Adrian Hdr

Membru
  • Content count

    23
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

2 Followers

About Adrian Hdr

  • Rank
    Nou venit
  • Birthday 06/05/1984

Profile Information

  • Locatie Bucuresti mai mult, Baia Mare mai rar;
  • Auto Volvo S40 1.6D MY 2007
  • Fabricatie 2006
  1. Huruit la rotirea volanului spre stanga

    Corect, asa voi face. La fel am procedat si cu bieletele de directie cand am avut probleme la una din ele. Ideea era ca nu o sa schimb dintr-o data tot ce mi-a recomandat mecanicul, le iau pe rand.
  2. Huruit la rotirea volanului spre stanga

    Salutare! O sa o iau cu usurelul: intai capul de bara care clar are joc mare, apoi vad daca se mai aude ceva. Mesterul mi-a zis mai mult preventiv si bucsile, la fel si discurile de frana si placutele de frana fata, dar acestea clar nu le voi schimba acuma.
  3. Huruit la rotirea volanului spre stanga

    Buna seara, Am fost la o constatare si are joc mare cap bara partea stanga. Ce producator ar fi recomandat? TRW, Lemforder, SWAG, Ruville? Mi-au recomandat sa schimb si bucsi bascula. De asemenea va intreb care ar fi un producator bun pentru aceste bucsi? Va multumesc!
  4. Huruit la rotirea volanului spre stanga

    Vin cu o lamurire: bataile apar la miscari successive si ceva mai dese ale volanului stanga-dreapta, daca miscarile sunt lente nu se sesizeaza bataile. Rog moderatorii sa adauge la titlu si "Bataie la rotiri successive ale volanului"
  5. Huruit la rotirea volanului spre stanga

    Buna seara, Pentru a nu mai incepe un nou subiect, o sa scriu tot aici. Date de intrare: masina pe loc, la miscari scurte ale volanului (suficient o optime de tura) stanga-dreapta fata de pozitia normala se simt batai care se transmit prin volan. Misc volanul spre stanga o optime de tura, apare o bataie, misc spre dreapta, inca o bataie. In mers normal sau in viraje nu se simt aceste batai. Ce ar putea sa fie? Va multumesc!
  6. Huruit la rotirea volanului spre stanga

    La mine se auzea cand roteam volanul spre stanga, nu am zis ca se aude in partea stanga. Intr-adevar, cand am stat in locul din dreapta si a condus mecanicul mi s-a parut ca zgomotul e mai putin intens, eu as fi zis ca huruie stanga. Mecanicul a avut o perceptie mai fina si a zis ca se aude din dreapta. A avut dreptate.
  7. Huruit la rotirea volanului spre stanga

    Am fost la service si am schimbat rulmentul de pe partea dreapta. Am scapat de huruiala. Toate cele bune!
  8. Huruit la rotirea volanului spre stanga

    Nu merge mai greu directia. Multumesc pentru raspunsuri.
  9. Bună seara, De câteva zile am sesizat un zgomot (hururit, nu troncănit și nu este un sunet metalic) în momemtul în care rotesc volanul spre stânga. Mentionez că acest sunet apare la cea mai mică rotire a volanului spre stânga, doar în mers la peste 30km/h, în rest nu. De la ce ar putea fi acest zgomot? (mă gandeam că ar putea fi de la presiuni diferite in anvelope, dar prea se aude la cea mai mica miscare a volanului spre stânga). Vă mulțumesc anticipat! Toate cele bune, Adrian
  10. Baterie descarcata

    Salutare! Am gasit in manualul de S40 2006 procedura de schimb a bateriei(vezi poza atasata). Eu asa am schimbat bateria (cea noua Rombat Premier, din iunie 2013, data stantata , nu lipita). Din documentul din Vida postat de Dinoco eu am inteles ca deconectarea bornei "-" se face cu contactul pe pozitia I, nu inteleg de ce e diferit in Vida fata de manualul masinii. Imi exprim doar o nelamurire, nu vreau "sa bag batul prin gard". O zi buna va doresc!
  11. Baterie descarcata

    Salutare! M-a lasat si pe mine bateria in seara asta. Citind postul din link, am vazut ca e postat la S60, care e P2. Pentru S40 din 2006 (care e P1) e valabila aceeasi procedura cu punerea bornei "-" pe pozitia II a contactului? E prima data cand trebuie sa schimb o baterie si prefer sa ma fac de ras intreband decat sa regret ca nu am intrebat... Multumesc anticipat! Seara faina va doresc!
  12. Baterie descarcata

    Salutare tuturor! Baterie descarcata dupa arderea puntii de diode si releului de la alternator. Dupa schimbarea puntii de diode si a releului (cele nou cumparate sunt CARGO) am masurat tensiunea la bornele bateriei si indica 12,55V cu motorul oprit, iar cu motorul pornit tensiunea fluctua crescator si descrescator cam asa: 14,28V - 14,40V - 14,56V - 14,70V maxim. Este periculoasa pentru baterie sau/si pentru alte piese o tensiune (fluctuanta) mai mare de 14,3V (chiar daca e pe o plaja apropiata de tensiunea de 14.3V ?) Va multumesc! O seara buna va doresc!
  13. Nationala 2013 (6 - 8 Septembrie)

    Nu pot sa garantez ca erau de Anglia (nu mai tin minte), am observat doar ca nu erau de Romania, plus ca imediat m-am uitat sa trag in dreapta sa ii fac loc sa treaca, eram amandoi pe drumul neasfaltat, eu eram de partea cu paraul. Pana la urma mi-a acordat el primul prioritate si in trecere am observat ca nu era tocmai tanar domnul. Nici nu mi-am dat seama daca era S60 sau S80 model mai vechi. Era in jurul orei 8 seara
  14. Nationala 2013 (6 - 8 Septembrie)

    Salutare! Felicitari pentru alegerea locatiei !!! Am petrecut concediul acolo, doar ca am ajuns duminica (8 sept. ) seara, si am stat pana vineri dimineata. Deja lumea era plecata spre casa. (O mica coincidenta: din DN, la intrarea pe drumul neasfaltat care duce la Cheile Butii tocmai ce am dat nas in nas cu un Volvo negru, dar era cu numere straine). Sanatate si toate cele bune!
  15. Radiator AC spart

    Salutare! Am o si eu o nelamurire in legatura cu Ac-ul: daca e radiatorul fisurat si pierde freon, e normal sa nu mai cupleze compresorul? Cand pornesc Ac-ul nu simt nimic la pedala de ambreiaj si nici un zgomot suplimentar nu se aude, semn ca nu ar cupla. Ma gandesc sa nu fie si altceva defect, in afara radiatorului spart. Multumesc!