kozzo

Membru
  • Content count

    20
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Poor

About kozzo

  • Rank
    Nou venit
  • Birthday 02/10/1979

Profile Information

  • Locatie Northampton, UK
  • Auto VOLVO S80 D5
  • Fabricatie 2003
  • Auto 2 VW Polo
  • Fabricatie 2 2001
  1. Usa dreapta spate blocata

    Suportul lombar de la spatar spate trebuie sa-l impingi in sus sa-l scoti, insa este prins in niste cleme de plastic si se pot rupe. Eu am rabatat bancheta si am demontat suportul in care se prinde clema respectiva, pentru a nu risca deteriorarea. Am patit la fel ca tine la un Rover 75, insa am reusit sa departez un pic fata de usa si sa trag de tija.
  2. Gluhbirne pos. leuchten

    Verifica ambele becuri de pozitie de pe fiecare stop spate, cat si becurile de la numar. E normal sa se aprinda si triunghiul portocaliu, deoarece ai o avarie (in cazul de fata ca nu-ti merge un bec). Bafta!
  3. Azi am reusit sa schimb uleiul...de fapt e mult spus...doar o parte din el. Am scos doar ce a curs din baie, am bagat 3.5 L ulei nou, dar maine mai schimb odata. Am incercat sa scot prin radiatorul de racire al uleiului din transmisie, insa nu am reusit. A aruncat pe retur cam 2 litrii, insa nu a tras deloc din bidonul cu ulei nou pe furtunul de tur, asa ca am oprit motorul si am desfacut busonul de la cutie. Am bagat uleiul cu o improvizatie dintr-ul bidon taiat si un furtun pe la joja.S-a simtit imediat diferenta, masina nu a mai bruscat asa tare (nu a disparut de tot socul, insa este semnificativ mai lent). Sper sa nu fie doar o treaba temporara ca e uleiul nou. Intrebarea e, stie cineva cat ulei trebuie bagat fara cel din convertizor (am omis sa-l opresc pe cel care a curs din cutie sa vad cantitatea, l-am amestecat cu alte uleiuri arse), deoarece e destul de dificil sa iau nivelul la cald si la rece...adica nu stiu exact cand e incins maxim.
  4. Am mers zilele astea mai mult cu masina si parca nu a mai facut asa urat. La drum intins e perfect, cand bag piciorul, schimba fara probleme in inferioara. Oricum, daca accelerezi normal, nu face , doar cand mergi usor sau subturat (economic). Am vorbit sa iau uleiul, ramane sa-l schimb si sa va spun cum sta treaba. Ferarule, ma mai dau cu ea, inca nu o arunc , dar promit sa te anunt cand intra la dezmembrat.
  5. Prima data o sa-i fac schimb uleiul, o sa-i bag original. O sa vad ce se intampla pe urma. Daca tot o sa faca, o sa merg cu ea pana pica definitiv si o sa o dau la dezmembrari. Samer este intradevar un doctor de cutii, dar nu este ieftin...si nu doar el, in general orice e legat de cutie automata e scump. In niciun caz nu o sa platesc 1500-2000 de euro sa fac cutia noua, pentru ca nu merita. Faci cutia si pica motorul, ca deh, are 250000. O pompa, o turbina...Concluzia e clara...adio cutie automatica pentru mine. Am avut prea multe probleme: Opel Corsa automatic-problema cu motorasele-nu mai pleca , Audi tiptronic-problema cu selenoidele-tremura, Mercedes Vaneo tiptronic, -problema cu "rampa" parca-nu mai pleca si acum Volvo. este adevarat ca si masinile aveau km, dar tot nu cred ca e normal. Nu pot considera cutia de viteza consumabila, atat timp cat platesc in plus cand e zero km ca e automatica, si am si intretinere la ea (ulei, filtre, etc). Si problema nu e doar la noi, sa zicem ca suntem noi berbeci si nu le intretinem, sau ca le chinuim in tara asta, cu acceleratie-frana-accelerarie-frana. Net-ul e plin de masini automatice cu "getribe schaden" sau "gearbox fault". Prea scump confortul asta. URMATOAREA VA FI CU CUTIE MANUALA !!!
  6. Trist! Banuiesc ca daca schimb din nou uleiul din cutie, cu unul OEM de data asta, nu rezolv mare lucru.!? Macar sa prelungesc momentul. Recomanda cineva de unde sa cumpar uleiul OEM mai ieftin si unde sa-l schimb pe tot din cutie? Daca doar reparatia cutiei este unica sansa, la ce preturi se vehiculeaza pe aici pentru reparatii cutii automatice, nu-mi ramane decat sa astept sa cedeze de tot cutia si pe urma sa vand masina pe bucati.
  7. Salutare! De ceva vreme am o problema cu cutia de viteze. Cand plec dimineata, nicio problema, schimba bine, nu se simte cand bag din N in D sau R. Dupa ce ajunge apa la temperatura optima, apar si problemele. Daca stau la semafor si pun levierul pe N, cand trec din nou in D (sau R) dureaza cam 2 secunde pana cupleaza, iar cuplarea e violenta. Nu se aud zgomote dure, sau ceva de genul asta, e un soc "elastic". Deasemeni, la reducere, se simte un soc , ca si cand cineva ma impins din spate. Daca merg incet, in coloana, uneori, se simte socul cand schimba in treapta a 2-a, insa daca accelerez mai tare, nu mai e asa proeminent. Am schimbat si tamponul vacumatic din spate, ca era rupt. Acum vreo 5000km am schimbat uleiul din cutie, pentru ca se simtea si atunci, dar parca nu asa tare. Acum sa accentuat. Nu am reusit sa schimb tot uleiul, am bagat doar 4 litrii de Mobil cu caracteristici Dextron III si inca un indicativ, exact ce scria in programul Mobil. Se schimba filtrul la cutia de la Volvo (eu nu l-am vazut)? La Audi am schimbat filtrul si uleiul si era ca noua. Ma poate ajuta cineva, ca e tare neplacut !?! Multumesc !!
  8. Hu 801

