Sign in to follow this  
Followers 0
Rumburak

Scaun șofer cu cadru deformat după lovitură spate

7 posts in this topic

Salutare, la începutul lunii Octombrie in timp ce reduceam viteza pentru a mă încadra pentru CB dinspre Pitești spre A2 (eram deja pe la 90km/h) am fost lovit din spate de un Jeep Grand Cherokee condus de un domn fost senator. Menționez că eram deja pe banda 1, nu săream din banda in banda, ci ma apropiam de coada formata deja. Poate că știți despre ce vorbesc. Socul a fost puternic, eu fiind împins spre banda 2 ( din fericire libera în acel moment). Am constatat pe pielea mea cît de solide sunt aceste mașini, Jeepul fiind făcut acordeon in partea fata, inclusiv ușa stingă fata nemaiputind fi deschisă, capota a ajuns la baza parbrizului, iar radiatoarele au ajuns în motor. La mine s-a dus traversa spate, podeaua portbagajului, una din evacuări (dreapta), bara spate, haionul este ușor boțit, inchizindu-se cu ușurință în mod electric. Dar cînd am ajuns acasă am observat că scaunul șoferului are cadrul deformat, spătarul fiind depărtat de șezut. Scaunul este electric. Cei de la Omniasig au trecut la constatare " reparat cadru". Nu știu ce să fac, sa cer înlocuirea scaunului sau să aștept întâi să vad ce face reprezentanța in materie de reparat? Tapițeria mașinii este alba (crem). Ce mă sfătuiți?  Mulțumesc de răspunsuri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Schimbă scaunul pe asigurare dacă poți, dacă aveți scaun de copil, și acela. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eram fara copii, care oricum sunt la 10 ani și 15 ani. Așa mă gândeam și eu,dar am vrut citeva păreri, sa nu fiu exagerat in pretenții. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

Constatarea facuta de asigurator nu reprezinta solutia definitiva de reparatie a masinii tale.

De preferat ar fi sa mergi intr-un service care a mai vazut Volvo (a.i. - dealer). Din dinamica producerii incidentului descrisa de tine + deformarea cadrului scaunului (spatar departat de sezut) pare sa fie vorba de sistemul WHIPS.

 

Nu stiu daca este posibila reparatia sau solutia tehnica abordata este inlocuirea, dar acest lucru il vei afla cu siguranta de la cine iti repara masina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trebuie sa schimbi scaunul complet.La sistemul WHIPs exista o piesa cu arc care se "deformeaza " (isi modifica  rolul sau printre alte fiare ale cadrului ) asa fel incit  la impactul spate ,tu ca si sofer sau pasager sa glisezi spre spate din spatar asa fel incit sa nu suferi presiunea socului in organism ,sistem osos,etc.. NU are sens reparatia cu toate ca la modelele vechi de Volvo pina prin 2005  era recomandat si asa ceva ori autoturismul tau....Bun inteles trebuie sa ai tinuta corecta in scaun si nu aplecat un  pic in fata  de cap,fiindca nu este bine. Totusi fiindca poti sa relatezi evenimentul ai avut tinuta corecta :P. Am patit-o si eu dar impact  la viteza mica 40kmh  si eu stationat.

Sint foarte bune Volvo dar si J.G.C. fiindca s-a deformat foarte bine la impact  si a absorbit multa energie ,altfel cineva ii minca coliva celui din jeep.:)

De tinut minte ca spatele la un auto este mult mai rezistent decit fata la XC-uri  sau similare ca si nivel de la alte marci.

Edited by Vvolvo
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulțumesc de păreri, voi ține cont de ele. Mașina este  2017 cu 100k km făcuți. Reparația se face la reprezentanta Volvo din Constanța. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Așa arată mașina mea după ce i-a fost demontata traversa spate, panoul de dedesubt nu e chiar rău. Traversa noua, bara noua, acoperire hayon nou, protecție termică noua. Și o poza cu Jeep-ul care s-a străduit să îmi facă mașina mai scurta. In ceea privește scaunul, l-au resetat și inginerul de service  ne-a asigurat că nu va fi nici o problema ulterioara și că dacă ar fi fost mai rău au ca protocol înlocuirea scaunului. L-au basculat și au resetat mecanismul. Nu știu cum, nu am fost de față, dar am fost in service fizic și l-am văzut în poziție corecta.

IMG_20211103_094201.jpg

IMG-20211102-WA0000.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0