Sorin63

Sistem de frânare

6 posts in this topic

Bună ziua. Dețin un Volvo S 40, 1,9 DI, 115 CP, an 2003. Am probleme la sistemul de frânare. Frânele, în special cele de pe față, au rămas blocate. La service a găsit lichidul de frână negru. A făcut o aerisire (seara a deschis toate aerisitoarele și capacul de la borcan, iar dimineața a suflat cu presiune de aer și a completat cu lichid de frână). Nu s-au mai blocat frânele, dar nu am frâne eficiente și noul lichid sa înegrit la loc. Eu cred că ar fi ceva la pompa centrală de frână. Aș dori și alte păreri, nu de alta dar o pompăeste între 300 - 400 lei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu zic ca e lichidul de frana contaminat.Afara se schimba la un numar de km,cu un aparat special.Eu neavand aparat,il schimb cum am vazut la un amic ce lucra la MB,adica trag cu seringa din vas pina aproape de fundul vasului,apoi completez cu lichid din bidon sigilat,si la norma.La ce ai tu acolo,eventual desfaci pompa si o cureti,inainte sa decizi sa o schimbi.Cheltuiala se poate suplini doar cu munca.Lichidul de frana are o problema,acumuleaza vapori de apa si in timp apa corodeaza..Ai de dat o bere.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este o masina care a stat mult nefolosita .Asa ceva nu trebuie sa se intimple la un auto folosit in mod curent chiar si fara schimb de lichid de 5-6 ani,de ex..Ai garnituri uzate , roase lichid contaminat cu particulede cauciuc  si sigur apa.

Dai jos pompa ,cureti tot din ea ,verifici etrierii in zona garniturilor . Daca merge ai scapat.

Amorsezi pompa cu lichid inainte sa conectezi conductele ce vin catre ABS ,completezi cu lichid in borcan la max.iar la fiecare aerisitor deschis montezi un furtun ce sta cu celalalt capat intr-un bidon ,sticla de 250ml .Cind lichidul curat a ajuns in fiecare bidon si depaseste un  nivelul la care este furtunul ,incepi aerisirea pe rind la cele 4 roti  dar inainte inchizind 3 din aeristoare, lasind deschis cite unul pe rind cind faci "pedale".

1l de lichid Ate Dot 4 este destul pentru operatie.

Offtopic

Daca ai  probleme cu pompa de frina si etrii fata, te ajut cu placere  ca si piese de la fostul meu V40/2004  accidentat.Si o pompa nu face 300-400  ci doar 6XX lei OEM ,ori merge si Sh OEM ,mai ales ca iti vind ceva care a functionat perfect.

Edited by Vvolvo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut trebuie curățată toată instalația ! Nu rezolvi nimic dacă nu o speli ! Succes

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulțumesc frumos pentru ajutor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mersi. Merg și 7-8 bericioase.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now