    Presupun ca te referi la banda vest (88-108). Daca receptionezi banda est (64-88) inseamna ca aparatul este pentru piata americana sau japoneza-ei inca folosesc banda est.
  9. HELP with S80 !

    Salut Nick! din cate stiu eu, nu e nicio problema sa scoti bateria de pe masina, doar ca e neplacut sa o demontezi-montezi mereu, trebuie sa reglezi ceasul, setari, etc. Dar ceea ce faci tu nu o sa te scuteasca de achizitia unei baterii noi. Bateria si-a inceput ciclul de viata de la prima incarcare, cand a fost montata pe masina. O baterie trebuie sa aiba un consumator permanent pe ea, fie si un led, pentru a o tine "calda", asta mai lungeste viata ei. Ciclul incarcat-descarcat complet o distruge si mai repede, asa ca eu iti recomand sa lasi bateria pe masina, si la 2-3 zile sa-i dai o cheie si sa o lasi sa mearga vreo 10 min, acum, ca e foarte frig. No offense-dar crezi ca suedezii scot bateria de pe masina??
  10. Este cu volan pe dreapta, si da, cea din avatar e a mea! Lasa ca o sa-ti treaca si tie cu "flash-urile" astea!! . Si apropos, se da semnal stanga nu flash! Numai bine si ne vedem pe alt topic, ca suntem "off-topic" si sa nu fim avertizati !!
  11. eroare engine d5

    Salut! Am avut fix aceeasi problema la S80-ul meu, D5, 163CP. M-am dus la benzinarie, am bagat un bidonas de aditiv de motorina, am facut plinul cu diesel si l-am alergat un pic. A mai facut o data sau de doua ori, cand bagam piciorul maxim, opream, luam contactul, porneam, nu mai avea eroare. In 15 min si-a revenit. Eu atunci am dat vina pe carburantul prost si pe frigul de afara - se intampla acum vreo o luna, cand a fost la fel de frig ca acum. M-am gandit ca poate incepe sa inghete motorina, sau mai bine zis, apa din motorina. De atunci nu am mai avut absolut nicio problema!
  12. Hu 801

    Pai dupa cate stiu eu, seria HU 8xx are "pro-logic"-ul si "3 channels" in plus , are iesire si pentru difuzorul central. Sunt absolut convins ca e cu totul alta auditie. Eu am Hu-801 si e foarte ok. E clasat "premium sound system". Am 2 difuzoare pe usile din fata + 2 tweetere, 2 difuzoare pe usile din spate, 2 difuzoare sub luneta, un difuzor central pe flansa bord. Adaug: claritatea e incredibila...dar mai depinde si de muzica:lol:
  13. Am luat masina asta cand avea 200.000 km. Din Uk! M-am dat cu ea acolo vreo 20.000 km dupa care am venit acasa impreuna. In afara de ulei, filtre, placute de frana si bucsile la bascula, nu am schimbat nimic. Am tot istoricul masinii, cu toate facturile ,pana pe la 100.000miles (160.000km) cu service-urile facute la reprezenta Volvo. Am observat ca au fost schimbate injectoarele pe la aprox. 80.000km, toate, dar nu stiu de ce. Destul de frecvent au fost schimbate placutele de frana. Nu cred ca proprietarul de la care am cumparat-o sa fi mers prea sportiv cu ea si sa-i duca repede placutele-avea 57 de ani, dar probabil ca asa trebuie, la 20000-30000 gata. In rest nimic. Poate ca nu le-a facut la Volvo, nu stiu, dar nu apare nimic schimbat. Referitor la stilul meu de condus, cand o sa vezi un Volvo "englezesc" in Bucuresti care incetineste la trecerea peste linia de tramvai, sa stii ca sunt eu. Am distrus articulatii auto la 18 ani...acum costa, nu mai gasesti pivot cu 3 dolari, ca pe timpuri la Dacie.. si acum conduc "safe", ca nu mai sunt singur:rolleyes:, doar de aceea am S80 si nu Bertone
  14. 250.000 km. Dar nu-i dai mai mult de 80.000... . E o batranica cocheta !!
  15. Problema rezolvata! Am schimbat tamponul azi si acum totul e ok. Se mai simte doar un pic la planetara, dar nu pot avea pretentii ca de la o masina noua! Nu se mai simte nici socul la trecerea in treapta inferioara! Multumesc !