KSamuel

Internet prin SIM nefunctional

9 posts in this topic

Salutare,

Mare bucurie pe mine când am pus cartela SIM cu internet în mașină. Totul bine și frumos, actualizări la discreție, notificări, radio prin internet. Cine era ca mine. Deodată, a picat netu. Scos cartela, băgat cartela. Modificat pe internet prin bluetooth și înapoi. Scos cartela, oprit motor, pus cartela, pornit motor. Sau pus cartela cu motor pornit. Am încercat toate variantele. Nimic. Nu vrea sa meargă sub nicio forma. Mesajele USSD merg prin meniul mașinii, dacă trimit SMS către ea la fel, dar nu vrea sub nicio forma sa meargă pe internet. Nici cu alta cartela. S-a supărat și nu mai vrea.
La reprezentanta mi-au zis ca ar fi vorba de VCM (Vehicle Communication Module) care ar fi stricat. Reparație de aproximativ 10.000 lei. Da, ati citit bine. Ar fi a doua mașină cu aceeași problema. Nu știu ce sa zic. 
Ati mai patit careva așa? 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut. Ai identificat / rezolvat problema? De la ce operator ai SIM-ul?

Eu am incercat cu Digi (abonamentul de 2 eur), am introdus SIM-ul, a identificat automat reteaua si a precompletat APN-ul ("internet"), dar ramane in conectare. Am incercat de cateva ori (reintrodus SIM-ul, m-am jucat cu setarile - PIN / APN /...), dar acelasi rezultat :( 

Revin cu un update dupa ce mai incerc cu alt SIM, dedicat internet, fara voce, desi nu cred ca asta este problema (pe stick la laptop, merge fara nicio problema).

Accesul la internet nu este conditionat de VoC, nu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu știu sa fie condiționat de VOC. Nu am rezolvat problema, dar nici nu mi-am mai dat interesul. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deci, dacă duci mașina la o revizie la un service autorizat Volvo, ei ar trebui să-ți facă și update de soft. Sunt curios cum ar face asta, dacă VCM nu funcționează. Eu aș încerca la o revizie să merg și să nu le zic nimic de problemă. Dacă-ți fac update de soft, ar însemna că merge VCM. Poate e doar blocat într-un fel sau altul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

La revizie s-a facut update fără probleme. Căutând pe net piesa asta, am văzut ca sunt mai multe VCM-uri din astea. Mă gândesc ca poate e vreun modul secundar care e fript, unul care răspunde strict de comunicarea de date. :dontknow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Orice e posibil. La mine a mers din prima, și merge perfect de trei ani încoace. Am SIM de date 4G de la VodaFone. Ar fi interesant de încercat cu un SIM de date care funcționează pe un alt Volvo. Sau, invers, de pus SIM-ul tău pe o altă mașină. Merită încercate toate variantele. Sper că nu încerci din altă țară să te conectezi. La mine nu am mers în afara României, probabil că SIM-ul de date nu era setat și pentru roaming. Sau poate pui SIM 5G, dar routerul e 4G.

Edited by mariusdaniel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am constatat că și la mine mai dă rateuri, dar numai într-un anume loc de parcare, unde se pare că datele de internet sunt foarte slabe. Încearcă acel SIM de date în mai multe locații. De asemenea, încearcă și din mers. Trebuie să funcționeze, până la urmă.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, pe cât de subit a dispărut, pe atât de subit și de neînțeles și-a revenit. De vreo săptămâna mă bucur din nou de internet non-stop in mașina. S-o țină…

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update: Din august 2021, dupa timp si nervi investiti sa-i dau de cap, mi-am bagat picioarele si am uitat de problema cateva saptamani, pana cand am observat ca s-a conectat. Are momente cand nu se conecteaza, chiar daca semnalul este max si sunt in aceeasi locatie in care a functionat anterior, de obicei, cam cand am nevoie :protest:  Bate orice logica si am renuntat sa mai folosesc orice feature online al masinii. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now