Belthuzad

Achizitie S60!

36 posts in this topic

Buna ziua, seara, dimineata!

Bine v-am gasit!

Sunt un nou utilizator al acestui forum si dupa cateva zile de asteptare a activarii contului de catre unul din administratori, am avut ocazia sa vorbesc cu cativa membri mai consacrati daca pot spune asa, ai acestui forum. Bineinteles, subiectul a fost cel din titlu si anume despre achizitia unui S60 din 2002. Acum pot sa va povestesc tuturor, desi inca nu sunt un membru cu acte in regula, adica imi lipseste PIESA...

Am gasit acest Volvo, care are oarecum o istorie si o poveste putin dubioasa, si sper ca macar unul din feedbackurile voastre sa fie pozitiv. Asadar sa trecem la mica poveste!

Marca: Volvo

Model: S60

Transmisie: Automata

Putere: 103kw/ ~140cp

An: 2002

Rulaj: 121.000km (??)

VIN: YV1RS65P922197393

POZE:

1EnbfX.jpg

2oMbyW.jpg

8AmXT.jpg

7k7oG.jpg

6a3fnE.jpg

5s1b98.jpg

49V8yM.jpg

3ZRdyH.jpg

Ok. Problema e ca masina nu mai are motorul respectiv pe ea. Si anume, dupa verificarea VIN-ului reiese ca ar fi trebuit sa aibe un B5244S2. Proprietarul care a cumparat-o, a cumparat-o cu un motor de pe alt tip de masina, si anume un motor tip B5254S, si din cauza cu nu putea fi prins in toate locasurile de sasiul masinii, a inceput sa dezvolte o oarecare trepidatie care se simtea in interiorul masinii. Am inteles ca a achizitionat de la cineva de aici de pe forum un motor tip B5244S care a fost montat pe masina. In momentul de fata, masina are un motor care nu e trecut in acte, dar dupa spusele lui e rezolvabil. Maine sper sa am o intrevedere cu cineva de la RAR sa imi explice exact ce si cum si daca e posibil transplantul asta in acte. La societatea la care eu activez, responsabilul parcului auto, mi-a zis ca se rezolva doar daca am factura de achizitie a motorului pe care il am pe masina acum. Adica gen un act de provenienta. Si inca ceva de la service, care atesta ca au facut ei transplantul si ca e in conditii optime. Si cum asta nu ar fi tot, dupa o discutie mai indelungata cu proprietarul actual al masinii, acesta mi-a admis ca ar fi o problema la cutia de viteze. Cateodata in treapta a doua ii decupleaza(iese din viteza dupa care imediat cupleaza inapoi). Dar asta se intampla doar in treapta a doua din spusele lui. Timbrul de mediu trebuie sa il platesc in momentul inmatricularii masinii! Odata ce masina in martie 2015 trece in pragul 13-14 ani, timbrul ar veni undeva in 650 EUR.

Am mers cu aceasta masina, ce e drept pe un drum nou renovat, si s-a executat o manevra de intoarcere intr-o parcare plina cu gropi destul de adanci. Nici un fel de galagie in masina in timpul rularii, doar in intervalul 75-90km/h parca o usoara vibrare, dar odata trecuta de 90, totul se linistea. In curbe? Probabil e un sentiment nou pentru mine sau e o masina noua si mi se pare. Comparativ cu alte masini (astra g, clk230, kia sportage, 1310tlx, skoda octavia II, fiat albeea, range rover vogue, x5-2003, tuareg si inca doua sau trei), ceva asemanator nu am experimentat decat pe un Calibra turbo 4x4. Masina a intrat destul de tare in curba, iar eu ma asteptam la o alta comportare a ei. Din contra, nu am simtit absolut nici un deranj al ei. Sta bine pe sosea.

Cat despre de ce Volvo? Am 3 luni de cand am inceput sa arunc un ochi aici pe forum. Am vreo 3 saptamani de cand am inceput sa citesc mai profund cate una alta. Era un volvo la mine in cartier cand eram eu mic, si era singura dintre masinile care n-avea rugina. Stralucea. Cred daca nu ma insel ca era un 244GL. Dupa care a trecut timpul... si urmatorul volvo care mi-a iesit in fata si mi-a placut a fost in Regie in bucuresti.... multi bani au studentii la medicina... langa grozavesti era parcat in fata acolo un C30 generatie 2006, care m-a innebunit cum se deschidea porbagajul... in general volvo mi se parea o masina proasta care costa mult. Pana au inceput sa fie foarte mediatizate siguranta intr-un volvo si multe altele. M-am urcat pentru prima data intr-un volvo acum, cand am vazut masina asta pe care as dori sa o achizitionez, si am parca o problema. Cam bat din picioare dupa ea...

