Sign in to follow this  
Followers 0
Rumburak

trage dreapta

2 posts in this topic

Buna ziua colegi, xc ul meu trage dreapta destul de tare. I s-a făcut geometria in februarie 2025, de atunci s-au circulat numai 3000km cu ea, cred că mai puțin de jumătate din aceștia cu roti complete de iarna, iar restul cu roti de vară. Anvelope de iarnă Bridgestone (2023), anvelope de iarnă Falken (2024), jante originale de 18" pt iarna, cele de vară...nu mai știu, dar perfect compatibile. I-am trecut roțile de pe stingă pe dreapta, cu același rezultat. Am trecut roțile de pe spate pe fata, tot trage dreapta. Anul trecut în primăvara s-au înlocuit amortizoarele față. Exista o subtilă vibrație in volan la viteze de peste 120/h. Din principiu nu gonesc pe autostrada, nedepasind 140/h decit in cazuri rare. Plănuiesc sa schimb toate rotile cu altele de celălalt Volvo (V60) care sunt tot de 18" și să văd cum se comportă cele două mașini. V ul la 130 sta drept, XC ul la 70-80 vrea neapărat să mă bage în șanț. Mașina nu a fost implicata in vreun accident care sa afecteze directia.  Ce as mai putea face in cazul in care nu observ nici o schimbare de comportament nici după schimbul de roti de pe cealaltă mașină? Să mă apuc sa schimb tot ce tine de direcție, mai puțin amortizoarele?  La ultima revizie anuală ( acum 3 zile) am menționat problema, s-au verificat componentele sistemului de direcție, nu s-a observat nimic. ITP ul a fost făcut în Aprilie și nu s-au observat jocuri sau elemente care sa necesite înlocuiri. Atașat este ultimul raport de geometrie făcut in februarie. Mulțumesc pentru sugestii. 

IMG_20250619_110945.jpg

Înainte de a schimba tot ce se poate, schimbă service-ul unde faci revizia. Nu e normal să nu detecteze de unde e problema.