Rumburak

benzina peste motorina

3 posts in this topic

Salutări,

Din graba și neatenție am băgat 10 l de benzina in rezervor. Erau vreo 15 litri in rezervor (de aceea am alimentat, eram pe autostradă). Am oprit imediat pompa ( se duseseră deja 9.7 litri ) și am completat cu motorina cu cifra octanică mare. Motorul funcționa normal, nu detona, nu vibra, trăgea cum trebuie. La vreo 2 zile după această întîmplare, dimineața a pornit normal, dar după vreo 2 ore de stat, a apărut prima surpriză: a pornit foarte greu, a apărut mesajul Starting In Progress, si după un timp ce a părut lung cît o veșnicie, motorul a pornit. Suna normal, nu vibra, trăgea normal. Am umplut iarăși rezervorul cu motorina extra de Petrom ( nu am oprit motorul cît timp am alimentat). A mai făcut încă de 2 ori faza cu pornirea în aceeași zi. Faza asta a fost joia trecută. Vineri nu am pornit o. Simbata și duminică a pornit fara nici o problema. Luni nu am pornit motorul pt că nu am avut ocazia. Azi a pornit fara nici o greutate, totul normal. Sa fi fost din cauza benzinei? Sper doar sa nu fi făcut vreo paguba in pompa de presiune înaltă sau prin injectoare, benzina neasigurind o lubrifiere corecta a pompei de combustibil.

Aștept citeva opinii (dar și bobirnace).

Mulțumesc.

Edited by Rumburak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu cred că ai scăpat de probleme, la mustață. Ai făcut tot ce puteai face mai bine, având în vedere că era benzină peste motorină. Lecția o știi de acum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mi a mai făcut o pornire bâlbâită, in rest a pornit normal. Azi am făcut iar plinul și am adăugat un aditiv Liqui Moly. Am fost și la reprezentanta, mi au făcut o diagnoza computerizata, in afara de de 2 erori una pe baterie și una pe EGR (au fost resetate) nu a ieșit nimic altceva. In rest sper sa nu fie altceva mai complex. Cam asta este urmarea neatenției.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now