Barbu Rares

Scartait pedala amberiaj.

9 posts in this topic

Salutare, am si eu o mic problema la s60. Imi scartaie pedala de ambreiaj. E un scatait de sub volan, clar in intreriorul habitaclului, deci cu siguranta nu sunt probleme la ambreiajul propriu-zis.E ca n scatait de plastic sau ceva de genul. Are cineva idee ce ar putea fi? Ma face rau cu nervii cand tot aud scartaitul acela.Poate imi recomanda si mie cineva un mecanic care ar putea sa imi rezolve aceastra problema enervanta.

Multumesc anticipat.

Rares.

Acum mi-am dat seama de greselile gramaticale comise. Imi cer scuze. :confused2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut! Incerca sa lubrifiezi pedala, partea ce se afla in miscare,arc si ce mai are pe acolo.Ar trebui sa scapi de scartait pentru o perioada.

Sent from SGS3 on JellyBean 4.3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si mie imi scartaie la ambele masini . La v70 am dat cu wd40 si nu a facut nimica probabil un spray cu vaselina pe balamaua aia a pedalei dar cel putin la v70 nu am prea avut acces decat dupa demontarea bordului

Share this post


Link to post
Share on other sites

Incercati sa dati cu ceva mai vascos decat wd40. Ala e o MIZERIE. E mai mult "degripant".

Share this post


Link to post
Share on other sites

E si wd40 bun la ceva dar nu la gresat chestii

Share this post


Link to post
Share on other sites

WD40 ESTE degripant, nu este "mai mult degripant". WD = Water Detterent (inlatura apa) si greseaza intr-o oarecare masura.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am dat acolo cu vaselina lichida Elf (spray). Are culoarea rosie, dupa aplicare devine mai vascoasa. A fost eficienta.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Înainte de toate, ai tapiţerie din piele sau textilă? Întreb pentru că cea de piele poate să scârţâie fix ca pedala de ambreiaj de la Dacia 1300. Am avut neplăcerea să constat acest lucru după ce am scăpat, într-un final, într-un mod de-a dreptul hilar, de scârţâitul adevărat al pedalei, cu care m-am luptat vreo doi ani de zile, într-un lung şir de tentative nereuşite de a-i identifica provenienţa exactă şi de a-l elimina... Din cauza insucceselor în încercările de a-l elimina, mă sensibilizasem în aşa hal încât sesizam orice scârţâială provenită din acea direcţie în momentul acţionării pedalei de ambreiaj. Aşa am ajuns să realizez că şi scaunul de piele poate să scârţâie.

Să-ţi dai seama dacă scârţâitul provine întradevăr de la pedală sau dacă e de piele e, la urma urmei, un lucru banal. Mişti piciorul ca şi cum ai apăsa pedala, dar pe lângă ea, fără să o atingi. Dacă tot scârţâie, îţi vei da seama că tu auzi întradevăr scârţâitul cu urechea stângă şi că ai doar impresia că vine din stânga faţă (de la pedală), el provenind, în realitate, din partea de jos, adică de la şezut.

Ulterior, înainte de a face imprudenţa să cumperi şi să-ţi compromiţi coloana vertebrală înlocuind cele patru bucşe (Volvo PN 6800152) ale tijei pedalelor de frână şi ambreiaj, cum am făcut eu, te sfătuiesc să iei o bucată mică de pânză sau, pe vârful unui deget, o cantitate de vaselină cât bobul de grâu şi s-o introduci fix în locul în care burduful cilindrului de presiune freacă pe planşeul caroseriei. Singurul impediment va fi că nu vei putea introduce vaselina acolo până nu detaşezi de la pedală tija cilindrului (albă, din plastic). Are o siguranţă de oţel acolo, pe care trebuie să o scoţi cu un patent. După ce detaşezi tija cilindrului, poţi apăsa pedala, să o verifici. Vei fi surprins să constaţi că nu mai scârţâie! Pe urmă, tija o orientezi aşa încât să poţi interpune o bucată de material textil între burduf şi suprafaţa cu care vine în contact sau doar să lubrefiezi cu puţină vaselină suprafaţa respectivă, după care o reconectezi la pedală şi pui siguranţa la locul ei. Am eu o presimţire că scârţâitul va dispărea ca prin farmec. Succese! ;D

Edited by HEIMÐALLR
5 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si la mine scartaie...vad ca e des intalnita problema asta :))

O sa incerc si eu cu vaselina :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now