Andu G

Membru
  • Content count

    2,432
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Andu G

  1. Pentru cei ce doresc sa-si schimbe planetara stanga, aveti nevoie de tubulara de 10, 13, 18, 21 si o surubelnita dreapta mai lata sau o ranga mica ! Dupa ce se ridica masina pe cric si se scoate roata, se desface surubul din capul planetarei, surubul capului de bara, surubul senzorului abs si cele doua suruburi ale amortizorului ! Dupa ce ansamblul fuzeta-disc este liber, scoatem capul planetarei ( daca acesta opune rezistenta, montam un surub mai lung in capul planetarei si il lovim usor pana iese) ! Celalalt cap al planetarei care intra in cutie il scoatem cu o surubelnita dreapta lata sau cu o ranga mai mica/subtire in cap, si anume introducem varful surubelnitei/rangii intre planetara si cutie si fortam putin catre exterior, timp in care planetara ar trebui sa iasa fara probleme ! Eu nu am putut sa o scot din cutie, cred ca s-a intamplat ceva cu siguranta care o tine ! Sper sa va fie de ajutor ! ps: cateva poze cu planetara si dimensiunile ei, cat si cu rulmentii si dimensiunile lor !
  2. Salut, Acum o saptamana, cand am plecat cu masina am constatat ca nu mai mergea sistemul audio de nici o culoare (doar lumina butoanelor functiona ) ! La cateva zile, dupa ce am mers cam 25-30 minute cu masina, a pornit si radioul, toate butoanele si functiile mergeau struna. La cateva minute, nici o camanda nu mai executa, indiferent de butoanele pe care le apasam, pur si simplu a ramas pe postul respectiv ( nici frecventa, nici volumul, nici oprit, nimic ). Am oprit motorul, el tot mergea, am scos cheie din contact, tot mergea, am iesit din masina, tot mergea, am incuiat masina, tot mergea, am descuiat masina, tot mergea, am intrat in masina, tot mergea, am pus contactul, tot mergea, am pornit motorul si ghiciti ce - s-a oprit Am observat ca atunci cand pun contactul pe pozitia 1 sau 2, daca umblu la volum, imi apare doar dreptunghiul gol, fara a se umple de liniute cand misc rotita, pot selecta FM1, FM2 si CD ! Si mai pot intra la setarile radioului, unde pot selecta bas, trebal, etc ! De la ce sa fie oare? Ps: toate mufele-s la locul lor, le-am desfacut, le-am pus la loc si nimic ! Ps2: idei, ceva ?
  3. va salut ! astazi, in urma unei ture cu masina ,fiind pe manuala in treapta 1 am virat stanga si am accelerat dupa care am virat dreapta si am accelerat,am luat piciorul de pe acceleratie si cand am accelerat din nou masina nu se mai misca ! mentionez ca nu s-a auzit nici un zgomot si nici o zdruncinatura,pur si simplu parca ar fi sarit singura din viteza !de pe manuala am trecut pe drive dar nimic. nici pe marsalier nu se misca deloc, nu se simtea nimic,nici macar trepidatii !masina se accelereaza in orice pozitie este schimbatorul . la unele sfaturi cum ca ar fi sarit o planetara am pus schimbatorul pe parcare si am impins masina sa vad daca merge,dar sta infranata. am pus cricul si am ridicat masina pe partea dreapta fata si am invartit de roata cand schimbatorul era pe parcare si nu se invartea deloc ,la fel si cu roata stanga. sa fie blocul hidraulic sau convertizorul?astept parerile voastre. multumesc volvo xc 90 2,4 diesel, tiptronic, 2003
  4. Intrebari generale!

