Claudiu T

Membru
  • Content count

    486
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Claudiu T

  1. Salut, Vin cu o rugaminte: Are cineva tester de Volvo sau cunoasteti un service bun unde as putea sa merg? Am o problema legata de un senzor la un S40 din 2011, 109 CP. Am schimbat recent un senzor de la EGR care s-a defectat, dar problema persista (adica simt ca imi taie motorina, consumul instant ramane constant cand accelerez, accelereaza lenes) cand este cald afara. Cand e temperatura placuta, nu are o problema. De aceea presupun ca poate e o problema la vreun senzor de temperatura. EGR-ul a fost verificat si era curat, doar acel senzor era defect. Am cautat erori pe un alt tester (dar care nu era de VV) si avea eroare la EGR inainte de schimbarea acelui senzor. Dupa schimbarea lui, nu a mai avut vreo eroare. Multumesc tare mult de ajutor!
  2. Sistem de alimentare cu energie

    Buna ziua, Cred ca ar trebui verificat si alternatorul. Bateria este incarcata de catre alternator, iar daca acesta este defect, bateria se va descarca. Daca masina are sistem Stop/Start, atunci are un senzor pe baterie, iar la diagnoza se poate vedea tensiunea cu care alternatorul incarca atunci cand motorul este pornit. In mod normal, o valoare in jur de 14V tensiune data de alternator e ok. Ea poate varia in functie de temperatura ambientala si starea de incarcare a bateriei, dar nu foarte mult. Daca problema e doar la relanti, posibil sa incarce prost atunci cand turatia motorului e mica. Toate cele bune! Claudiu
  3. Volvo s40 1.6d 2008 nu porneste

    Încearcă la Complete Motors. Strada Sulina 5, Timișoara 300516 Tel. +40 723 067 889 (Laurențiu Mihalache) Tester de Volvo găsești la Todoruț, dar probabil vei primi o factură scumpă.
  4. Volvo s40 1.6d 2008 nu porneste

    Salutare, Posibil să ți se fi înfundat filtrul de motorină. Schimbă-l și vezi apoi dacă s-a rezolvat problema. Ar trebui o diagnoză cu tester de Volvo, Delphi ăsta dă niște descrieri prea generale pentru erori.
  5. Salutare! Hai sa postez si aici daca am postat pe FB, ca sa ramana Astazi, fiind sambata si eu neaparat dorind sa aud ceva muzica noua in masina, am horatat sa caut o solutie la faza aia cand sistemul audio nu citeste piesa si sare peste ea. Asa ca am gasit doua solutii  1. Am folosit un program de pe net, gratis, numit MediaMonkey, si am convertit fisierele mp3 care nu mergeau in fisiere wma - merg perfect in masina, se aud foarte bine, nu e nici o diferenta. 2. Cu alt program gratis de aici http://www.free-codecs.com/download/winmp3packer.htm am reusit sa transform piesele care nu merg in piese care merg. (am convertit mp3 to mp3, stiu, suna ciudat...dar aia e solutia :D) Explicatia ar fi faptul ca sunt niste proprietati la unele mp3-uri care nu sunt citite corect de Volvo, cica ar trebui un update de firmware la sistemul audio, update pe care Volvo, cel putin din cate am citit eu pe forumurile straine, nu il ofera...asa ca singura solutie e sa scapi de proprietatile alea si muzica incepe sa cante, ca prin minune  Daca vreti mai multe detalii sau ajutor ca sa faceti chestia asta, o sa incerc sa va ofer suport dupa cum imi permite timpul. Seara faina va doresc!        
  6. Lumini extra masina

    Salutare! Am si eu o curiozitate: se poate sa ii pun ceva beculete/led-uri masinii in zona usilor (fata, ar fi frumos totusi si in spate) pentru ca atunci cand le deschid sa se faca un pic de lumina pe jos si sa vada cei care vin fara lumini pe intuneric ca totusi au ceva in fata in momentul in care eu deschid usa dupa ce m-am uitat in retrovizoare si nu am vazut nimic? Astept pareri Multumesc!
  7. Sfat jante

    http://www.volvopartswebstore.com/products/Aluminum-alloy-wheel/1111144/30756704.html Vad ca in tabel nu e trecut S40/V50...desi e posibil sa se potriveasca, e totusi posibil sa fie un picut cam late, sunt de 8".
  8. masina sa oprit in mers si nu porneste,,,

    Ti-a murit alternatorul! Daca ala e mort, o sa moara si urmatoarea baterie, cat o fi ea de noua...
  9. Salutare! Asa cum am postat si pe Facebook, dupa discutii avute cu cativa posesori de Volvo din zona, am dori sa organizam o intalnire Volvo in Timisoara pe data de 20 Noiembrie 2016 Locatia si ora urmeaza sa fie decise in functie de numarul de participanti si posibilitatile lor (In principiu orele 14-16 si ca si locatie, o parcare mai libera si mai maricica pentru a ne putea desfasura...la mall-uri e cam plin Duminica, dar o parcare de Lidl ar merge - luam si un suc/ceai si ceva de rontait de la ei ca sa fim clienti buni ). Va asteptam cu drag pe toti cei care doriti sa participati, aduceti si prieteni cu Volvo care nu sunt pe Forum sau pe grup Seara faina va doresc!
  10. Locatie: https://www.google.ro/maps/place/La+P%C4%83durea+Verde/@45.7774936,21.266916,18.33z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0xc8b3987cf41c87e1!8m2!3d45.777599!4d21.2667471 - restaurantul La Padurea Verde Ora: 15:00, Duminica, 20 Noiembrie 2016
  11. Informatii despre dpf .

