Adita

Membru
  • Content count

    21
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Poor

About Adita

  • Rank
    Nou venit

Profile Information

  • Locatie Constanta
  • Auto Volvo S40
  • Fabricatie 2005
  • Auto 2 -
  1. Turatie motor S40

    Mi-e greu sa cred ca Volvo face masini carora nu le mai poate da nimeni de cap in momentul in care s-au defectat !! Ca in Romania nu avem noi meseriasi si oameni pregatiti pentru a repara aceste masini (Volvo nu e o masina tocmai simpla) e cu totul altceva. Raman la parerea mea si sustin ca nu exista lucru facut de catre om care sa nu poata poata fi reparat . Un service serios ar trebui sa aiba oameni pregatiti (dar evident nu e cazul in Romania sa vorbim despre asa ceva ),si sa nu angajeze orice ciocanar de pe strada , care abia stie sa tina cheia in mana.Dar asta e , ne meritam soarta !
  2. Turatie motor S40

    Bogdan, ai avut dreptate ,problema nu este de la calculator (oricum le-am cerut banii inapoi si mi i-au dat ).Au zis ca masina este gata ,ma duc imi aiu masina si dupa nici macar 1 km nu mai puteam sa turez motorul mai mult de 1200 RPM. Ma duc inapoi la service si-mi spun ca injectoarele sunt de vina ,ca trebuiesc schimbate . M-am enervat rau cand i-am auzi cat sunt de tembeli si am sustinut ca nu sunt injectoarele de vina si mi-au umblat pe la nustiu ce contacte de la injectorul 4,ca cica asta n-ar fi bun. Mi-au scos si EGR-ul . Am plecat cu masina in aceiasi zi ,a doua zi dimineata am ajuns acasa si mi s-a oprit motorul dintr-o data in mers, l-am repornit si dupaia la amiaza cand am vrut sa plec am constatat ca nu mai porneste. A treia oara a pornit si imi afiseaza acelasi mesaj :Gestion motor repar demande. M-am dus iar la service si m-am enervat rau si le-am spus sa-mi dea banii inapoi ca nu se mai poate asa .Sa ma duc la Volvo Bucuresti ? Cei din Constanta mi-au spus ca ei nu mai stiu ce sa-i faca si sustin in continuare ca are ceva calculatorul si ca trebuie sa-mi puna altul , evident nu sunt de acord . Cei din Bucuresti se pricep mai bine sau isi dau si ei cu parerea? Este o simpla masina ,nu-i racheta spatiala. Eu nu inteleg ce-i asa de greu.Nu mai stiu ce sa fac cu ea ,asa ca va rog sa ma sfatuiti unde sa merg .Multumesc
  3. Turatie motor S40

    Are cineva vreo idee daca se poate repara calculatorul masinii? De la service mi-au spus ca nu se mai alimenteaza senzorii de pe masina la tensiunea normala ( 5V) si deaici functionarea defectuoasa .Nustiu ce naiba sa-i mai fac si cei de la service imi spun ca nici ei nu stiu si tot asa .M-am saturat de masina asta nenorocita!
  4. Turatie motor S40

    Motroul este de 2000 cm3. Am fost cu ea la Volvo si am descoperit ca un injector (injectorul 4) nu lucra bine . E foarte ciudat pentru ca inainte sa-l inlocuiasca mi-a resetat-o si dupa aceea am mers cu ea in probe si dupa cativa km am ramas iar cu ea in drum si nu puteam s-o turez mai mult de 1200 RPM.Mi-e greu sa cred ca injectorul ala are o problema mecanica,poate fi o problema de contact?In fine, am mers cu masina aproximativ 100 km si am simtit ca nu mai accelereaza decat foarte lent (ca un motor clasic).Am fosr la service si mi-au inlocuit o piesa mica de la sistemul turbo,mi-au spus ca aia nu lucreaza bine,ca nu inchide si nu deschide cand trebuie.Am luat masina si dupa doua zile mergea la fel,acceleratie foarte inceata si simt ca motorul nu merge la capacitatea lui ,nu trege .Masina merge asa ,am facut in ultimele zile vreo 1500 km dar nu-mi place deloc .Dupa fiecare oprire-pornire merge putin mai bine ,dar la inceput in suturi .Posibil sa fie probleme cu turbina ?De mentionat ca nu tot timpul merge prost acceleratia (inceata),de exemplu cand am fost acasa pe o distanta de 650 de km a trebuit sa opresc de 7-8 ori pentru a o resete,inschimb cand m-am intors n-a mai aparut problema asta decat o singura data.Astazi de exemplu, am fost in oras si dupa 200 m nu mai mergea normal.Nu mai stiu ce sa-i fac,daca mai are cineva si alte idei si ma poate ajuta ,va rog.Multumesc . Nu am nimic aprins in bord si acuma am observat ca la prima pornire dimineata scoste un fum,n-am m-ai vazut asa ceva dupa care totul e aparent normal.
  5. Buna seara , Am o problema cu S40 ,nu se mai tureaza motorul mai mult de 1200 RPM. Masina a functionat normal ,nici o problema ,nici un mesaj la bord si mergand cu 40km/h am simtit ca dintr-o data nu mai trage motorul.Am fost la un Service si mi-au spus ca are o problema pe partea electrica ,au remediat-o ,au fost cu ea in probe ,pe tester nici un mesaj.Totul ok.Am fost si mi-am luat masina ,mergea foarte bine si dupa ~5 km patesc aceiasi chestie,nu se mai tureaza motorul si tripideaza usor la relantiu.Vreau sa va intreb daca i s-a mai intamplat cuiva asa ceva ,eu cred ca nu-i o problema pe partea electrica ,cred ca e vreun senzor.Multumesc anticipat
  6. volvo s80 proaspat proprietar