Astept niste opinii sincere. Imi cer scuze ca am scris atat de mult. Si imi cer scuze ca nu sunt foarte coerent in ceea ce as dori eu sa explic sau sa exprim.

P.S. : Cei 3 membri cu care am vorbit via Skype sau YM! mi-au spus sa ma reorientez!! Am postat in sectiunea service... acum am vazut!

Edited by Belthuzad
2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Masina era la vanzare pe Autovit parca..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Masina e de vanzare de mult si vad ca nici acum nu a dat-o.

Parerea mea e sa te uiti dupa ceva cu mai multe optiuni, fara automata dacă vrei neapărat motorul asta si sa cauti una după 2003. E prea multa bataie de cap si sincer gasesti ceva mai bun daca ai putina rabdare sa cauti.

Spor la cautat!

Sent from SGS3 on JellyBean 4.3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut si bine ai venit!

Sfatul meu este sa continui cautarile.

Motorul nu il poti trece in carte pentru ca nu este un motor omologat pentru s60 ci este un motor de 850 s/v70.

Sare din viteza...cutie decedata.

La km abtin :D 10k/an...serios? si i a crapat motorul si cutia?

Edited by Brava
2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Offtopic..Plecind de la Id-ul tau parca era Kel'thuzad un personaj WofW.in fine nu le am asa important .. :smile:

Ontopic..Un sfat prietenesc este ca ingropi niste bani aiurea in asemenea masina .Cind cumperi o masina chiar daca o cumperi mai mult de 50% cu sufletul sa zic decit tehnic cu depline cunostinte si informatii trebuie sa te gindesti realist si cu ce o intretii ca sa nu mergi doar in zile de sarbatoare :smile:

Dezavantaje:

Motor mare ,impozit pe masura ,consum pe masura iar daca pui gaz implica costuri suplimentare

Cutie automata deci implicit posibile probleme plus intretinere scumpa la reviziile aferente rulajului.

Perfectarea actelor mai implica bani, fiind vorba de un alt motor care nu este trecut in actele masinii

Deci pina acum este vorba de bani in plus

Carte tehnica nu are sa ai un habar ce a facut masinuta asta asta in timp ce a a vut schimbat ,"zobit" etc

Saltul este cam mare ,daca nu enorm de la Opel la S60 ca si costuri de intretinere.

Nu vreau sa te descurajez insa am comentat strict la ce ai postat aici in ideea ca te poate ajuta cumva dar efectiv alegerea o vei face tu.

Trecind peste tot ce am scrisa ar fi fost interesant sa aiba actele ok ,vreo 2,3 revizii insa...Este de REMAT,piese sh masina asa cum este .

Iti doresc mult noroc..

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cat bani cere pe masina? Sincer e cam mare bataia de cap la acte. Foarte cuidat ca nu are motorul original. Mai bine cauti un s60 2.0T de 180 cai. Scapi mai ieftin la taxe. Daca nu...ia un diesel.

Eu i-as spune "pas"...mai ales ca are si cutia stricata.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da. Este acel personaj.

Am făcut un calcul al asigurării, impozitului, înregistrării motorului la rar, și alte acte aferente... Un total de 3500 lei la care se pune și timbru de mediu. Referitor la saltul cu întreținerea...Am întreținut eu ce nu trebuia întreținut dea moacade multe ori... Dar o mașină în care sa ma sui.. Nu vad gazul un combustibil pentru sosea deci exclus. Sunt dispus sa trec la alta categorie de motor. Dar măcar sa ma tina ceva. Măcar ca Opel... Nu doar 1000 km și pe urma sa caut sa o dezmembrez. Motorul e de s60 cel care e echipat acum. Cel din acte e v70. Scuze. Sunt pe drum. Scriu în timp ce merg...

Ma.am înțeles la 2000 dacă pot trece motorul în acte

Edited by Belthuzad

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intradevar tipul de motor pus pe masina este de generatie mai veche si nu cred ca il vei putea omologa. Totusi este dubios, pentru ca motorul pe care l-a avut masina (B5244S2), nu are moarte, daca ii dai ulei si filtre la timp. Se poate pune un alt motor pe masina si poate fi omologat la RAR, de catre comisia mixta (costa foarte mult), insa trebuie sa aibe suporti motor nemodificati si sa fie prins pe sasiu, ceea ce pe aceasta masina nu se intampla.

Cutia este de asemenea o mare problema si cea mai simpla varianta ar fi schimbarea ei, adica alti bani, alta distractie.

Pe bord ce becuri are aprinse?

Vibratiile pot fi si din alte cauze si nu doar din suporti.

De asemenea ar fi bine de stiut cum a imperecheat ECM-ul (calculatorul motor) de pe motorul original al masinii cu motorul asta, generatie veche, care difera

Si eu te sfatuiesc sa te orientezi catre o alta masina.

