florio1960

Membru
  • Content count

    7
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Poor

About florio1960

  • Rank
    Nou venit

Profile Information

  • Locatie Germania .... momentan
  • Auto XC60 2WD Geartronic Kinetic
  • Fabricatie 2015
  • Fabricatie 2 0
  1. Schimb distributie, ulei cutie automata

    Sa o las mai sus sau sa o las jos este intr-adevar un sfat pertinent. In al doilea rand nu am spus niciodata ca Romania ar avea vreo legatura cu schimbatul uleiului la cutie. Si apoi daca ma lasa cutia la 300.000km, aici o gasesc cu cateva sute de euro in multe locuri si, dupa parerea mea, se justifica cheltuiala pentru asa o piesa importanta la asa un numar de km. Asta considerand ca, de exemplu, citesc pe forum ca multa lume sfatuieste utilizatorii, care inca nici macar nu si-au cumparat masina, sa cheltuiasca 800 Euro pentru un update de soft oficial Polestar. Deci consider ca anumite hotarari le iei in functie de dorinte, dar si de ce contine portofelul. De aici si frumustea de a primi si a da sfaturi, dar mai ales de a impartasi experiente. Apoi, peste tot in lume exista reprezentante incompetente, zic asta la modul elegant. Din fericire pentru mine, am avut norcul sa cunosc aici, ca si in Romania, mecanici auto competenti, si nu neaparat la reprezentanta, care nu s-au lasat, pana nu au rezolvat problemele complicate. Eu, asa cum am mai scris, pana acum am fost ferit. Important este ca am mai invatat un lucru: ca trebuie sa stau in banca mea. A se observa ca numai membrii cu vechime, adica cei care ar trebui sa fie si cei mai experimentati, comenteaza. Unul s-a legat, poate prieteneste, de locatie si de informatia data de mine (era doar un detaliu, am explicat apoi ce legatura avea locatia), altul te jigneste subtil cu "las-o jos" cu informatiile tale aiurea. Poate nu toata lumea are rulota, face "liniute" sau alearga ca dementul pe serpentine. Sau daca face cele anterior mentionate, ar trebui sa si le asume, Volvo nu este indestructibil. Si apoi, mai am o intrebare: unde erau sau ce citeau acesti seniori cand utilizatorul Volvou a avut nevoie de informatiile din postarea initiala? Intrebarea este retorica, sunt convins ca o sa urmeze o avalansa de raspunsuri "pozitive" pe care insa ii asigur pe comentatorii mei ca nu o sa le citesc, mai fac o pauza de 3 ani, poate o sa gasesc o alta atmosfera aici, sau poate nu o sa mai conduc un Volvo, sau .......
  2. Schimb distributie, ulei cutie automata

    Intr-adevar, s-ar putea sa aiba, s-ar putea sa nu aiba relevanta locatia. De obicei insa, cred ca este mai important sa imi iau informatii despre un anume obiect din zona in care locuiesc, ca doar nu vin pana in Romania sa imi repar masina, sa ii fac service sau sa caut piesele de schimb necesare. Poate a fost si din cauza faptului ca de 3 ani incoace si 80.000km parcursi am avut norocul sa am o masina care nu mi-a facut niciun fel de problema, nu a necesitat niciun fel de interventie intre 2 intervale de service (mai putin vreo 2-3 becuri). De aceea acum, cand ma gandesc sa o schimb, neavand bani pentru una noua, incerc sa imi iau informatii din cat mai multe locuri, sa vad daca nu fac cumva o greseala, daca nu cumva modelele mai noi nu au mai multe probleme, etc. Cat despre schimbatul uleiului la cutia de viteze cand masina este exploatata in conditii mai dure am citit despre acest lucru intr-un manual de bord al unei Toyota RAV4 pe care am avut-o inainte de Volvo. Am intrebat despre asta si aici, la Volvo, si mi-a fost confirmata legatura intre conditiile de exploatare in zone mai poluate si cu mult praf cu anumite exceptii de la regula. Nu am intrat in detalii tehnice, nu am cunostinte atat de avansate. Daca gresesc cei din reprezentanta sau cei care au scris manualele de bord nu am eu calitatea sa judec. Cat despre alegerea uleiului, in cazul meu 0W30, l-am ales dupa ce am citit mai multe articole de pe site-urile de specialitate. Cu toate ca masina sta noaptea in garaj, acesta nu este incalzit si in zona in care stau de multe ori este extrem de frig. Chiar daca au fost cateva ocazii in care am primit mesajul pe bord ca bateria ar avea un nivel redus de incarcare, masina a pornit fara exceptie "la sfert", daca se poate spune asa la pornirea cu buton. De exemplu: Temperature range; when compared, the 0w20 motor oil happens to have a higher temperature than the 0w30 motor oil. One of the main features of the 0w30 motor oil is that it has low-temperature capabilities. The 0w30 oil has been designed in such a way that it is able to function when most of the other conventional motor oil fails. This motor oil is capable of functioning properly on extreme conditions. While the 0w20 motor oil is capable of being used in extreme conditions, the 0w30 happens to be more efficient.  
  3. Salut, Nu ma pricep la partea de motor, daca este acelasi sau daca este doar diferenta de soft, dar sunt si cateva mici diferente estetice, de exemplu la D4 2WD de 190CP iesirile de la toba din spate sunt 2 in loc de una si, dupa parerea mea, mai frumos conturate in bara din spate. Oricum, daca vine din Germania si proprietarul poate sa iti arate un TUV facut acolo, poti foarte usor sa suni la service-ul repectiv si iti vor confirma numarul de km si starea masinii (trebuie insa sa vorbesti germana). Importanta este si cartea de service, personal am patit sa cumpar acum vreo 7 ani o Toyota Yaris care avea toate service-urile facute la o adresa unde se afla de fapt o curatatorie de covoare si care avea cam cu 100.000km mai mult. Dar masina a fost excelenta asa ca, cum a spus bine cineva de aici de pe forum, daca masina a fost bine intretinuta, km reprezinta doar un numar. Este drept ca la toti ne place ca acel numar sa fie cat mai mic  Oricum, succes!
  4. Schimb distributie, ulei cutie automata