    Eu te sfatuiesc sa-ti comanzi tu filtrele la un distribuitor autorizat (originale de Volvo ) ,Uleiul se gaseste in multe locuri .Parerea mea e ca nu are rost doar pentru schimbat filtre+ulei sa dai 2100 RON. Poti sa mergi si la alt Service ,pentru ca nu-ti fac nimic deosebit .Eu ,de exemplu in Constanta merg la Ford Trans Atlantis , baietii chiar stiu meserie si sunt seriosi. Nu stiu cum e Reprezentanta Volvo din Bucuresti, dar pot sa-ti spun ca cei din Constanta sunt praf (ei se pricep doar cu ciocanul de 5 Kg si cu cheia de 27). Nu-i recomand nimanui sa mearga la ei.
  7. Parerea mea ca nu trebuie sa schimbi in treapta a 4-a de viteza inainte sa ai peste 2000 de ture .Las-o sa mearga pana la 70Km/h si dupa aceea schimbi.
  8. Injectoare s40

    Nu te contrazic ,probabil asa o fii.Ca om care lucreaza intr-o Rafinarie ,incercaam sa ma gandesc la specificatia /calitatea combustibililor .Teoretic ar trebui sa se simta o diferenta ,stiu sigur ca la benzina se simte ,la Diesel nu stiu.
  9. Injectoare s40

    Injectoarele nu prea sunt murdare ,daca e o problema e in interiorul injectoarelor ,si asta duce la infundarea duzelor. Teoretic se pot curata ,se baga intr-o baie cu ultrasunete si s-ar putea sa se desfunde ,dar aceasta metoda nu da intotdeauna cele mai bune rezultate .Depinde si cine le testeaza ,de exemplu mie cei de la Service Rune (Bucuresti ) mi-au spus ca sunt infundate si ca au incercat sa le curete dar n-a mers.Am cumparat alte injectoare ,dupa care am constatat cu stupoare ca masina merge la fel de prost .Am mers la un alt service ( Trans Atlantis in Constanta) ,ei mi-au spus ca injectoarele sunt bune (mi le-au testat pe toate .Problema e turbina ,a scazut puterea motorului si-mi dadea si un mesaj la bord ,avea un senzor defect si joc la paleti.Asa ca mare atentie la ce Service-uri mergeti.Volvo este o masina la care nu se pricep toti Ciocanarii care se cred meseriasi.V-o spun din proprie experienta.Pe langa ca m-au pus sa cumpar injectoare ,mi-au rupt si conducta de motorina de la filtru de motorina la injectoare (conducta costa 500 lei) pentru ca nu i-a dus capul cum s-o demonteze .
  10. Va rog sa-mi spuneti si mie daca modelul Volvo S40 2005,2D are filtru de particule ?
  11. Span in filtru de motorina

    Ideea e ca mie mi s-a stricat si pompa si mi s-au infundat si injectoarele ,asa ca este posibil .
  12. Span in filtru de motorina

    Depinde de dimensiunea particulelor daca ajunge la injectoare sau nu. Altfel cum iti explici ca uneori se infunda injectoarele ,care e drept au dimensiunea orificilor de ordinul micronilor!Asta.inseamna ca totusi ajunge ceva la injectoare ,nu? Si totusi filtru de motorina ai!Logic,nu?
  13. Span in filtru de motorina

    Poate sa-ti infunde injectoarele si nu-ti mai pulverizeaza motorina prin toate orificiile .Asta duce la variatii de presiune si nu-ti mai lucreaza pompa normal.
  14. Compatibilităţi între modele

    Buna ziua, Stie cineva daca injectoarele si pompa de injectie de pe un Volvo S40 din 2008 pot fi montate pe u Volvo S40 din 2005? Exista diferente /incompatibilitati intre aceste sisteme? Multumesc
  15. Span in filtru de motorina

    Salut,am patit si eu acelasi lucru tot cu un Volvo S40 din 2005,doar ca eu n-am mai apucat sa vad ca am span in filtru , in schimb masina incepe sa mearga din ce in ce mai rau( si aici ma refer la acceleratie).Pot sa-ti spun ca e foarte scumpa:pompa costa in jur de 3000 Euro.Eu am mers cu masina la Bucuresti la un Service care repara sisteme de injectie,pot sa-ti repare pompa dar dureaza foarte mult,sa zicem o luna.Nu te astepta ca cei de la Reprezentanta sa-ti rezolve problema,ei zic ca nu pot sa comande componente de pe pompa.Iti da vreun mesaj la bord? Sa stii ca asta se intampla din cauza calitatii proaste a motorinei,ceea ce duce la o proasta lubrifiere a componentelor pompei si deaici spanul de care zici.Eu zic sa-ti rezolvi cat mai repere problema.