• Announcements

• Shpeedy

Accesare forum - CAPTCHA   10/20/2025

Buna ziua,  In ultima perioada toti ne-am confruntat cu o noua 'provocare' si anume introducerea unor CAPTCHA (prin BunkerWeb) la accesare forumului. Din pacate nu este o optiune introdusa de noi ci un upgrade realizat de catre colegii de la hosting, fara insa acordul nostru. Ne cerem scuze pentru toate neplacerile create si incercam ca in cel mai scurt timp sa inlaturam acest pas complet nenecesar.   Va multumim pentru intelegere, Echipa Volvo Club Romania
Sign in to follow this  
Followers 0
Guest lucian777

clima defecta

8 posts in this topic

am un 850 care raceste conducta pana in bord iar din bord baga aerul de afara . stie cineva daca are vreo clapeta in bord care nu deschide sau ceva de genul asta?

Ai Climatronic sau A/C manual ?

ai 2 tevi care-ti intra in habitaclu, pe partea stinga, cum privesti din fata motorului cu capota deschisa. Cind dai drumul la AC, in foarte scurt timp 5-10 secunde trebuie sa ai ambele tevi reci. Cea din stinga e turul si cea din dreapta e returul(adica ce intra si ce iese din evaporator - bord). Daca ai numai o teava rece (si mai mult ca sigur ca e vorba de cea din stinga), cauzele pot fi multiple:

-presostat defect

-valva de expansiune (orifice tube) blocata-dusa

-freon putin in instalatie-pierderi mari posibile

-compresor cu probleme

-tevi-trasee infundate.

Deci te rog, specifica ce volvo 850 ai, ai filtru de polen sau nu (este in stinga,sub aparatoarea de plastic a stergatoarelor-desurubezi cele 2 suruburi din colt, tragi putin de aparatoare si te uiti sub ea;daca ai doar o gaura,dupa cum banuiesc, nu ai filtru-deci evaporator cu probleme) , AC manual sau climatronic (cel climatronic ai simbolurile de grade celsius in jurul butoanelor din bord), cind ai incarcat ultima data freon, daca ai umblat la instalatie-inlocuiri piese recent, cind ti-a mers ultima data AC-ul bine...

Dupa cum vezi, trebuie sa dai mai multe detalii despre problema ta. Sintem aici ca sa te ajutam-daca putem.

Eventual, completeaza-ti profilul, sa stim si noi de unde esti, ce masinutza ai, poate ne putem chiar intalni.

e vorba de un volvo 850 2.5 20 valve din 94  cu climatronic am bagat freon dar conducta din stanga cum te uiti la motor e gheata iar ianuntru baga aer de afara. am scimbat si filtrul de polen

Iti atasez un doc - o sa te ajute, daca nu vrei sa apelezi la un service specializat in AC.

Citeste cu atentie sectiunea "So how can you tell if your aircon is working normally? " - ai niste verificari usoare de facut.

Sper ca intelegi engleza  :-*

AIRCONDITION 850.doc

Si eu am o pb cu A/C-ul pe care am incarcat s-o rezolv la un service specializat si mi s-a spus ca pierde freon pe la compresor, mai exact prin bratul pistonului compresorului(??!) adica prin metal(??!). Daca-mi incarca freon in instalatie, sistemul de racire isi face treaba vreo zi-doua dupa care "moare" pana la urmatoarea incarcare cu freon.

Verifica Reciver/drierul .

sangria, ti-au bagat vopsea fluorescenta in instalatie, sau si-au dat cu parerea dupa ce si-au trecut cu mina prin barba vreo jumatate de ora, privind incruntati (neputinciosi) la monstrul de sub capota ?  ???