    Salut, Fiind in Germania, nu am mai intrat de mult pe acest forum, asa ca scuze pentru raspunsul intarziat. Din informatiile mele, pot sa iti confirm (vezi si atasament) ca cine ti-a spus 240.000km a avut dreptate. Cat priveste uleiul de la cutie, doar daca mergi prin zone extrem de poluate sau cu mult praf se recomanda schimbarea acestuia. Nu este cazul aici in Germania si sigur nici in Romania. Nu stiu la care service din Romania ti-au spus asa ceva, dar roaga-i sa-ti arate un document original Volvo cu acest interval de 180.000km. Poate doar daca motorul de 133KW cum ai tu nu este diferit ca specificatii de al meu, cel de 140KW, Euro 6b. Vezi indicativ in atasament. Eu, din cate am cercetat, s-ar potrivi si la tine 240.000km sau 10 ani. Ma mai uit insa pe diverse site-uri de mica pulblicitate atat de aici din Germania cat si din Romania si vad ca multi vanzatori se lauda ca au schimbat kit-ul de distributie la un kilometraj mult mai mic si asta ma face sa ma gandesc ca ori au avut zgomote la pornire, ori pierdeau apa pe la pompa, ori, sa ma iertati, km de pe bord erau, sa zicem elegant, intineriti.:) Am cumparat masina din Romania (provenienta Germania, fabricata in Belgia) cu 89.000km la bord in aprilie 2018 si acum, dupa 3 ani si 80.000km facuti prin toata Europa, cred ca 90% pe autostrada, masina porneste si merge ca in prima zi, nu "mananca" aproape deloc ulei (Castrol Volvo 0W30 5l la fiecare schimb dupa 25-30.000km) iar apa adaug aprox. 50ml cam la 6 luni. Oricum, din 2018 de cand stau in Germania, neamtul de la Volvo m-a chemat in fiecare an chiar si de ori la diverse actiuni de remediere a unor probleme descoperite la acest model. Anul trecut de exemplu, mi-au schimbat 2 furtune in partea din fata a motorului si au inlocuit ceva de la galerie care prezenta risc de incendiu. Si alte maruntisuri, gen arculete si update de soft. Totul GRATUIT, trebuie doar sa te prezinti. Intrebarea mea pentru tine si domnul care ti-a spus de 180.000km este daca ti-a recomandat si eventual executat gratuit toate cele enumerate mai sus. Daca DA, stima noastra si mandria! Daca NU, cauta alta reprezentanta! Acum as cam vrea sa o vand sa sa cumparam modelul mai nou sau un XC90 cu km mai putini. Sa vedem...., vremuri grele, masini (Volvo) scumpe:)   Revizii Volvo XC60.docx
  5. Am trecut de o saptamana la un XC60 automat 4x2 din 2015, 2.0 diesel de 190 CP, de la o Toyota RAV4 din 2013 4x4 tot diesel, tot automata, dar de 150 CP, km putini ambele. Este primul Volvo pe care il conduc si este clar superior din multe puncte de vedere, chiar daca nu este 4x4. Referitor la tractiune, cu anvelope de iarna de calitate, nu am avut probleme nici cu tractiunea spate de la Mercedes si BMW. La XC60 sunt de remarcat finisajele super, demarajul si consumul. De vreo 10 ani am avut numai masini automate, cu 2 singure exceptii, dar clar cutia automata este preferata mea din multe puncte de vedere. Spor la cumparare !