Sign in to follow this  
Followers 0
Cristi Muresan

Bluetooth & samsung s7

9 posts in this topic

Buna seara , de o perioada am o problema enervanta, cand mi-am schimbat s5-ul cu s7-le am descoperit disparitia aplicatiei "music play"(de pe android 5 ) pe android 6 (samsung s7) aceasta fiind inlocuita cu "play music" aplicatie pe care masina nu o mai deschide cand selectez media>Bluetooth . Practic trebuie sa ii dau play de pe telefon , apoi controleaza restul functiilor . 

Am incercat sa instalez cateva aplicatii (printre care si una intitulata "Music play") pentru redarea mp3 dar fara succes , ma puteti ajuta cu un sfat ? O aplicatie care ar face treaba ? 

Edited by Cristi Muresan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Io nu inteleg despre ce vorbesti. Am un S6 edge, versiune android 6.0.1. Muzica porneste 'automat' cand ma urc in masina daca sursa e BT sau atunci cand o schimb pe BT. Sensus-ul e updatat ultima oara prin iulie.

Screenshot_20160916-011018.thumb.png.767

Nu porneste automat daca i-am dat pause/stop din telefon (intrucat nu pot decat sa dau inainte-inapoi prin playlist din comenzile masinii). Nici cand aveam android 5 nu puteam sa fac altceva.

Aplicatia intr-adevar s-a updatat odata cu trecerea la androidu' nou dar a ramas aceeasi in mare.

Tu ce puteai sa faci in plus pe langa ce-am mentionat eu?

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pornea singura indiferent de status (pause /play / app inchisa )

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Cristi Muresan: Play Music este aplicatia de music de la Google Play si se ocupa in general cu muzica pe care ai achizitionat-o prin Google Play Music (vezi site daca esti curios). S7 ar trebui sa aibe Music Player-ul lui "oficial" (adica preinstalat, insa nu stiu cum se cheama, ca nu mai ma ating de Samsung-uri, le urasc din motive personale). Ca aplicatie 'aftermarket' de muzica, in care are cate setari vrei si nu vrei, iti recomand cu caldura PowerAmp. O folosesc de 5ani, pe diverse device-uri, de cand am telefon destep :)(Galaxy S1, S2, S4, LG G4). 

Daca nu reusesti prin setari la S7-ele tau sa o scoti la capat, sigur te ajuta PowerAmp-ul.

Edited by costin96
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recomand si eu PowerAmp. Cel mai bun player de pe platforma Android. Cam singurul player la care merg bine controalele de ton, eq, etc... Suporta si Replay Gain.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Va multumesc mult de sfaturi si suport ! 

S7-edge nu are music-player preinstalat (cel putin al meu),  foloseste music play (care este exact cum spui tu costin96 , dar cred ca i-au adaugat o parte in care poti asculta muzica stocata pe telefon)

Am instalat "music" de care vb Mihai993 , setata ca default app , daca tot nu o porneste masina , incerc cu power amp , si apoi renunt :D

Legat de ce puteam controla cu s5-ul si setarile lui: daca era in pause/stop , schimbarea melodiei era un fel de play .acum practic daca nu pornesc aplicatia de pe telefon , nu se intampla nimic , si nu are legatura cu senusul , face asa si in masina mea si a mamei(2012/2016)

Edited by Cristi Muresan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mi-am luat si io trialu' de la poweramp azi. Se comporta la fel cu aplicatia default. Da' ai dreptate, daca dau sa 'schimb inainte' melodia incepe sa cante chiar daca i-am dat pause inainte.

Ciudat mi se pare ca s7-le tau n-are player preinstalat. Am verificat azi la un amic, el are aplicatia 'Music' aceeasi versiune cu a mea din rom-ul stock.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Mihai933 PowerAmp e super ok, mai ales daca esti un 'tralala' ca mine care are FLAC-uri si alte chestii HQ pe care playerele stock nu le decodeaza/citesc, sau daca le citesc, le decondeaza aiurea (le face conversie la MP3 ca sa faca output). In PowerAmp ai optiunea sa faci override la audio (sa nu mai faca Android Software Emulation pe audio, ci sa faca decoding direct pe DAC-ul telefonului). Nu mai deviez de la topic :D

@Cristi Muresan: Sper ca te-a ajutat PowerAmp. Vezi ca are ceva setari pe partea de bluetooth. Eu am dat 50 de bani pe el la un market sale, tu decizi daca il cumperi sau nu. Totusi e suspect ca n-ai stock app la S7. Ia incearca asta, ca stiu ca Samsung avea un marketplace cretin, d-al lor: cauta Samsung Apps (Samsung Market sau ceva de genul), intra in el, fa un cont, bla bla, si caut acolo S7 Music (au ar trebui sa apara la categoria Samsung essentials). Poate nu a venit preinstalat telefonul cu Music app din fabrica, insa sigur poti sa-l pui cumva!

Succes :D

Edited by costin96

Share this post


Link to post
Share on other sites

Va multumesc ff mult de sfaturi ! Am gasit app-ul "music" , l-am setat ca default app si nu a mers(nu a pornit aplicatia cu next song) , ca apoi sa descopar daca apas "ok" in masina imi apare optiunea play si porneste muzica indiferent de statusul aplicatiei pe telefon (aplicatia oprita) 

Cat despre aplicatia "music" , cand mi-am luat s7-le nu o avea instalata , si nici nu o gaseam in play store , probabil au introdus-o pe parcurs (o cautasem initial chiar cand a aparut s7) . 

Deci imi cer scuze pt ignoranta mea de a descoperii butonul play ! 

Am sa imi procur si power amp dupa ce ma joc putin cu versiunea trial , cred ca orice aplicatie merge , deoarece pe toate pe care le-am incercat pana acum , le controla foarte bine masina , doar ca nu stiam sa apas play ....  mda . 

O seara buna va doresc ! Si va multumesc din nou .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0