paunionutz

Zgomot ciudat compartiment motor

30 posts in this topic

Salutare.

Se pare ca a mai aparut o problema la al meu S60, 2400 cc, cutie manuala, din 2001.

In momentul in care plec de pe loc (fata/spate) se aude un scartait destul de puternic, ca si cum ar fi blocate placutele de frana pe discuri. Dupa ce merg cca 1 km cu masina, nu mai face, decat foarte rar (si cand fortez, la urcarea unei borduri). Pe tester nu a aparut nimic, iar la sugestiile mecanicilor nostrii, am schimbat: tampoane motor si cutie, placute frana..... Ideea e ca se aude si daca trag frana de mana si iau usor piciorul de pe ambreiaj (cam la jumatatea cursei, dupa ce cupleaza discul si masina are tendinta sa plece). Altii au zis ca ar fi din placa presiune, disc ambreiaj, volanta, bucsa de la vibrochen si multe altele. Ca sa ma apuc si sa schimb toate astea nu ma incanta si astfel va cer si voua parerea, poate v-ati mai lovit de asa ceva, sau a-ti auzit macar, sa nu ma apuc sa bag banii in masina si sa faca la fel. Mercy

Ar mai fi de precizat ca zgomotul vine dinspre cutia de viteze. In acea zona se aude, nu stiu clar de unde

Share this post


Link to post
Share on other sites

E greu de pus un diagnostic la o masina doar pe descriere insa.....  se pare ca problema la tine ar fi la ambreiaj, placa de presiune rulment...

Cel mai probabil placa si-a pierdut elasticitatea si abia dupa ce se incalzeste isi mai capata din proprietati.

In primul km nu se simte si un miros de incins?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu se simte nici un miros, iar daca pleca mai tare de  pe loc, nu se aude. Mentionez ca masina trage foarte bine, iar discul nu s-ar simti, ca patineaza

Share this post


Link to post
Share on other sites

am si eu de multa vreme o dilema asemanatoare cred...

la mine se aude din cand in cand un zgomot prelung ca de metal pe metal la porniri si cateodata in vitezele 2 si 3, ca si cum ar prinde ceva

mi se pare ca se aude mai des dupa ce masina mers cativa km buni

am fost la mecanic si mi-a zis ca sunt placutele de frana care intr-adevar erau destul de uzate

le-am schimbat si dupa vre-o saptamana iar se auzea exact la fel

am mai mers la mecanic si mi-a zis ca mi-a pus niste placute care nu sunt volvo originale si poate de aceea prinde ceva la ele si m-a asigurat ca nu e o defectiune care sa ma ingrijoreze

totusi m-a sfatuit sa comand placute volvo originale sa vedem ce se intampla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

vindeti-le fratilor, ca nu-s  bune de nimic .. numai probleme , si mecanicii astia nu-s capabili sau nu-si dau interesul,  eu vreau s-o dau pe amea , din 2002 ,  8000 cer pe ea ,  care se ofera ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

imi pare rau ca masinuta ta te-a dezamagit asa de tare

dar eu sunt foarte multumita de a mea

inafara de faptul ca ma irita zgomotul ala, chiar nu am avut probleme cu ea

se comporta exemplar avand in vedere conditiile ingrozitoare de drum din tara asta

intr-adevar e bine sa vinzi masina dupa maxim 3 ani de umblat prin romania.. parerea mea!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poti face ce vrei cu masina ta. Si poti crede orice vrei. Pentru mine VOLVO ramane o masina exceptionala. A mea e inca foarte buna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

vindeti-le fratilor, ca nu-s  bune de nimic .. numai probleme , si mecanicii astia nu-s capabili sau nu-si dau interesul,  eu vreau s-o dau pe amea , din 2002 ,   8000 cer pe ea ,  care se ofera ??

ok, le vindem....

si ce propui sa luam in loc ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

tot volvo !!  :thumbsup2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Paunionutz, cit de tare este pedala de ambreaiaj, daca este tare este de la ambreiaj. (placa presiune)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Bogdan, nu stiu ce sa zic "cat de tare"!  e mai tare intradevar decat la BMW seria3, Mercedes E si cam la astea am vazut o diferenta, dar ma gandesc ca bmw-ul si mercedesul au ambreiaj hidraulic si din aceasta cauza ar fi mai moi. Cred ca pana la urma o sa dau cutia jos, sa vad despre ce e vorba

Share this post


Link to post
Share on other sites

LOL pai si S60ul are ambreiaj hidraulic la fel si Ford Ka, Golf 4 si mii de alte masini . Deci daca este tare este de la placa de presiune. Un alt test este daca ai cruise control, mergi 120km/h pui pe cruise dupa care incetinesti pana la 60km/h si dai RESUME, atunci iti dai seama daca patineaza discul sau nu. Daca apesi acceleratia la fund se poate sa nu patineze dar cruise controlul accelereaza mai tare decit apesi tu pedala de acceleratie . Testul se face in treapta a 5 a  si in afara orasului :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu e tare pedala, ci este putin mai tare. O sa incerc si cu pilotul automat, sa vedem ce zice. Si cum ar trebui sa se comporte daca e placa dusa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Patineaza ambreiajul iar in testul cu pilotul automat o sa vezi ca iti sare de pe pilot automat daca ai ambreiajul cu probleme. Acum insa e destul de rece afara si la mine nu mai face dar asta vara dupa ce alergam masina 300km incepea sa scoata limba ambreiajul .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Un sunet similar cu cel descris de voi am si eu, dar doar cateodata, cand plec de pe loc doar din ambreiaj si numai cu rotile virate. Initial am crezut ca este de pe la servo-directie, in consecinta am verificat nivelul de lichid din vas si surpriza - lichidul nici nu mai atingea joja de pe buson.

