DanteGabi

Probleme DPF Brasov

4 posts in this topic

Buna ziua,

Sa incep cu inceputul, in vara anului 2021 am achiztionat la recomandarea unui "prieten" de familie un Volvo S40 1.6D , 2010 182.000 KM, ( Acum am 200.000 KM). Toate bune si frumoase in prima saptamana, apoi a inceput sa nu se mai tureze, opream motorul porneam si problema disparea, am spus acest lucru acestui prieten care este si mecanic, am dus masina la el pentru ai face o revizia etc. a facut o completare la aditiv , a "curatat" filtrul cel putin asa zice el si apoi la drum, am plecat la mare , dupa 450 de KM aceeasi problema pe care am rezolvat-o oprind si pornind din nou, a facut asa de cateva ori iar apoi a disparut problema complet, el mi-a zis ca atunci sa regenerat filtrul. Ok foarte multumit am parcurs cateva mii de KM fara aceasta problema pana am mers din nou la el cu o problema banala la faruri, si pentru ai schimba rola de la alternator deoarece nu mai incarca. Facand aceste verificari a realizat ca un cablu ce iesea din Filtrul de particule era rupt, ars complet, la ghibluit bine si la foarte scurt timp mi s-a aprins martorul de check engine in bord , limitat la 3000 de turatii, iar solutia de a opri si a reporni motorul nu a mai mers. Buun , am dus masina inapoi la el, am schimbat turbina , am luat una de pe after market, a facut el ce a facut acolo, din nou curatat filtru etc etc, toate bune si frumoase masina mers impecabil pentru o saptamanca cand in mers din nou am simtit cum raman fara putere si iar sunt limitat la 3000 de turatii. Bun, am renuntat la acest mecanic, am cheltuit in jur de 5000 de lei pana acum, pe toate aceste impedimente si m-am hotarat sa merg la reprezentanta in BV. Azi mi s-a zis dupa diagnoza ca DPF-ul este bocna si ca fie trebuie schimbat fie incercat o "spalatura" dar nu ma va ajuta foarte mult. Vreau sa anulez acest demon, pentru ca nu mai imi permit/doresc sa bag bani in aceastea masina si clar nu imi iau DPF nou.

Stie cineva , in Brasov sa ma ajute cu aceasta problema?

Daca nu, sa ma incumet cu masina asa la drum pana in Bucuresti unde am auzit de BG motors, care inteleg din recenziile online si de pe nenumarate posturi aici pe forum ca ar putea sa ma ajute?

Orice alt sfat este binevenit, va multumesc.

Edited by VladMir

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu este corect sa renunti la DPF fiindca devii fumigena pe sosele si apoi cit timp asta este interdictie  RAR depinde pe cine gasesti

Daca insisti ,sa stii ca in Bucuresti  Bogdan nu face demult asa ceva Cel putin asa stiu.Are service totusi si poate sa iti faca diagnoza si regenerare fortata din soft  si trage concluzia. Probabil DPF nou ,catalizator nou

Totusi pentru ca  este corp comun ,catalizator +DPF la acest motor PSA este cam riscant sa circuli mult asa ,fiindca daca il infunzi complet  nu mai ai evacuare  si termini turbina.In teorie vorbesc insa este auto tau.

Daca era un pic atent la cumparare optai pentru psa-ul de 114cp cu DPF uscat /6 trepte care nu are probleme deloc 

 In fine ,succes:)

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

vezi ca ai langa tine o firma de incredere care iti poate spune in ce stare e DPF-ul. daca nu e distrus de „spalatori„ de filtre ai o sansa mare sa iti rezolvi problema la ei. e la granita judetului tau...nu ii mentionez caci nu vreau sa se interpreteze ca reclama mascata

Edited by hary

Share this post


Link to post
Share on other sites

La 1.6 d mi-au făcut treabă super bună băieții de la Odorheiu Secuiesc.

Am trimis dpf la ei când mașina avea 175.000 km am observat că începe să regenereze des ,nu am mai stat pe gânduri .Marea problemă e că majoritatea merg cu ele înfundate până se oprește motorul .

In prezent am 232.000 km fără nici o problemă .

Senzorul de presiune diferențială nu a fost înlocuit deoarece nu a fost cazul,totul e ok.

Singura "problema" ce am observat ,imediat după curățare eșapamentul a început să se afume foarte discret,asta însemnând că in urma procedeului de curățare elementul filtrant și-a mai pierdut puțin din eficiență încât scapă foarte,foarte funingine.

Dar el regenerează , își face treaba,de asemenea se simte si mirosul specific de dpf..

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now