Bogdanul

Sfaturi achiziționare baterie?

33 posts in this topic

Cea originala m-a tinut ~ 6-7 ani in conditiile in care modul in care merg eu cu masina (rar si pe distante scurte) nu e optim pentru baterii. A doua, ROMBAT PREMIER, luata cu surle si trambite si convingerea ca am facut o fapta buna pentru industria romaneasca a tinut nici 20 de luni. Nici nu m-am mai deranjat cu garantia.  Acum am pus o Varta Silver luata la urgenta. Daca ma tine 3 ani ma declar multumit. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bateria de pe S60 a cedat dupa ~3 ani si jumatate (nu fusese schimbata niciodata). Am pus o Varta Silver la repezeala, era singura baterie decenta din Metro duminica la orele 16... Noroc oricum ca m-a lasat in poarta service-ului. :D  Pe C30 n-am apucat s-o schimb. :))

Share this post


Link to post
Share on other sites

In tara noastra se gasesc baterii de la 3 mai producatori si inca cativa neimportanti.

Johnson Controls care produce sub diverse nume (majoritatea de pe piata, liderul mondial cu peste o treime din vanzari, daca nu gresesc), Banner care produce sub numele lor si Rombat-ul nostru care produce cantitati bune din cate stiu.

Restul e chestie de noroc, daca iei Johnson cu o eticheta sau alta aceeasi baterie primesti.

Eu am avut experiente placute cu Banner, la rulota am de 100A montata in 2006, "transplantata" ulterior pe rulota noua care inca merge perfect chiar daca in primii 3-4 ani am omorat-o la greu iar incarcarea era deficitara. Important e cum o exploatezi, e indicat ca din cand in cand sa se faca o incarcare cu un redresor (bun nu manufacturat de nea Ion pe genunchi) chiar daca nu indica semne de uzura/imbatranire.

Eu la S60 am incarcat-o asta iarna, nu mai intra Start/Stop-ul (charging pe bord in permanenta) mergand foarte putin prin oras 10-20 minute de 2 ori pe zi.

Dupa incarcare a reintrat in normal functionarea start/stop.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pe mine originala m-a tinut vreo 8 ani. Am luat Rombat din aia verde Premier  cu 30% putere in plus si 25 % mai multa viata cred. M-a tinut fix 2 ani si o luna. Acum am una neagra cred ca este Macht. O am de 3 ani si iarna trecuta pornea la sfert de cheie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asa cum a recomandat si @Maurice, cheia longevitatii unei baterii este ca la ~3 luni sa fie reincarcata cu un redresor, preferabil electronic. Ultima baterie, un gunoi de altfel... Varta Black, m-a tinut fix 7 ani. Asta in conditiile in care eu folosesc masina doar in weekend si concedii.

Edited by pedala

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 18 ore, pedala a spus:

Varta Black

Varta toate modelele = Johnson Controls B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acum am luat un Exide Excell 12V-74Ah (EB740). Sa vedem cu s-o comporta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca am inteles eu corect, pe borna e marcat cu pansoul 30/08 si inseamna ca e din 2008.. a tinut 10 ani (bateria originala) . Ieri nu mi-a mai pornit dupa ce am stat vreo 15minute cu muzica pornita si motorul oprit. Astazi caut sa-mi cumpar o baterie noua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now