• Announcements

    • Adrian N

      Mentenanta   07/19/2018

      In perioada 20-05 ora 20:00 - 22-05 ora 20:00 site-ul va fi oprit pentru mentenanta. Probleme ce se vor a fi rezolvate: Problema legata de conturi(inregistrare, autentificare, schimbare parola) Problema cu spam-ul. https://www.facebook.com/groups/volvoclubrom/  
marius eremia

Nu vrea sa mai stea pornit

49 posts in this topic

Pana la urma am cumparat de pe ebay clapeta de accelerație. Am instalat-o, am pornit masina, insa nu sta la relanti, se opreste si apare eroarea 6400, 6200 si 4000. Acum chiar nu mai știu ce sa fac.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acum nu mai am erorile de clapeta insa sintomele sunt ca porneste greu si sta pornita cateva secunde, apoi scade turatia, cam in 2-3 secunde si cand pun testerul pe masina apare ecm 6400.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ECM-6400 e alta problema si nu are legatura cu ETM-ul .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bun. Am inteles ca nu are legatura cu etm-ul. Am încercat din nou sa pornesc, dupa 10 incercari a pornit 3 secunde, a apărut pe tester eroare 6400, apoi a aparut in bord sistem emisie gaze necesita intervenție si iar nu a pornit decat dupa 10 incercari. Nu mai știu ce sa ii fac.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Astazi am stat 6 ore la masina. Benzina in rampa de injectoare ii vine„ presiune in rampa am, porneste la jumatate de cheie, insa daca vreau sa accelerez sau o las singura la relanti se opreste singura. Eroare nu imi arata decat 6400 variatie axa cu came semnal intermitent, dar nu mereu.am observat insa un lucru ciudat pe furtunul care duce la filtru de aer se afla un senzor care lucreaza chiar si 5 minute daca iau contactul. Are in el un furtunas subtire ce intra spre motor langa injectoare. Ce rol are? Poate din cauza lui sa nu imi tina acceleratia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pana la urma ce motor ai pe masina si cu ce tester faci diagnoza? Ia legatura cu Adrian Mangalia de pe forum, ca el are Vida si poate sa vada exact ce erori ai pe masina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Motor 2.4 benzina. Fac testul cu autocom si asa cum am spus nu mai apare nici o eroare. Cum iau legatura cu Adrian Mangalia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ii trimiti un PM http://www.volvo-clu...drian-mangalia/, sau ii dai un telefon 0743336088

PS: si eu ma tot 2.4 benzina, insa pe furtunul de aer, nu am nici un senzor. Pe furtunul de la filtrul de aer la cxlapeta este debitmetrul, iar de la filtrul de aer la galerie, mai este inca un vacuum care nu are nici un senzor pe el.

Daca senzorul arata asa http://www.ebay.com/...5-/271191965834, inseamna ca este valva de la canistra de vapori, insa daca ar fi defecta (blocata pe deschis) masina ar trebui sa merga, prost la relanti, insa merge. Trebuie sa mai verifici Map senzor, sa nu fie scos furtunul de vacuum din el, sau mufa. Map sensor se afla sub trager, in zona yalei, prins cu un surub de trager si un furtun care pleaca din el si merge in galerie.

Verifica si VVT sensor, daca tot ai eroare pe el, sa nu cumva sa fi iesit mufa, sau sa fi rupt vre-un fir cand ai umblat la clapetapost-259-0-27475800-1400825087_thumb.jpe

Edited by paunionutz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am văzut si map senzor si vvt senzor. Ambele sunt in regula. Am citit astazi pe un forum ca daca am schimbat clapeta accelerație, chiar daca are aceeasi serie trebuie sa se sincronizeze cu calculatorul mașinii. Asa ca imi da ca sfat sa scot bateria pana maine. Sa o montez inapoi, sa las 10 minute cheia pe pozitia 2, sa nu pornesc motorul si o sa aud un clantanit in clapeta. Dupa ce spune el ca s-a sincronizat abia atunci sa incerc sa o pornesc. Cert e ca actuala clapeta nu imi da nici o eroare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ti-am spus ca trebuie diagnosticat cu Vida. este posibil ca, clapeta sa aibe update de soft si ea chiar daca este ok din punct de vedere mecanic, sa aibe un alt PN la soft. Scoate mufa clapetei, porneste motorul si vezi daca face la fel. Oricum, daca clapeta este ok, ar trebui sa clantane la punerea contactului, sa se miste!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am luat legatura cu Adrian Mangalia si am pus vida si nu avem nici o eroare. Porneste dar se opreste in 3 secunde. Nu stiu ce ar mai putea fi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deci simptomele sunt aceleasi cu ambele clapete si cu cea cumparata si cu cea de pe masina. Pun contactul de 5-6 ori se alimenteaza cu benzina porneste , sta 3-4 secunde la 1000 de turatii si apoi scade pana se opreste. Daca incerc sa accelerez se opreste imediat. Parca se taie benzina. Nu mai stiu ce sa fac. Cine are benzinar si mai poate sa imi dea sugestii le primesc cu drag. Am deja aproape 2 luni si nu am reusit sa ii dau de cap.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca nu pui contactul de 5-6 ori nu porneste? Poate ca este pompa de benzina defecta si nu mai face presiune cat trebuie. Daca in Vida nu-ti da nici o eroare, inseamna ca problema este mecanica.

