ValiU

no name

5 posts in this topic

Ma gandesc sa deschidem un topic in care sa scriem despre alte inovatii/tehnologii, implementate si de alti producatori

Ar fi bine daca topicul s-ar pastra curat pentru a fi mai usor de citit

Am gasit astazi un articol, poate nu chiar asa profesionist, poate chiar vechi despre un motor mic cu putere mare pus la dispozitie de ford

Nu am stiut ce nume sa ii dau topicului sa nu deranjeze pe nimeni, poate nici nu e permis asta.

Raman insa de parere ca ar fi bine sa fim deschisi si sa vedem ce mai scot si altii. Asta pentru imbogatirea cunostintelor noastre.

Asta am gasit astazi pe evz.ro

"Micul motor turbo Ecoboost de un litru, care va fi produs de Ford și la Craiova, ar putea avea și o versiunea ultra-performantă, de 180 de cai-putere. Cea mai viguroasă apariție a unității cu trei cilindri, montantă sub capota modelului Focus, livrează, în prezent, 125 CP.

<a done13="1" done15="6" href="http://www.evz.ro/typo3temp/pics/16_Ford_Focus_2_150209b3c4.jpg" jquery1330007634695="27" nodeindex="1" rel="group" title="Motorul Ford 1.0 Ecoboost">16_Ford_Focus_2_f786f2ca26.jpg

E prematur să ne pronunțăm dacă informația potrivit căreia micul motor Ford de un litru, care va fi asamblat și la Craiova, ar urma să primească o versiune de 180 de cai-putere este doar o stratagemă de marketing sau un proiect real.

Cert este că, presa britanică a dezvăluit exact acest lucru.

Ediția online a revistei ”Autocar” a lansat această ipoteză, după ce a discutat cu Gunnar Herrmann, directorul Ford care se ocupă de gama Focus.

Chiar săptămâna aceasta, ”Evenimentul zilei” a evaluat, în premieră, posibilitățile actualei celei mai puternice versiuni a motorului 1.0 Ecoboost, cea care dezvoltă 125 de cai-putere și lansată pe modelul compact Focus.

Se pare că Ford testează deja Ecoboost-ul de 999 cmc și 180 CP. Dacă în prezent, micul motor este sprijinit de o turbină, pentru a produce 100 sau 125 CP, soluția tehnică avută în vedere pentru varianta supersportivă ar miza și pe serviciile unui compresor (care să lucreze în tandem cu turbosuflanta).

Interesant este faptul că Ford are deja în ofertă un Ecoboost mai mare, de 1.6 litri, care livrează fie 150, fie... 180 de cai-putere."

Daca contravine rgulamentului, poate fi inchis sau sters.

Daca va place ideea, gasiti voi un nume. Eu nu prea am inspiratie la ora asta.

Edited by ValiU

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai, numele topicului e foarte bun si mai ales, original. Asa ca eu propun sa-l pastram in varianta de acum.

In ce priveste motorul Eco Boost de la Ford am mai auzit de el, se tot vorbeste. Ramâne de vazut si cat de fiabil va fi acesta, caci a scoate o putere atat de mare dintr-un motoras atat de mic, e o provocare. Poate cei de la Ford s-au gandit ca o masina in ziua de azi are un ciclu de viata de circa 10 ani si ca apoi poate fi data la casat. Nu prea se impaca asta cu obiceiurile românilor, din motive de putere financiara, cel putin. Sa urmeze oare industria auto calea miniaturizarii batatorita de mult de verii lor din IT ?

Edited by mariusdaniel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu cred ca ford , sau oricie alt producator de motoare poate obtine 180 cp dintr-un litru, si motorul sa fie alimentat cu benzina de la pompa si sa mai si fie fiabil. Exclus ! Cel mai tare motor pe benzina 3.8L de la nissan gt-r are 140 cp/L. Vorbim de motoare FIABILE ce ofera garantia producatorului....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si mie mi s-a parut suspect dar.... Poate ei or sa reuseasca... fiabilitate, vedem doar in timp...

Daca reusesc, e un lucru bun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa nu fiu inteles gresit : se pot scoate si 200 cp /L, si mai mult , insa NU cu garantia producatorului, adica aceste motoare NU rezista in timpul normal de viata al unui motor suspus vinzarii catre public ! ( eu am 175 cp/L la rs - si mai duce pina la aproape 200, insa pa, garantie !)

Trebuie sa ne gindim macar la faptul ca un motor asa de mic NU poate disipa caldura rezultata i urma arderii unei cantitati uriase de benzina.... (Pentru capacitatea lui) La rs am consum 65-115 % in regim maxim, daca pun o tigaie pe capota , fac oua ochiuri !

Edited by iulirx

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.