    Salut baieti si fete, Propun acest topic unde sa putem adresa intrebari si nu numai legat de piese si accesorii pentru masinile noastre! Incep eu ;D : Mi-am cumparat doua tripode pentru planetare si vreau sa stiu : 1 - care este cea mai buna vaselina pentru tripode si rulmenti? Eu stiam ca vaselina grafitata ar fii cea mai buna, dar parerile sunt impartite! 2 - ce cantitate de vaselina se pune in burduful planetarei dinspre cutie (unde sta tripoda)? Multumesc anticipat!
  5. La multi ani Florin (Matrixxx)!

    La multi ani cu sanatate, bucurii si impliniri! Toate cele bune iti doresc! ps: dai un ciko in parcare la Polivalenta? ;D
  6. topic la biiiiiiizzzzzzzzzzzzaaaaaaaaaaaaaa

    Bai baieti si fete,   Asta parca era un topic funny, nu cu bujii arse si porniri greoaie!!!
  7. Faruri xenon XC90

    Ce treaba are faza lunga? Mie imi apare eroarea la ceva timp (secunde sau minute) dupa ce aprind farurile, fara a comuta pe faza lunga sau fara a da flash!!!
  8. Faruri xenon XC90

    Trebe gaurita o siguranta din CEM sau puse rezistente pe cablajul farurilor! Siguranta trebuie gaurita intr-un loc anume, cu un burghiu de o anumita dimensiune (nu mai cunosc)! Eu merg cu aceea eroare de 5 ani :D!!!   Noroc si tie!
  9. Sfaturi achiziționare baterie?

    Capacitate mare (amperaj mare) - pornire mai usoara. Dar daca faci drumuri scurte, nu se va incarca complet. Recomand Exide, Tudor sau Fullmen. Dinoco, nu cumva sunt 3 ani de garantie la Rombat?
  10. Povestea lui TeDI

    Noroc Valica, Ce marca sunt semnalizatoarele si cat costa unul? Un prieten si le a schimbat (nu cunosc producatorul) si din cauza materialului prost, becul a topit prin interior.
  11. Ce i-ai facut astazi masinii tale?

    Salut baieti si fete,   Eu mi-am achizitionat din SUA cu ajutorul prietenului meu Dragos un set de jante pe 18 OEM Volvo. Jantele sunt noi si au fost demontate de pe noul XC90 2016 in reprezentanta Volvo Dallas. Acum imi trebuie un strungar bun sa alezez gaura centrala de la 63,4 mm la 67,1 mm.
  12. La multi ani Pipallllllllll!!!Multe impliniri si bucurii iti doresc! Te asteptam la Penny ;D !
  13. La multi ani Bogdan G!

    La multi ani cumetre! Iti doresc toate cele bune! !!!
  14. La multi ani Bogdan G!

    La mulţi ani!
  15. La multi ani Roberto!

    La multi ani colegu' Roberto! Toate cele bune iti doresc! !!!
  16. Ce i-ai facut astazi masinii tale?

    Eu i-am schimbat rotile de iarna cu cele de vara :D !!!
  17. La multi ani Adi (Adi 2727)!

    La multi ani fericiti plini de impliniri! !
  18. Priza 12V in portbagaj

    Salut, Cred ca poti trage doua fire de la bricheta din spate si nu-ti mai ramane decat sa cumperi din dezmembrari o priza de portbagaj de xc90 (exact cum este in prima poza a link-ului tau). Poate gasesti si la alte modele priza respectiva (cu, capac)!
  19. La multi ani Adi (Adi 2727)!

    La multi ani Adi!!! Toate cele bune îți doresc!
  20. Sa fie primita :D !!! Ce sa-ti fac Narciso daca nu ai grija de lucrurile tale....
  21. Consum C30

    Ai Google unde poti sa cauti, dar tu esti interesat sa aduni cat mai multe posturi!!!
  22. Invidiosule :evil6: !!!
  23. La multi ani , vlpvlp06!

  24. La multi ani , vlpvlp06!

    La multi ani Vali!
  25. Dar cine este stimabilul care poarta blugii precum chilotii tanga? :laughing4: :laughing6: :hammer: !!! Nota 10 pentru fotograf!!!