Rumburak

Membru
  • Content count

    42
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

About Rumburak

  • Rank
    Nou venit

Profile Information

  • Locatie Mangalia
  • Auto Volvo XC60
  • Fabricatie 2017
  • Auto 2 Ford Ecosport
  • Fabricatie 2 2019
  1. anvelope Vara Fallen Azenis FK 510 SUV

    Am uitat sa menționez că au dimensiunile 235/60/18.
  2. Am pt vînzare 2 anvelope de vara Falken Azenis FK 510 SUV, pe 18", cumpărate în 2021 (utilizate 2021-2023) in stare buna spre f buna. Am factura de cumpărare. Pot trimite poze celor interesați. Le vind pt am cumpărat un set nou de  jante pe 19" la care am montat tot Falken Azenis. Doritorii (daca există) pot să facă ei un preț cît de cît onorabil. Le trimit prin curier daca e cazul.
  3. Buna ziua și un nou cu bucurie tuturor. Am următoarea nedumerire- in urma unui eveniment nefericit a fost nevoie sa merg cu mașina la (fosta) reprezentanta Volvo din Constanța. Mi au înlocuit ce a fost de înlocuit, au vopsit ce au avut de vopsit. Evenimentul s a intimplat in Noiembrie 2022. Pe măsură ce a trecut timpul, bara spate s a tot decolorat, acum fiind clar vizibilă diferența de culoare. Întrebarea mea este daca garanția acoperă și aceste decolorări și la cita vreme după mai pot cere remedierea problemei. Am vaga impresie că nu voi avea cîștig de cauza, dar pot incerca. Se acorda tot 2 ani sau numai 6 luni/1 an?   Va mulțumesc tuturor pentru răspuns.  
  4. benzina peste motorina

    Mi a mai făcut o pornire bâlbâită, in rest a pornit normal. Azi am făcut iar plinul și am adăugat un aditiv Liqui Moly. Am fost și la reprezentanta, mi au făcut o diagnoza computerizata, in afara de de 2 erori una pe baterie și una pe EGR (au fost resetate) nu a ieșit nimic altceva. In rest sper sa nu fie altceva mai complex. Cam asta este urmarea neatenției.
  5. Salutări, Din graba și neatenție am băgat 10 l de benzina in rezervor. Erau vreo 15 litri in rezervor (de aceea am alimentat, eram pe autostradă). Am oprit imediat pompa ( se duseseră deja 9.7 litri ) și am completat cu motorina cu cifra octanică mare. Motorul funcționa normal, nu detona, nu vibra, trăgea cum trebuie. La vreo 2 zile după această întîmplare, dimineața a pornit normal, dar după vreo 2 ore de stat, a apărut prima surpriză: a pornit foarte greu, a apărut mesajul Starting In Progress, si după un timp ce a părut lung cît o veșnicie, motorul a pornit. Suna normal, nu vibra, trăgea normal. Am umplut iarăși rezervorul cu motorina extra de Petrom ( nu am oprit motorul cît timp am alimentat). A mai făcut încă de 2 ori faza cu pornirea în aceeași zi. Faza asta a fost joia trecută. Vineri nu am pornit o. Simbata și duminică a pornit fara nici o problema. Luni nu am pornit motorul pt că nu am avut ocazia. Azi a pornit fara nici o greutate, totul normal. Sa fi fost din cauza benzinei? Sper doar sa nu fi făcut vreo paguba in pompa de presiune înaltă sau prin injectoare, benzina neasigurind o lubrifiere corecta a pompei de combustibil. Aștept citeva opinii (dar și bobirnace). Mulțumesc.
  6. internet nu se mai conecteaza