Am schimbat lichidul, dar tot se mai aude.

Specific, din cand in cand (destul de rar).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Masina a fost in service si problema s-a rezolvat. Spre bucuria mea, nu era nimic grav, deci nici costisitor. Din cate am inteles, tobele nu mai erau aliniate si frecau in ceva pe sub masina, iar cand se incalzeau se mai dilatau putin si nu mai atingeau. Ideea e ca s-a rezolvat si nu a fost nimic grav.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Claudiu  acelasi lucru il patesc si eu, cu rotile bracate la maxim cand plec mai tare se aude ca un zdranganit metalic, eu am o vaga impresie ca este de la controlul tractiunii. Treaba este ca nu face mereu si am observat ca se aude zgomotul cand clipeste  STCul in bord, deci cand functioneaza controlul tractiunii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si la mine se aude un scartait de la ambreiaj....cand pornesc cateodata de pe loc, nu conteaza, ori in fata ori in spate, si tin masina doar din ambreiaj, fara a o accelera decat fff putin, se aude un scartait, asa cateva secunde, dupa care dispare sau inceteaza daca apas ambreajul, ca si cand ar patina o curea, dar nu e curea, e de la ambreiaj, dar asta se intampla doar cateodata.Ambreiajul nu patineaza deloc, merge bine, oare ce poate fi?

Un prieten de al meu, mecanic, mi-a zis ca masina nu are nimic, e ok....si el are un Renault laguna si la fel ii face si lui....inca de vreo 2 ani si nu are nici el nici o problema cu ambreiajul, doar atata ca scartaie cateodata.

oare la Volvo se poate rezolva aceasta problema, ma cam irita......este ceva grav oare?

Share this post


Link to post
Share on other sites

daca testul zis de bogdan iesse OK ia si cauta-ti sabotii de la frana de mana daca sunt buni si daca stau cum trebuie la locul lor .

Share this post


Link to post
Share on other sites

sabotii de la frana de mana nu au cum sa fie........mie mi-e stricata frana de mana si numa sapt. viitoare am sa o fac ;D...deci de la frana de mana nu are cum sa fie.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

poi ce sa mai umblu acolo.....ca este scos afara tot mecanismul de actionare a sabotilor si sabotii....e gol inauntru la roata si oricum sunetul vine din fata masinii de undeva

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si mie imi face acel scartait cateodata.Am observat ca face mai des atunci cand afara e ploaie multa si umezeala mare....sau e doar coincidenta?

Azi, am bagat masina in masalier, am tinut apasata frana de picior si in timp ce tineam apasata frana am lasat incet pedala de ambreiaj.Intr-un anumit punt a inceput sa faca acel zgomot si daca tineam pedala de ambreiaj in acel punct facea acel zgomot continuu.Mentionez ca acel zgomot se aude exact in acelasi punct de debraiere al pedalei de ambreiaj, daca apas pe ea inapoi, putin, acel sunet dispare, sau daca o debraiez mai mult, din nou dispare.Am tinut asa pedala sa scartaie vreo cateva secunde....cred ca vreo 10 sec....dar nu s-a simtit nici un miros de ambreiaj ars sau altceva.Pe drum, masina merge bine, nu patineaza ambreiajul, nu se dezactiveaza cruise control-ul....totul e ok.Am urcat si panta abrupta abrupta cu masina...ambreiajul nu a patinat deloc, am mers in viteza a 3-a in vreo 3000 de rot/min si apoi i-am dat a 2-a si am turat-o pana la maxim....merge masina de rupe, nu da nici un semn ca ar fi deteriorat ambreiajul.Dupa cum am zis, acest fenomen l-am observat mai mult cand afara ploua si e multa umezeala...sau poate e doar o coincidenta.

Oare ce poate fi?  Am vb cu cineva si spunea ca poate fi volanta bimasica, sa fie slabite arcurile alea din ea si frece........

La relanti, se aude o huruiala ca de rulment de acolo de la motor....acela e rulmentul de presiune cred.....am mai avut inca alte 2 masini, cumparate de noi si si la acelea se auzea la fel.Oricum, huruitul asta de la rulment nu se aude decat daca te cobori din masina si mergi chiar langa capota motorului, asa din interior sau de mai departe nu se aude deloc.

  Problema e cu acel sunet ....este aproximativ ca si sunetul unui corp de mobilier cand il impingi si freaca de parchet...ceva de genul...un fel de scartait.oare se poate deteriora si defecta si altceva la masina din cauza asta?  Dar in primul rand as vrea sa aflu de unde vine acel sunet, oare sa fie chiar de la volanta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now