar dupa cumparare ( oameni, nu carpe).

      Masina din anunt mi se pare ca arata bine, dar pare cam ieftina. Mai bine mergi sa o vezi. Fa-ti lista cu toate testele pe care vrei sa le faci, condu-o mai agresiv si apoi du-o la reprezentanta si zi-le sa o verifice in vederea cumpararii. Asa o sa-l vezi si pe vanzator... astia smecheri put de la o posta. Intreaba-l cum de s-a gandit sa faca afaceri cu Volvo( masina cu cerere asa de mica in Romania)?

      Pe autostrada la 120-140kph nu sesizez nici o problema iar izolatia fonica e decenta. In oras se misca excelent. Consumul ajunge la 11-12 oras si 7-8 afara dar asta e benzinarul. Per total o conduc cu placere. 

      Pentru viitor: Sa o stapanesti sanatos si fara incidente! :) 

     

    O zi faina! 

    F


  5. On 5/17/2017 at 0:49 PM, ionutv said:

    Va salut .Se pare ca de cand am achizitionat s40-ul asta am/postez doar probleme si am sa incep: astazi a doua oara mi s-a oprit motorul, dupa ce am dat sa plec de pe loc, iar in bord imi apareau doi martori: martorul de ulei si cel de Check Engine.Am luat/reluat contactul, am pornit si dupa ce am turat-o pana in 4000 in treapta a 3-a si am schimbat cu a 4-a, surpriza: s-au aprins toti martorii in bord si motorul s-a oprit. Spuneti-mi va rog la ce sa ma astept in cazurile astea..

     Care a fost problema? 


  6. 1 hour ago, emy said:

    Eu am gasit pt a mea la dezmembrari la 20 euro, arata ca noua. Cei de la volvo mi-a cerut 120 euro.

    Incearca la dezmembrari auto.

      Voi incerca si la dezmembrari in ultima faza. Am scris aici in speranta sa gasesc un vanzator pe site. Am vazut ca se practica cereri/oferte. 

      Multumesc de raspuns :)


  7. Salutare, 

      Stie cineva de unde pot sa iau un scut motor original pentru S40 2009 1.6 Benzina 101cp? Am inteles ca scuturile aftermarket nu se potrivesc 1:1 si pot prezenta joc, sau plasticul e prea casant .. 

      Poate sa fie si sh, nu e o problema, atata timp cat e intact. Al meu are o spartura sanatoasa. 

    Multumesc anticipat. 


  8. On 9/7/2017 at 9:11 PM, ClauVolvo460 said:

    Am eu v50  2.0d si nu am avut probleme la capitolu motor deloc .si are putin peste 200 de mii km 

    am avut mai multe probleme pe partea electica 

    de ex;

    1 nu mai comunica calculatorul motor cu cel al masini intre ele dar o curatare la mufe sa rezolvat 

    2 acum 2 ani am avut probleme cu pedala de acceleratie nu mai comunica cu motorul cand acceleram murea motorul 

    3.mi se ardea o siguranta de 60A cam de 3-4 ori pe an acum de un an nu a mai facut ( nu stiu de ce ) 

    4 mi sa stricat butonul de la portbagaj

    5 acum 3 ani nu a mai mers casetofonul nu mai citea cd-ul  si cu se mai auzea nici pe radio. nu ia dat nimeni de cap pana intr-o zi cand m-am enervat si i-am dat un pumn si acum merge perfect 

    6. in prezent am probleme cu clima bizonala pe o parte imi baga mai cald si pe cealalta parte mai rece si se tot aude un motoras prin bord e putin enervant primavara si toamna 

    in rest pe mecanica nu i-am schimbat nimic decat tot kitul de ambreajul acum 3 ani si  anul trecut am schimbat pompa de ambreaj si acum 2 saptamani ma lasat  rulmentul de presiune si e pe duca si volanta si are decat 31 de mii km.

    daca vrei v50 2.0d al meu e de vanzare . vreau sa imi iau un c30 ,s40 sau v50 dupa 2008 si tot 2l diesel 

     Salut Clau, 

     

       In legatura cu #6 - ai gasit din ce cauza se aude acel motoras/zgomot? E de frecventa inalta( tzarait) si creste in intensitate o data cu clima?


  9.  Salut, 

      Va multumesc pentru toate informatiile de pana acum.

      S40 2009,1.6 benzina, 80kkm.

       Cartea tehnica imi spune ca distributia se schimba la 120kkm sau 10 ani. O nota aditionala printata in limba romana si atasata spune: Avand in vedere condiile drumurilor din Romania recomandam schimbarea la 80kkm. Reprezentata a avut aceeasi recomandare doar ca nu mi-au inspirat incredere oamenii de acolo. Mecanicul la care merg mi-a spus sa merg dupa specificatiile originale din cartea tehnica. Voi ce stiti despre asta? 

       O alta problema pe care o am este: cand sunt in treapta a doua, se aude din cand in cand un mic carait pe care-l simt si in pedale. Ca si cum ar agata ceva. Nu apare la schimbarea vitezei ci la mers. Nu am dus-o la control, inca. 

      In rest, brici ^_^

     

      O zi buna!