tlc

Membru
  • Content count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Poor

About tlc

  • Rank
    Nou venit

Profile Information

  • Locatie București
  • Auto Volvo V60 D6
  • Fabricatie 2015
  • Auto 2 VW Passat b6
  • Fabricatie 2 28
  1. Volvo V60 D6 diesel hibrid

    Am impresia că ți-ai chinuit mult neuronul ca să produci răspunsul ăsta...  Da, era potrivit orice motor de sub 2L. Inclusiv unul de 1.2. Te-ai gândit că scopul unei mașini hibride ar trebui să fie în primul rând acela de a fi "environmental friendly"? Sau vorbești doar ca să nu adormi? 
  2. Volvo V60 D6 diesel hibrid

    Avantaje : - plug-in cu all electric mode, excelent pentru oraș dacă ai priză  - awd  - pentru pretențioși, cei 285 CP cu 6.1 secunde 0-100 - preț mic achiziție sh.  Dezavantaje: - prețul uriaș al mașinii noi - masa imensă de 2 tone. Adăugați voi și altele dacă vă vin în minte.  Dacă mă întrebați pe mine, era bine dacă puneau un diesel de 1.6 litri în combinație cu motorul electric, în loc de uriașul d5. Sau măcar dacă scoteau mai multe versiuni hibrid și o băgau și pe asta cu 1.6 diesel printre ele.  Problemele cu compresorul și respectiv cu ISG bănuiesc că afectează toate mașinile volvo cu start/stop? Sau doar varianta hibrid D6?   
  3. Volvo V60 D6 diesel hibrid

    Mulțumesc mult pentru răspunsuri.  Din păcate a picat călătoria în Germania, ca urmare a întăririi restricțiilor sanitare (14 zile de carantină sau amendă 25k euro...). Mai sunt câteva exemplare pe autovit, deja aduse din Olanda sau Germania. Din ce îmi spuneți mai sus, înțeleg că volvo suportă reparația în cazul problemelor cu compresorul a/c. Mașina va fi înregistrată în România pe persoană fizică, dar nu știu ce se întâmplă în cazul schimbării proprietarului. Referitor la problema ISG, înțeleg că se defectează niște rulmenți și că în principiu se poate repara (am găsit un service în Olanda care face astfel de reparații însă în România nu cred că există service-uri cu experiență în astfel de probleme). Ar fi interesant de știut dacă există garanție pe viață și pentru ISG. După o analiză profundă sunt foarte hotărât să iau acest model, fiind după părerea mea singurul hibrid care se comportă "economic" la drumuri lungi. Printre avantaje față de alte hibride: consum economic la drum lung, interior spațios (inclusiv portbagaj), 4x4, 285 CP cu 0-100 în 6.1 secunde (!), posibilitate încărcare la priză și mers în oraș aproape gratis (sper să pot trage o priză la locul de parcare), raport preț de achiziție second hand vs preț de nou extrem de avantajos (10-12 kEUR SH față de 50-60 k nou), majoritatea exemplarelor second cu nivel de dotări spre full (am văzut destule cu încălzire banchetă spate??). Eu fac destul de des drumuri între 150 - 220 km, unde chiar se face simțită contribuția la consum a motorului electric (dacă pleci la drum cu bateriile încărcate).  Vă țin la curent cu achiziția
  4. Volvo V60 D6 diesel hibrid

    Salutare,  Sunt pe cale să iau un V60 D6 hibrid din Germania, prima înmatriculare în 2015, 165k km, foarte multe dotări (cutie automată, xenon, tapițerie piele, senzori parcare, presiune pneuri, lumină, cameră, volan încălzit, ține banda, night vision assist, scaune memorie etc. Nu are trapă și nici parcare automată). Aș avea câteva întrebări pentru aceia dintre voi care aveți o astfel de mașină : - ce probleme ați avut cu ea?  - care sunt costurile de întreținere (revizii)?  - la câți km se schimbă distribuția la acest motor și ce piese se înlocuiesc (role? Pompă apă?)  - ce consum mediu obțineți pe autostradă (hai să zicem pe A2 fiind fără diferențe de nivel semnificative) și la ce regim de viteză?  - ați început să simțiți vreo degradare a performanțelor bateriei Li-Ion? - ce interfață de diagnoză (China) se poate utiliza pt acest model? - ce trebuie urmărit suplimentar față de o mașină clasică, la achiziția unui exemplar second hand? Mulțumesc mult!