    Creste consumul instant la o valoare constanta in jur de 8%, ai scaderere de putere, poate simti si ceva zvacnituri fine (eu simteam), si posibil sa iti porneasca si ventilatorul ca sa creasca sarcina pe motor si sa ridice temperatura pentru a face regenerarea.
  12. Ce i-ai facut astazi masinii tale?

    Trecut pe roti de iarna, inaugurat in 12 ore cu prima zapada :))
  13. Defectiuni senzori parcare

    Mai intai incearca sa ii cureti, poate sunt murdari (sau doar unul e murdar, influenteaza tot sistemul)...
  14. Originale de la Alex Voicu (Midnight Caller - 0723 213 705) - sunt in jur de 700 RON.
  15. Salutare Schimba filtrul se motorina si curata mufa de la ECM cu spray de contacte.
  16. Ceasuri bord - bec ars

    Salutare! Din cate stiu eu, acel LED se poate schimba prin dezlipirea celui ars si lipirea altuia bun in loc...acum sa iti spun ce tip de led e (parametrii electrici, culoare etc.), nu stiu...poate te ajuta alti colegi care stiu mai bine. Ca sa il schimbi trebuie sa scoti tot cluster-ul afara si sa desfaci...
  17. Achizitie Volvo S40 2010

    Kinetic-ul meu are si senzor ploaie, computer bord etc... :)) Dar V50 asta din anunt are si dotari inventate de pe la alte marci ca nu imi dau seama daca Volvo pune Servitronic city go si de unde a inventat vanzatorul chestia asta :)) Cel mai bine e sa studiezi mult inainte de a lua o masina 2nd sau 3rd sau 4th hand (recomand maxim 2nd, poate 3rd daca stii proprietarii anteriori si esti multumit de ei). Mai cauta si pe forum, sunt oameni care mai vand fiindca vor sa treaca la ceva mai mare, sau cauta masini vandute de reprezentante cu istoric intreg si revizii facute cat de cat ok. Depinde mult si ce buget ai
  18. Ce i-ai facut astazi masinii tale?

    Schimbat distributie+pompa apa+lichid racire, ulei, filtre, capac culbutori cu filtru epurator, furtun admisie turbina. Multumesc MC pentru piese M-am dat o tura cu ea un pic prin oras si apoi pe centura si nu mai e asa zgomotos motorul, si-a revenit la viata, in sfarsit trage ca inainte  Sper sa nu mai apara probleme in viitor PS: uleiul e negru la loc dupa 20 km :))
  19. Ce i-ai facut astazi masinii tale?

    Iron, te ajut eu cu update...:)) Dar vad ca nu ai chef sa ne vedem :))
  20. S40 DRIVe 1.6 diesel 2009

    @Bogdan G Multumesc frumos!  De geamuri laterale anti-furt nu iti zice nimic smecheria ta? Ca am fost mai demult la Roberto si cred ca din VIDA mi-a zis ca am si din alea,  vroiam o confirmare
  21. Ce i-ai facut astazi masinii tale?

    Ia uite aici :)) WD40 ala e de fapt mai multe  Asa ca na, depinde ce ai folosit/folosesti. Nu ai lovit pe nimeni, ai fi reactionat, crede-ma...era sa lovesc eu o pieVACA ce a trecut pe rosu (la pietoni, eu aveam verde) si am reactionat...dar masina a cam alunecat cativa metri pe umed...
  22. Ce i-ai facut astazi masinii tale?

    Plastic de la bara vreunei dube gen Fiat Ducato care are obrajii aia mai inalti? Sau vreun maner de bicicleta... :))
  23. S40 DRIVe 1.6 diesel 2009

    La navi ii poti face doar update cu o versiune mai noua de harti. Daca vrei chestii mai avansate (camera in spate, IGO sau mai stiu eu ce sistem de navigatie) ceva de la Bluepower care se pune in locul radio-cd-ului daca nu ma insel, cred ca e cineva pe aici care are, sau cel putin am vazut pe grupul de Volvo Europa...dar nu prea merita chinul si banii sa faci update-uri pe Volvo, e cam durere de cap...e bine sa iti iei de la inceput ceva care sa aiba tot ce trebuie, upgrade-urile sunt foarte dificil/costisitor de facut. @Bogdan G ma poti ajuta si pe mine te rog sa imi spui ce folosesti ca sa afli dotarile (eu am incercat online fara succes pe carfax si AutoCheck), sau daca nu vrei sa iti fur secretul, ma poti ajuta si pe mine cu o lista pentru YV1MS76F2B2537177, sunt curios de niste chestii care sunt mai putin vizibile sau tangibile la o simpla privire asupra masinii  Multumesc frumos!
  24. nu se tureaza mai mult de 3000 ture s40

    Daca il drenez trebuie amorsat dupa? Pai o sa fie un an si 8 luni de cand l-am schimbat pentru ca nu l-am schimbat la penultima revizie, ci un pic dupa. Iar pe viitor voi incerca si eu sa il schimb din 2 in 2 revizii Multumesc!