Sign in to follow this  
Followers 0
Roberto

Tanara din Oradea victima a unui accident rutier este condamnata la moarte de st

32 posts in this topic

Eu doua lucruri am invatat pana acum:

1. sa ma feresc de spitalele de stat (am reusit pana acum, multumesc Doamne)

2. sa ma feresc de justitie (asta nu am reusit, dar oricum am scapat cu bine, multumesc Doamne)

Restul problemelor sunt floare la ureche.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exact de-aia nu ne dezvoltam. Ca ne ferim de responsabilitati, plecam peste hotare si ne dam turisti cand venim acasa. Nu intelegi ca toate tarile dezvoltate au trecut prin ce trecem noi. N-au umblat si nu umbla cainii cu covrigi in coada pe nicaieri. Cel mai mare dezavantaj e ca am fost si sub un regim comunist si trecerea este foarte dificila si greoaie. Cunosc persoana care este casatorita cu englez, stau in Londra si este contabila f apreciata in firma respectiva. Doar ca pe strada, colegii de munca nu-i raspund la salut. Sa fie din cauza ca e romanca...

Pai cum sa ne dezvoltam noi romanii, cum sa ne shimbam mentalitatea, daca eu vad in jurul meu numai porcarii. Toti guvernantii nostri fura de nu mai stiu de ei, politia in mare parte e corupta, jutitia la fel, ciorile ies pe strada cu sabii si pistoale si nimeni nu ia nici o masura, smekerii omoara oameni pe strada cu masinii de sute de mii de euro si nimeni nu face nimic. Si cand zic nimeni zic STATUL ROMAN. De ce credeti ca eu as face altfel daca as avea putere? Eu as fura mai mult ca toti si nu m-ar interesa de altii, ca asa am vazut de mic copil ca se face in tara asta si totul e ok. Vorba aia VIATA E PLINA DE KKT, IAR EU SUNT PLIN DE VIATA

Share this post


Link to post
Share on other sites

Subscriu si eu la hotia din aceasta tara. Sotia mea are 2 facultati (filosofie si drept) si 1 master in drept european si este angajata la biblioteca cu 680ron/luna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

''gunoiul asta de tara si gunoierii din ea iti platesc studiile'' e un lucru firesc , de aceea se numeste facultate de stat.  (statul aloca un buget invatamantului)

Referitor la cei care vor sa plece din tara si cei patrioti aflati ''motivul'' dorintei de a parasi tara .

Eu nu as pleca din tara, ok avem o tara de kkt, dar nu mai stiu cine spunea de ''blocajul comunismului'' are dreptate, tb sa avem rabdare.

''O tara de kkt '' dar inca ''virgina''-''naturala'' :))

Ce asteptari au cei care vor sa plece din tara???

Vor sa aibe salarii mai mari??

Vor alte servicii??

Parerea mea este ca se castiga mai bine in tara decat in afara ei.

Referitor la restul suntem in urma, dar prefer sa stau aici si sa ma plimb afara.

Cam atat am avut de spus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

''gunoiul asta de tara si gunoierii din ea iti platesc studiile'' e un lucru firesc , de aceea se numeste facultate de stat.  (statul aloca un buget invatamantului)

Corect, insa bugetul ala e construit din banii tai. Si ai mei. Si ai restului de gunoieri. Nu vin din cer sub forma de raspuns pozitiv al rugilor. Deci un pic de respect cred ca merge aplicat aici. Asta am vrut sa spun. Macar la nivel declarativ e bine sa iti respecti semenii, mai ales aia mici si multi, care te ajuta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu primesti respect nici de la o vanzatoare de ABC, care fiindca cumperi de la ea are salar, atunci ce respect vrei de la aia care au deja bani?!

De jos porneste tot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu as pleca pentru a-i putea oferi o viata mai buna fetitei mele. Pentru mine nu as face pasul asta, nu cred ca m-as obisnui/adapta asa usor chiar daca oricand pot avea un loc de munca asigurat la vreo doua firme cu care lucram acum, loc de munca bun, bine platit, similar cu ce facem in tara. Prefer sa merg ca invitat la ei sau ca turist de cateva ori pe an, sa-mi zambeasca cu toti dinti chiar daca-i strang pantofii sa ma perie si sa ma pupe undeva ca o fac pe bani.

De ce sa nu recunosc ca mi-ar placea sa traiesc intr-o societate ca a lor dar asta este, am fost la tata-n pantaloni nu la lordul xx-lescu, incercam sa supravietuim aici cu rele si bune, din pacate mai mult rele.

Faza cu facultatea la stat mi se pare corecta, ai fost scolit pe banii nostri 3-5-7 ani, cu sau fara burse, stai o perioada similara si munceste aici, plateste si tu macar o perioada impozite la stat sa mai poata si altu sa faca facultatea la stat si adu-ti contributia la scoaterea din impas a tarii. Vrei sa lucrezi afara du-te si fa la particuler pe banii parintilor scoala sau la vreo facultate afara.

Acum cativa ani ne tot bateau la cap nu stiu ce mare companie sa ne facem firma off-shore sa nu mai platim miliarde impozit in tara, sa dam doar x% statului cipriot sau nu mai stiu unde. Cand le-am spus ca in opinia mea ar trebui sa fie desfintata firma lor ca sunt un fel mascat de evaziune fiscala au sarit ca arsi, ca nu-mi cunosc interesul ca nu vreau sa fac bani ca sunt un fraier ca platesc statului roman o gramada de bani. La exact aceeasi problema cu studiile facute pe banii prostilor in Romania s-au blocat, toti trei, s-au ridicat si au plecat cu concluzia ca nu-mi cunosc interesul.

Pana la urma daca esti "mercenar" poti gandi: gradinita o platesc la particular, asigurarea medicala nu o folosesc ca am abonament la Medicover, la scoala o dau tot la particular, facultatea pot sa i-o platesc sa o faca in Elvetia, de ce dracu sa mai le dau sute de mii de euro anual la stat, sa ma faca unul care n-a muncit o zi in viata lui "gunoier"????????????????????

Ca fapt divers se poate reliza ceva in tara asta si fara spagi, fara mita, fara furtisaguri si evaziune fiscala. Eu pot dormi noaptea, nu dau din picioare si nici nu visez ca vine garda financiara, executorul judecatoresc sau politia sa-mi puna catusele pentru ce-am facut sau furat. Garda financiara vine de doua ori pe an cu controale de fond amanuntite, sta o zi doua,verifica, si nu gaseste decat nimicuri, vreo factura nestampilata, numarul auto netrecut pe bonul de benzina, 10 lei diferenta in casa si alte nimicuri, (da o amenda de cateva milioane de control). Nimic grav, evaziuni, contari si decontari frauduloase, etc.

Depinde doar ce si cat de repede vrei sa realizezi, ce sti sa faci si cat esti dispus sa muncesti. Aici exista si nuante de gri, nu doar alb si negru, poti avea si ghinion dar important este sa perseverezi in ceea ce faci, sa o faci bine si cu daruire sau sa cauti altceva care-ti va oferi satisfactie si (dupa mine) vei avea si rezultate financiare intr-un final. Daca investesti doi lei intr-un butic cu tigari, paine, suc la TEC si trei jocuri electronice..............

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0