Florin Raducu

Membru
  • Content count

    7
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Poor

About Florin Raducu

  • Rank
    Nou venit

Profile Information

  • Locatie Craiova
  • Auto Volvo S40
  • Fabricatie 1998

Recent Profile Visitors

312 profile views
  1. probleme pornire

    Salut! Trebuie sa va multumesc pentru parerile oferite pentru ca tinand cont de ele cred ca am reusit sa identific problema masinii. In aceasta seara cand am vrut sa plec cu masina am avut din nou surpriza ca aceasta sa nu porneasca bineinteles pentru ca nu se aprindea acel martor in bord(semnul lambda). Am incercat in prima faza sa decuplez bornele de la baterie si sa lipesc fisele intre ele pentru a incerca sa resetez sistemul.(s-a resetat ceasul si celelalte dar nici vorba de a porni masina).Dupa,asta am pus totul la loc si am trecut la calculatorul masinii pe care l-am gasit intr-adevar sub/in spatele consolei centrale. In momentul in care am miscat de mufa calculatorului (apasat mai agresiv la intrarea firelor in mufa)martorul din bord s-a aprins si am reusit sa pornesc masina;cand am luat mana de pe mufa masina s-a oprit.Am repetat operatia de vreo 2 ori si cel mai probabil acolo exista un contact imperfect. Maine dimineata o sa incerc scoaterea calculatorului pentru curatarea mufelor si o sa incerc sa misc de fiecare fir in parte pentru a ma asigura ca am identificat corect problema. Daca a mai efectuat cineva operatia de scoatere a calculatorului va rog precizati cum ati reusit scoaterea acelui surub care fixeaza calculatorul pentru ca am vazut ca este rotund fara a putea folosi surubelnita,imbus,etc(eventual cu o bormasina). Daca aveti si alte idei va rog sa mi le comunicati. Multumesc!
  2. probleme pornire

    Stiti cumva unde se afla montat calculatorul pe masina pentru ca as vrea sa incerc sa scot mufele pe rand iar daca este vorba de alimentare,la scoaterea uneia dintre mufe ar trebui sa aiba aceleasi simptome ca atunci cand face probleme. Multumesc!
  3. probleme pornire

    Salut din nou! Am facut mai multe diagnoze fara nici un rezultat pentru ca nu apare  nici o eroare.Am scos pe rand relee si mufe de la sonde,etc dar nici una dintre aceste operatiuni nu a dus la neaprinderea acelui martor in bord pentru a impiedica pornirea. Ultima problema am avut-o in Decembrie cand s-a oprit din nou din mers iar dupa cateva minute am pus contactul si a pornit ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.Am incercat prin scoaterea bornelor bateriei dar fara nici un rezultat;porneste cand vrea ea dupa cateva minute sau cateva ore. Am fost si la cativa electricieni care mi-au spus ca atunci cand acel martor din bord nu se aprinde ,calculatorul masinii nu raspunde (nu il vede) iar asta ar fi o problema de toane si ca ar trebui inlocuit calculatorul. Daca imi puteti spune va rog unde se afla calculatorul masinii pentru a incerca verificarea contactelor acestuia. Din cate am mai citit pe forum credeti ca exista posibilitatea rescrierii acestui calulator?se facea referire la un service din Bucuresti TCM Turbo. Daca imi puteti recomanda o reprezentanta volovo sau un service de specialitate unde sa caut si alte pareri/solutii. Am atasat o fotografie cu explicatiile din carte ale acestui martor dar la mine nu se regasesc simptomele descrise. Multumesc!
  4. temperatura apa/motor scazuta

    Salut !  Am verificat termostatul si era blocat pe deschis asa ca l-am inlocuit iar acum totul functioneaza normal. Temperatura ajunge la 95 de grade moment in care termostatul deschide iar temperatura scade la 92 de grade si tot asa intr -un ciclu continuu. Multumesc pentru ajutor!
  5. Salut !  Am un Volvo s40 1.8 benzina din 1998 si odata cu sosirea iernii am constatat ca temperatura in interiorul masinii este scazuta chiar daca setez temperatura maxima. Cred ca este o problema la termostat sau un senzor pentru ca dupa un anumit timp de functionare pe loc temperatura motorului abia atinge 64 de grade iar in mers nu sare de 52 de grade chiar mai putin,nefiind suficient pentru a si degaja caldura. Temperatura motorului ar trebui sa aiba valori mai ridicate sau exista o alta problema la sistemul de incalzire? Multumesc !
  6. probleme pornire

    Am incercat sa folosesc o cheie fara cip,dar atunci nu se aprine imobilizatorul si nu ma lasa nici sa dau la automat. In acest caz este ca si moarta. Si dupa.cum spuneam simptoma aceasta mi-a aparut si in timpul mersului si asta m -a speriat cel mai tare gandindu-ma ca mi se poate intampla intr-o depasire. Acum ce pot sa fac,sa astept pana moare acel senzor de tot ? Nu exista nici unde in tara un service care sa poata face ceva ?
  7. probleme pornire

    Salut! Detin un Volvo S40 1.8 benzina din anul 1998 si am o problema la care nu am reusit sa gasesc o solutie nici la diagnoza nici la diferiti mecanici parerile acestora fiind impartite. In momentul in care incerc sa pornesc masina,totul decurge normal atunci cand pun contactul cu exceptia faptului ca martorul de sonda lambda(fault in engine electronic system) nu se aprinde de loc iar masina nu porneste chiar daca aceasta invarte cand dai la automat.De obicei acest martor se aprinde cand pui contactul si se stinge dupa ce motorul porneste. In urma acestor simptome am constatat cateva aspecte: -simtomele apar aleatoriu indiferent daca masina este rece sau s-a mers cu ea.o data a taiat alimentarea din mers si masina s-a oprit -in momentul in care nu se aprinde martorul nu se aude nici pompa de benzina,deci aceasta nu se amorseaza si nu alimenteaza -dupa o eroare de pornire,la un interval de cateva ore masina porneste ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. -pe tester nu apare nimic pentru ca nu am reusit sa fac o diagnoza atunci cand masina era in avarie pentru ca a pornit pana sa ajung la ea cu un tester. -pompa de benzina a fost schimbata si nu prezinta probleme;o alta parere ar fi ca exista un releu pe alimentare care nu functioneaza corespunzator. Multumesc!