Pastefan

Nu porneste S40 2007 Imobilizator vezi manual

27 posts in this topic

Acel selector , se misca de cate ori schimbi treptele cutiei de viteze , daca urci pe cineva in masina si il pui sa se joace cu schimbatorul in diferite trepte de viteza, acea piesa se va misca, practic este o grautate care te ajuta sa depui mai putin efort la schimbarea treptelor de viteza. Daca schimbi pozitia acelei piese cu mana vei observa cum selectorul (maneta de viteze), va intra in anumite trepte. In concluzie nu exista niciun risc pentru cutia de viteze. Singurul risc este sa o lasi pe liber sa misti acea piesa cu motorul oprit, cutia sa intre intr-o anumita treapta si sa dai la automat fara sa mai fi atent la selector si masina se va misca ......dar astea sunt deja povesti.

Spor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc. Chestia e ca am miscat de el din greseala in timp ce masina era pe liber, fara baterie. Apoi, pentru ca nu stiam in ce pozitie a fost dintre cele 3, am miscat cu mana de el, am apasat pe ax, l-am studiat, l-am fotografiat (credeti-ma, am facut o descoperire - habar n-aveam ce e, nu-l vazusem pana atunci, cu toate ca e usor vizibil si am deschis capota de zeci de ori...).

In cele din urma, masina fiind tot oprita si cu maneta de viteze pe liber, am pus acel selector cu mana in pozitia de mijloc, considerand ca ar fi cel mai logic. 

In cele din urma am pornit masina, si am plecat. Intra in viteze, insa intra destul de greu, adica nu intr-o maniera finuta, simti un pic de ingreunare. Dar cred ca asa era si inainte. 

O intrebare: uneori nu imi intra in marsarier sau prima viteza. Sa aiba oare legatura cu acel selector? Sau e de la timonerie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now