Daca o cumperi pe asta, trebuie sa ai cel putin 1000 de euro, la prima strigare, in afara de taxa de inmatriculare si acte, sa poti merge ok cu masina

LE: motorul de pe masina este de V70 1, generatia veche. V70 II, are aceleasi motoare cu S60

Edited by paunionutz
2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pe bord aprins are doar semnul exclamarii si o eroare in afisaj ceva legata de luminile spate. Nu cred ca ar fi asa o mare problema asta. Se rezolva! Celelalte sunt mai dureroase.

Deci sa inteleg ca nu am sorti de izbanda cu ea.. !?!

Un tester VIDA sau cum se numeste... o citire a calculatorului masinii pe aproape de BT face cineva?

Edited by Belthuzad

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,ca si sfat la o achizitie s60,lasand la o parte intretinerea(care este scumpa dar meritata)ar fi bine daca are istorie service sa stii ce a facut,de asemenea daca faci un test drive,poate gasesti pe cineva cu un vida-dice sa vezi daca are(avut) ceva erori,oricum ar fi masina daca ai noroc sa o prinzi buna o sa te bucuri de ea,eu,in calitate de detinator de s60 am facut un drum UK-Ro si am fost super multumit,am avut cateva situatii de urgenta(accidente grave)si masina s-a comportat super bine,nu ma asteptam sa pot evita asa usor si sigur,masina a raspuns exact cum am vrut.

Deci,achizitia unui s60 este o investitie buna(dar si o mancatoare de bani)cu putere,confort,spatiu,lux,altceva nu o sa mai vrei sa conduci(exceptand alte modele de VOLVO)drumuri bune sa ai si mult succes.

PS:cum au zis si colegii mai sus,masina din poze are probleme mari si nu se merita(asta daca nu se vinde pe un pret de nimic...)

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu am S60 si am exact motorul care l-a avut masina in cauza. In afara de clapeta de acceleratie (pe care am luat-o din dezmembrari), nu am avut probleme majore cu motorul. Restul de piese le gasesti in dezmembrari la preturi bune si cateodata la preturi de cola si seminte.

Intradevar cele pe benzina sunt mai usor de intretinut, insa consuma mai mult

Mai de graba asta http://www.tocmai.ro/volvo-s60-2002-21968028.html, ca tot platesti taxa ori de asa, ori de asa

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cam cât ar ajunge taxa la un euro 3? Gen mașina postata în linkul de mai sus?

Îmi cer scuze de duble post. Dar cum încep munca în câteva ore și cum se apropie ușor ușor sfârșitul săptămânii și eu ar cam trebui sa dau un răspuns omului...... Am găsit asta. Userul c20ne este tot din BT și se pare ca mașină despre care vorbește e cea pe care vrea sa o vândă. cred ca nici nu mai are rost sa ma duc sa deranjez omul de la rar. E clar ca nu a reușit transplantul sau multitudinea de încercări, asa ca a decis sa o vândă. Ce mi.a povestit mie este fix ce scrie acolo..

Iarăși mai este acest link

Ba chiar mai mult am găsit și VIN

Dacă nu găseam aceste posturi, ignoram tot ceea ce voi îmi spuneați și 75% luam masina. Mai contează ce a încercat sa ma înduplece când mi-a prezentat mașina? Abia aștept sa se facă dimineață sa pot vorbi cu el.

Iar vouă, de fapt tuturor care mi.au răspuns, trebuie sa va fac cinste cu o bere. La națională. Asa ca hai sa găsesc un volvo pana una alta sa pot sa îl aranjez puțin.

Mersi!!

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

E bine ca ti-a venit mintea la cap. Spune ce buget ai si poate gasim ceva, in care sa te incadrezi si sa fie cat de cat ok

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hahaha ... bine te-am gasit! :D

Incepi sa devii tot mai intelept :) ...

Ia fi atent aici: tot ziceai ca devii parinte :) : http://www.autovit.ro/volvo-xc-70-C35669077.html

Sau ceva mai elegant: http://www.autovit.ro/volvo-v70-C35163619.html

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hahaha ... bine te-am gasit! :D

Incepi sa devii tot mai intelept :smile: ...

Ia fi atent aici: tot ziceai ca devii parinte :smile: : http://www.autovit.r...-C35669077.html

Sau ceva mai elegant: http://www.autovit.r...-C35163619.html

Agresorle cred ca diferenta de pret intre S60-ul de la care a pornit topicul si masinile postate de tine, este mai mult decat dubla. Probabil acest s60 costa undeva la 2000 de euro, iar tu ii arati masini de 6000...

