Sign in to follow this  
Followers 0
adi_28

Eroare temporara ABS

11 posts in this topic

Salut

Acum o perioada, am vazut ca uneori, cand pornesc masina, cand invart cheia si dau la automat, imi apare eroare de ABS.....se aprinde eroarea din bord (beculetul) si imi apare pe afisajul masinii "ABS wart enfordel" sau ceva de genul asta.Dupa ce masina porneste, se sting si aceste erori.Eu am impresia ca undeva nu face contact bun sau ce poate fi altceva?

Acum 2 zile, mergand pe strada linistit, mi-a aparut la bord o eroare si scria "emissionen wart enfordel" si s-a aprins in bord beculetul acela ca si un robinet....cred ca chek engine-ul si nu s-a mai stins.Am bagat benzina de 99+ in masina, am turat-o cativa Km, dar tot degeaba.Precizez ca masina tragea super bine, deci nu era deloc afectata performanta masinii. Apoi, am pus-o pe tester si mi-a dat ca am o eroare la DSTC, pe care a sters-o si de atunci nu a mai aparut.Oare sa fie si din cauza ca se tot aprinde eroarea de ABS cand pornesc masina si sa fie un contact imperfect?

Multumesc

Edited by adi_28

Share this post


Link to post
Share on other sites

Un prieten a patit aceeasi chestie cu un S60 - la pornire, cand invartea demarorul, ii dadea eroare de ABS care disparea imediat dupa pornirea motorului. I s-a spus ca ar fi unul dintre primele semne (indirecte) ca bateria e slaba. Explicatia pe care a primit-o a fost ca ABS-ul este un consumator important si sensibil la oscilatiile de curent, iar atunci cand se suprapune un alt consumator mare (demarorul) nu ii mai ajunge curentul, mai ales daca nu s-a umblat cateva zile cu masina sau a fost foarte frig. Dupa pornire, evident, intra alternatorul, curent la discretie si gata cu eroarea. Explicatia asta nu a fost primita din reprezentanta, dar era totusi un service serios din Sibiu. Prietenul meu nu a schimbat bateria, asa ca nu pot sa-ti spun daca asta ar rezolva problema. Masoara tensiunea la borne dimineata inainte de pornire sau ia bateria unu prieten si vezi daca face la fel.

La partea cu check-ul nu ma bag...

Share this post


Link to post
Share on other sites

De masurat nu am masurat bateria recent, am masurat-o prin toamna si era ok, acuma nu stiu, sper sa fie tot ok, o voi masura maine iarasi.Chek-ul ala ramane aprins de cand pun contactul, pana pornesc masina, dupa care se stinge si am vazut ca asta e normal.Problema e cu eroarea de ABS...ea nu apare tot timpul cand pornesc, dar preponderent apare dimineata la prima pornire, desi nici atunci de fiecare data

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai ce eroare a dat in BCM? Degeaba ne dam cu parerea pt ca sunt peste 70 de coduri de eroare posibile, deci este mai simplu sa stii ce cod are stocat .

Daca era eroare de genul BCM-0057 (Power supply. Voltage too low) atunci este de la baterie .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu mai stiu ce cod de eroare a dat, dar era ceva cu DSTC atunci cand mi-a ramas aprins check engine-ul.Dupa masa iti dau exact codul de eroare. In legatura cu aprinderea si stingerea erorii de ABS la pornirea masinii, aceasta nu ramane memorata in calculatorul masinii, atat doar ca uneori se aprinde si se stinge la pornirea motorului, iar pe afisaj apare "ABS WART.ERFORDEL". Oare nu e din cauza ca nu am chimbat deloc lichidul de frana?

Edited by adi_28

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu este de la lichid iar eroarea trebuie sa fie de genul BCM-XXXX iar cand zic eroare nu ma refer la ce apare in bordul masinii ci la eroare ce se vede pe tester .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am pus masina pe tester si nu apare pe ea nici o eroare, am sters eroarea de check engine in ziua cand mi-a aparut si in afara de eroarea de DTC nu a mai fost inregistarta nici o alta eroare, desi la porniri mi se aprinde beculetul de la ABS si DSTC, dupa care se sting...aceasta eroare de ABS nu ramane memorata si nu se vede nici la tester...parca nu ar exista, desi mie mi se aprinde si se stinge la majoritatea pornirilor motorului

Edited by adi_28

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca pe tester nu apare nici o eroare atunci sunt 2 cauze/explicatii:

1. daca masina este din 99-00, bordurile astea mai dau bazaconii (nu se strica ci doar dau alarme false)

2. modulul ABS este defect

3. testerul nu este bun si este ceva la ABS.

Verifica singur daca ai erori in ABS/BCM dupa aceasta metoda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut! Ai rezolvat problema? Si la mine la inceput aparea din cand in cand, acum apara tot timpul eroarea. (abs si dtsc). Din cate stiu este o problema de model, dar soultia nu o stiu. Degeaba te duci la tester cand nu arde beculetul, pentru ca daca nu ard, inseamna ca sunt ok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare !

Stiu ca Detonator repara module de abs. Incearca la el daca are timp!

Numai bine !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu am facut nimic in privinta asta....si acuma apare cateodata la pornire, dupa care se stinge, altadata nu apare deloc.....nu ma stresez cu el, atata timp cat nu ramane aprins si imi functioneaza toate pe masina......prea mult stres te omoara :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0