Alexandru Ilie

Membru
  • Content count

    35
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Alexandru Ilie


  1. Multumesc pentru raspuns! Stiu ca le pot returna, d-aia v-am si cerut parerea ca sa ma hotarasc ce fac cu uleiul. Avand in vedere ca acesta este un forum, ma astept sa mi se raspunda atunci cand am o nelamurire. Si nu era vorba despre chestii tehnice, pe care le stii sau nu, era vorba doar despre o parere. Pana la urma o sa folosesc uleiul asta. Numai bine!


  2. Dragi colegi,

    Pana de curand am reusit sa fac rost de ulei Castrol Edge Professional A5 0w-30 Volvo direct de la reprezentanta. Acum nu se mai poate. Cautand pe net, am observat ca multe magazine vand acest ulei la un pret destul de mic. E vreo diferenta intre uleiul care se pune in reprezentanta si cel din link-urile de mai jos? Ambalajul este la fel. Poate fi contrafacut?

    https://www.autohut.ro/ulei-motor-1/ulei-motor-castrol-edge-professional-a5-volvo-0w30-1l-7003997.html

    https://www.pieseautomix.ro/articol-nou/714534/castrol_edge_professional_a5_volvo_0w-30_1l.html

     


  3. Astazi am fost sa dau amortizoarele jos, sa vad exact modelul (am primit pareri diferite legate de modelul amortizoarelor) si starea flanselor. Totul parea in regula la amortizoare si flanse, iar apoi, dupa o noua examinare am aflat cauza sunetelor ciudate la gropi si denivelari. Conducta care intra in rezervorul de motorina nu era prinsa si la cea mai mica vibratie se lovea de caroserie.

    Va multumesc oricum pentru sfaturile legate de amortizoare!

    1 person likes this

  4. Dragi colegi,

    Revin cu niste intrebari:

    1) Din zona accesoriilor auzeam un sunet ciudat. Am banuit ca de vina e cureaua sau intinzatorul; oricum aveam de gand sa le schimb. Le-am schimbat, dar din pacate sunetul a ramas si cred ca de vina este alternatorul, mai exact rola din capatul alternatorului. E cazul sa ma ingrijorez?

    2) Cand am cumparat masina am primit si 6 DVD-uri cu harta Europei. Din pacate, cea a Romaniei nu este foarte detaliata. Ma poate ajuta cineva cu un DVD mai detaliat si actualizat? Se poate schimba aplicatia navigatiei?

    3) Vreau sa-mi cumpar pentru iarna 4 jante de otel cu diametrul 16 inch. Care sunt dimensiunile corecte (latime, inaltime, ET, PCD) ?

    Multumesc!


  5. Si legat de pusul contactului: la modelele mai vechi, pui contactul si astepti un pic ca masina sa-si faca anumite check-uri (injectoare, etc.). La masina mea, apesi pe START, apesi ambreiajul, apoi iar START. Nu se aprinde nici un bec in bord, nimic. Masina nu are nevoie sa-si faca nici o verificare inainte sa pornesti motorul? Sau se intampla asta imediat dupa primul apasat pe START?