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu am atâția bani pentru achiziție. Ar fi ceva minunat, dar, ținând cont ca trebuie sa mai am deoparte ceva, pentru o piesa una alta, nu îmi permit sa arunc toți banii într,o masina. Asa ca trebuie sa găsesc ceva care sa ma mai lase cu ceva bani în buzunar pentru orice eventualitate. Așadar un 2500 maxim. Acum știu ca mulți spun ca și ieftin și bun nu se poate. Dar poate le împăcăm pe amândouă. Cat despre model as dori sa rămân pe s60. Îmi place mie cum arata. Dar nu din anglia. Sa vedem. Ar fi cineva pe lângă Aiud,Alba Iulia, sau Sebeș sa se uite la o masina pentru mine și sa îmi dea un ok dacă sa ma pun la drum? Aștept PM

Fac o cinste dacă e sa vin după masina!!!

Edited by Belthuzad

Share this post


Link to post
Share on other sites

Agresorle cred ca diferenta de pret intre S60-ul de la care a pornit topicul si masinile postate de tine, este mai mult decat dubla. Probabil acest s60 costa undeva la 2000 de euro, iar tu ii arati masini de 6000...

Cam acesta era bugetul limita, de aceea mi-am permis sa le dau exemplu! Acum deh, este alegerea cumparatorului, a mai scazut din "malai" :smile:

Nu am atâția bani pentru achiziție. Ar fi ceva minunat, dar, ținând cont ca trebuie sa mai am deoparte ceva, pentru o piesa una alta, nu îmi permit sa arunc toți banii într,o masina. Asa ca trebuie sa găsesc ceva care sa ma mai lase cu ceva bani în buzunar pentru orice eventualitate. Așadar un 2500 maxim. Acum știu ca mulți spun ca și ieftin și bun nu se poate. Dar poate le împăcăm pe amândouă. Cat despre model as dori sa rămân pe s60. Îmi place mie cum arata. Dar nu din anglia. Sa vedem. Ar fi cineva pe lângă Aiud,Alba Iulia, sau Sebeș sa se uite la o masina pentru mine și sa îmi dea un ok dacă sa ma pun la drum? Aștept PM

Fac o cinste dacă e sa vin după masina!!!

De gasit, ai sa gasesti la maxim pretul acesta DAR foarte posibil fara taxa platita, prin urmare esti bun de plata inca pe atat cu tot cu reparatii. Daca tragem linie, parerea mea este ca vei ajunge tot in pragul de aproximativ 5000 euro :smile:

Uite una "eftina" ... http://olx.ro/oferta/vand-urgent-volvo-s60-ID1QbyT.html#9b0ef5dab1;promoted

Edited by agr350r
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

De ce nu te orientezi spre clasa mai mica, un S40/V40 2.0T sau T4 ? 200 de caluti pe 1300kg nu sunt de "colea".

Te poti orienta si catre un V70 pana in 2000, mai mult de 1500Eur nu ar trebui sa coste, sunt foarte usor de reparat si piesele nu sunt scumpe. In plus, intri pe "linia" clasica patratoasa VOLVO :)

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Masina din post are o problema la bord cu ceasurile. Nu sunt funcționale. Estimativ, cam cât m,ar ajunge ceasurile de bord plus setarea lor? VIN YV1RS65P222102112

Share this post


Link to post
Share on other sites

100 euro te costa sa le repari la Bogdan G. Pana la urma chiar vrei sa te legi la cap cu masina asta?

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si sfatul meu este sa nu o faci . Ai rabdare mai cauta , eventual o solutie cu inmatriculare in bulgaria .

Iti mai dau un sfat , nu te uita la km , studiaza bine masina. V70-ul meu are 630 000km .

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu. Masina din BT a cazut din calcule aseara cand am gasit acele postari aici pe forum .. in fine, ii doresc multa sanatate!

Topicul ramane valabil. Sunt putin bolnav .. Dupa S60! O sa ma duc dupa cea inmatriculata in BG! Am vorbit cu omul si macar aici e alta mancare de peste! Pentru masina cu numere de bulgaria am intrebat de ceasuri! Am o delegatie la Craiova acu pe weekend, si pe urma imi iau 2-3 zile libere de la munca sa ma duc sa iau masina de la Blaj, Jud. Alba. Proprietarul spune ca ajung cu ea fara sa am probleme acasa. Deci reparatia la capul de planetara o sa il fac in BT. Pe urma o sa am un drum la cuscri la Giurgiu si trec si prin bucuresti pe la Mister Bogdan G. Asta bineinteles daca masina n-are vreo problema majora pe la motor, cutie de viteze sau caroserie. S-a oferit cumnata-miu sa o vopseasca... Hai ca iese ceva!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai are piele asta :P ...

Edited by agr350r

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne auzim cand voi avea un volvo! Multumesc tuturor pentru opinii! Revin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now