Cauta la un prieten, service, cunostinta, o pompa de benzina (de orice fel) cu doua bucati de furtun (unul intr-un cap si altul in capatul celalat) si o cuplezi la rampa de injectoare cu coliere, o pui sa traga dintr-o sticla si o cuplezi la baterie (la panoul de sigurante). Vezi inainte sa scoti siguranta de la pompa masinii, ca o sa decuplezi furtunul de la rampa si o sa curga benzina cand pui contactul.

Eu cred ca este o problema pe traseul de alimentare

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trebuie pus un manometru si masurata presiunea din rampa . Trebuie sa fie 3.5 bari .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am pus manometru pe rampa de injectoare si am 1 atmosfera cu contactul pus. Acum ce trebuie sa verific?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Schimba pompa de benzina sau regulatorul de presiune in rampa. Verifica-le pe ambele !

Regulatorul daca este stricat, fie o sa-ti dea benzina pe furtunasul dintre el si clapeta de acceleratie, fie nu lasa benzina sa intre in rampa. Scoate si rampa afara si pune contactul (fara sa dai la automat), vezi daca nu scapa benzina vreun injector.

Daca nu e nici de la injector, nici de la regulator, verifica filtrul de benzina si daca si ala il schimbi si tot asa face, schimba pompa de benzina din rezervor

Ar fi trebuit sa ai 3-3.2 bari in rampa cand pui contactul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai ambo intrebare. Am incercat sa schimb filtru de benzina. Am apasat, am tras de tamburusul de pe mufele din capatul filtrului, dar nu vrea sa iasa. Imi poate spune cineva explicit cum ies mufele din capetele filtrului.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In principiu faci ceea ce ai facut tu, doar ca aplici o forta mai mare. Incearca sa si rotesti / misti in timp ce tragi, probabil nu a mai fost schimbat de mult timp. Grija la plastic ca este casant.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deci trag de tamburusul ala mic de plastic in sus si apoi trag de filtru. Sau apas pe tamburusul ala?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din cate imi amintesc eu, se apasa si parca avea 2 tamburuse. Eu am folosit jumate de spray wd40, pana am reusit sa-l scot. Dar cateva postari mai sus ziceai ca ai desfundat filtrul

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu am pus eu filtru. Mi l-a scos altcineva si persoana nu mai e in localitate. De aia vreau sa il scot eu cu mainile mele. M-am chinuit mult. Am apasat pe tamburus si nu iesea. Am tras de tamburus cu o șurubelnița dar imi e frica sa nu il rup.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problema s-a rezolvat. Pompa de benzina se amorseaza foarte greu. Am turnat benzina direct pe ea in rezervor cu un bidon si am golit de aer toata instalatia. Am umplut instalatia cu benzina si dupa ce s-a amorsat pompa merge unsa.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problema s-a rezolvat. Pompa de benzina se amorseaza foarte greu. Am turnat benzina direct pe ea in rezervor cu un bidon si am golit de aer toata instalatia. Am umplut instalatia cu benzina si dupa ce s-a amorsat pompa merge unsa.

Cred ca ai ceva probleme la sistemul de alimentare. Eu am ramas de cateva ori fara benzina, dar dupa alimentare masina a pornit la sfert de cheie, dupa ce am pus contactul de cateva ori

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu am ramas de cateva ori fara benzina (la volvo) si dupa alimentare porneste la sfert.Pe de alta parte la renault(unde nu mai imi functioneaza litrometrul si nu mai imi indica in bord nivelul de benzina)daca raman fara benzina, ca sa o pornesc trebuie sa o alimentez cu cel putin 10 l de benzina si sa amorsez pompa(pun contactul pe pozitia II ) de cateva zeci de ori.Altfel nu porneste.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now