Calin Paunescu

Membru
  • Content count

    42
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Calin Paunescu

  1. Motorina EURO 5 si sistemul de injectie COMMON RAIL

    Salutare  Încă mai folosiți tratamentul minune? :ceva noutăți?  recent am devenit posesorul unui s60 2005 cu motor d5 euro 3 163 cp. Sa folosesc și la acest motor? 
  2. Pocnituri in stanga, fata

    Salut! Revin cu o alta "problema" . In virajele stanga, (cateodata) pocneste ceva in partea stanga, SI cand urc pe bordura am mai observat asta, dar la fel, doar cand e volanul virat la stanga. Am schimbat si bucsele de la brate recent, si mecanicul mi-a zis sa ii face geometria la roti, ca din cauza asta e posibil sa faca asa ( nu mai stiu exact explicatia), nevazand nimic altceva in neregula pe la brate, pe sub ea ?? . Am facut-o si tot pocneste. In comportament la drum nu se observa nimic altceva, in afara de pocniturile astea ocazionale. Ce poate fi ? O sa merg in cateva zile la alt service, dar ar fi bine sa stiu si ce sa intreb, in caz ca nu sunt ei atenti. Multumesc!
  3. Scut metalic pentru motor

    Salut! As vrea sa pun un scut metalic la motor. E recomandabil ? Daca da, unde as putea gasi unul ? La un search pe google nu am gasit nimic pentru modelul meu . Va multumesc !
  4. Modul inchidere centralizata

    Salut! As vrea sa imi montez un sistem de inchidere centralizata. Nu am decat o cheie la masina si asta fara telecomanda. E posibil la modelul meu ( s80 2.5 tdi , an 2000 ) ? Nu am idee daca a avut sau nu, asa am luat-o. Daca se poate, cam cat de sigure sunt modulele astea ? exista posibilitatea sa se dechida cu alta cheie , " din greseala" ? )
  5. Motorina EURO 5 si sistemul de injectie COMMON RAIL

    Mersi ! Ce ulei 2T folosesti ?
  6. Motorina EURO 5 si sistemul de injectie COMMON RAIL

    Credeti ca e vreo diferenta ? Crezi ca e diferit cel din Bucuresti ?
  7. Motorina EURO 5 si sistemul de injectie COMMON RAIL

    Apropo, dintre cei care ziceati ca adaugati ulei 2T, sunt curios cati inca mai faceti asta si cu ce rezultate? . Mersi!
  8. Ce fel de ulei ?

    m bagat recent uleiul Aral 5w40. Mai are cineva experienta cu acest ulei ? Ce parere aveti ? Pe el scrie "Made in Germany", oare e adevarat ?
  9. Motorina EURO 5 si sistemul de injectie COMMON RAIL

    Salutare ! Despre motorina de la ARAL stiti ceva ? Din cate am observat e cea mai ieftina.
  10. Palpaire indicator ulei

    O alta problema : mi se tot aprinde becul la ulei. Nu sta aprins tot timpul, palpaie cu o frecventa mare ). Am verificat nivelul, am facut si schimbul, nu observ nimic in neregula in comportamentul masinii. Ce sa fie ?
  11. Palpaire indicator ulei

    Salutare! AM schimbat senzorul presiunii de ulei, intre timp, si nu mai palpaie. Mi-a mai aparut o singura data pentru o secunda pe o panta abrupta, insa de atunci nu a mai facut. Sper ca asta sa fi fost. Multumesc pentru ajutor!
  12. Palpaire indicator ulei

    Ok. Asta o sa fac prima data. O sa revin cu detalii Mersi
  13. Palpaire indicator ulei

    Cu asta o sa incep. Pot sa o fac eu rapid, sau trebuie desfacute multe chestii si mai bine dau o fuga la un service ?
  14. Palpaire indicator ulei

    Castrol 10w40 Magnatec a avut mai tot timpul, dupa care trecusem la 5w40. Aproape cand trebuia sa fac iar schimbul, a inceput sa palpaie beculetul, asa ca am trecut iar pe 10w40, am zis ca poate nu ii prieste uleiul acela... Dar simptomele sunt la fel
  15. Palpaire indicator ulei

    O sa verific si asta. Va multumesc !
  16. Palpaire indicator ulei

    Da, apare normal cand pornesc motorul.
  17. GPL Volvo S80

    Salut! Cat a costat totul ? ( instalatie, manopera... )
  18. Salut! Motorul meu are valva EGR ? Daca are, ar fi indicat sa o curat ? masina are 240 000 km si nu cred ca a fost curatata la viata ei ) Deasemenea, galeria de admisie presupun ca se poate curata odata cu EGR-ul, daca tot sunt acolo.
  19. EGR si Galerie de admisie S80 2.5 TDI

    Merita sa merg la un mecanic pentru curatarea galeriei sau e suficient sa curat EGR-ul ?
  20. Motorina EURO 5 si sistemul de injectie COMMON RAIL

    Am gasit la MOL ulei Dynamic Sprint si Dynamic Garden. Ambele aveau norma JASO FD. Am luat Sprint, presupun ca e ok.
  21. Motorina EURO 5 si sistemul de injectie COMMON RAIL

    Am inteles. Va multumesc !
  22. Motorina EURO 5 si sistemul de injectie COMMON RAIL

    Salut! Pentru motorul meu , 2.5 TDI , e recomandat uleiul 2T ?
  23. Pocnituri in stanga, fata

    Salut! Am gasit solutia problemei ( care in timp s-a agravat, ceea ce m-a motivat sa gasesc o rezolvare ) ) : flansele amortizoarelor. Aparent, s-au dus dracului si acum simt si in volan cand virez stanga dreapta si sunt si zgomotoase. Am schimbat o bieleta de directie pe stanga din cauza careia aveam un mic joc la roata, in rest, toate celelalte bielete, capete de bara, pivoti sunt in stare buna. Ramane sa schimb flansele si sper sa nu mai pocneasca. Va multumesc pentru ajutor !
  24. Ce fel de ulei ?

    ok, m-am linistit. Multumesc, Bogdan!
  25. Ce fel de ulei ?

    Salut! Am bagat recent 5W40 Castrol Edge Turbo Diesel in motorul meu, D5252T 2.5 TDI / 103 kw . Acum am citit pe forum si am vazut ca uleiul acesta are norma C3. Mie mi-ar trebui a3/b3/b4 ... Oare am gresit ? Inainte de asta am avut magnatec 10w40, dar am zis sa ii pun unul 100% sintetic.