    Buna ziua, Am descoperit ca mai nou nu mi se mai conecteaza la internet. Am incercat sa ma conectez folosind hotspot ul de pe telefon dar si reteaua wifi de acasa, dar in afara de mesajul Connecting... nu se întâmplă nimic. Si Apps nu mai apar pe meniu. Vreun sfat, vreo idee? Mulțumesc
  7. Buna ideea cu spatula...nu m-a dus capul. Poate din pricina greierasilor. Mulțumesc.
  8. Salutare tuturor, Daca s-a mai discutat subiectul, imi cer scuze pt topicul nou. De anul trecut de cind un tip din parlamentul tarii a incercat sa imi faca masina mai scurta, mi-au apărut niste scârțâieli in bord foarte enervante. Nu sunt foarte "vocale" dar s-au accentuat in ultima perioadă si ma enervează, pentru ca le aud mereu. Le-am localizat in zona de îmbinare intre bordul propriu zis si grila de ventilație de sub parbriz. Singura metoda pe care o vad ar fi sa incerc sa introduc niste burete microporos intre parbriz si grila de ventilație astfel încât sa i se reduca jocul in acele de plastic care o fixează. Accept orice idei, sfaturi sau șuturi.
  9. AHB active high beam

    Buna dimineața tuturor, pe un Summum 2017, cu xenon adaptiv există vreo șansă cit de mică sa se poata activa optiiunea de AHB? Am urmat pasii din manual dar se pare ca nu o are activata (cred). Nu ca mor dupa ea dar mi-ar placea sa o am mai ales ca pe cealalta masina funcționează impecabil.  Mulțumesc pentru răspuns.
  10. Mulțumesc pentru răspuns. O să facă soția poze, eu nefiind în tara, ci la mama dracului in mijlocul oceanului. O să ii cer să facă poze.
  11. Salutare tuturor, și mai ales celor din Constanța. Am următoarea problema: pe mașina soției care a fost lăsată în curte au căzut o mulțime de stropi de beton de la vecinul care și-a turnat placa pe casa. Soția a fost plecata cu copiii citeva zile la munte, iar cînd s-au întors au găsit mașina (3 ani vechime) betonata.  Parbriz, capota, lateral dreapta,plafon...tot tacâmul. Anul acesta am decis sa nu reînnoim asigurarea CASCO. Nefastă decizie...din păcate. S-a luat legătura cu asiguratorul, a venit omul s-a uitat și s-a ajuns la concluzia că mașina trebuie curățată de beton și eventual revopsita. Că metoda de recuperare a pagubelor trebuie fie să mă înțeleg cu vecinul, fie să îl chem in instanță, lucru pe care as dori sa îl evit.  Dar asta este alta poveste. Acum vine întrebarea: cunoaște cineva un atelier specializat in vopsitorie de calitate in Constanța? Sa fiu sincer mă interesează calitatea, nu costul  (nu pentru că reparația va fi plătită de vecin ci pentru că doresc calitate) Deranjant este faptul că (deși omul și-a asumat responsabilitatea și a spus că va plăti costurile reparatiei) nu a venit imediat la ușa să vadă ce s- a întîmplat și să întrebe cum sta treaba, ci a așteptat să îi bata nevasta mea la poartă sa afle firul evenimentelor. Asta după 2zile după ce s-a întors acasă. Așa că vă rog, daca cunoașteți măcar din auzite de vreo vopsitorie de calitate in Constanța, dar nu neapărat, va rog sa îmi dați de știre. Totuși nu la Arad sau Timișoara :).
  12. Revizie

    O a doua persoana vigilenta. Prima a fost soția, nu eu.  Încă nu s a făcut nimic din ceea ce este mai sus. In Septembrie este programată. Mulțumesc pentru atenționare. Felicitări pentru camaraderie. O a doua persoana vigilenta. Prima a fost soția, nu eu.  Încă nu s a făcut nimic din ceea ce este mai sus. In Septembrie este programată. Mulțumesc pentru atenționare. Felicitări pentru camaraderie.
  13. Revizie

    Plăcuțe de frână față-spate deja înlocuite.
  14. Revizie

    Atașat este oferta pentru ce vreau/trebuie sa mai fac la mașina. 2017, 115000 km, D5, AT,2400 cnc.
  15. suport 3 biciclete

    Problema e că mai nou suntem 3 bicicliști. Așa că nu pot baga 3 bicicliști, 3 biciclete și 1 ne biciclist in aceeași mașină în același timp. Ar trebui un camion...Volvo. Nu mai scotesc și pisica. Rămân sa caut un suport pe hayon. Mulțumesc pentru păreri.