Sign in to follow this  
Followers 0
Guest dr_dumi

Scaune Incalzite

13 posts in this topic

Odata cu deschiderea acestui thread, tin sa ii salut pe mebrii acestui forum pt multitudinea de informatii pe care le pun la dispozitie.

Am si eu o intrebare, poate s+a mai discutat, poate nu... legata de incalzirea din scaune.

Urmeaza maine sa achizitionez un Volvo 850 din 97, si am aflat ca nu ii merge incalzirea in scaune din cauza ca ar fi 2 fire scoase, care atarna sub scaune. Intrebarea mea este: Cum se leaga la loc firele alea 2 la locul lor (oriunde ar fi acela)?

Multumesc in avans, o seara buna!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spunei propitarului sa le puna el  ;D

Btw , felicitari pt achizitie si s-o stapanesti sanatos . Ce motor are ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut, motorul este cel de 2.5 benzina, mai multe nu prea stiu... 170 cai; cam atat stiu deocamdata.

Sa inteleg ca este o problema majora cu firele ala 2 de la incalzirea scaunelor, sau?? Nu prea am cum sa il pun pe fostu proprietar sa faca asta ca deja am batut palma. E greu de remediat ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

La fel am patit si eu cu scaunele, erau scoase TOATE firele, habar nu am de ce. Acum totul merge ok - iarna trecuta a fost o placere :D

Uite aici link - tot ce am facut eu. Citeste si poate te ajuta. Curaj, daca nu sint rezistentele din scaun arse, restul se rezolva.

http://www.volvo-club.ro/forum/index.php/topic,1281.0.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am inteles de la fostul proprietar ca a avut un antifurt la volan (carlig din ala metalic aplicabil pe volan), si cumva la bagat sub scaunul din fata, drept urmare nu mai merge incalzirea (a agatat firele cica). Ok, sa zicem ca asta ar fi cauza, dar atunci dece nu merg nici alea de la pasager? Sau se merge pe ideea daca soferul nu are nici pasagerul nu tre sa aibe..?

Share this post


Link to post
Share on other sites

daca ai fi in Bucuresti te-as ajuta cu mare placere...Ai 2 variante: ori te bagi sub scaun, cu schema in mina si verifici rezistentele-termostatele-cablurile (daca ai citeva notiuni de electronica) ori te duci la cineva care stie sa citeasca o schema(iei si toate pozele de la link-ul care ti l-am dat) si sa-ti masoare acolo tot ce trebuie. Ai grija, sa nu te joci cu firele de alimentare pe-acolo (sper ca sint izolate macar - daca tot sint rupte-scoase) , ca poate iesi ceva urat...nu ai releu pentru scaune ci doar sigurante.

Bafta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mai am pana oi ajunge in bucuresti, doar ce m-am intors de acolo... nu cred ca o sa ma bag la treaba cu incalzirea din scaune pt ca nu ma pricep deloc la electrica si nu vreau sa dau peste cap mai rau decat o fi acum.

este oarecum un moft asta cu incalzirea in scaune pana la urma pt ca am vazut ca face caldura in aprox 2 minute de la rulare asa ca na, ma limitez cu asta.

ma gandesc sa o bag in garaj pe timp de iarna iar daca voi face asta, atunci o s-o bag in priza  ;D si voi baga inauntrul masinii un incalzitor dintr-ala pe timer astfel incat sa porneasca cu juma de ora inainte de plecare si sa faca, cald.. (nu ca ar fi mare ger in garaj).

Am sa mai culeg totusi informatii apropo de scaunele astea, in orice caz nu ma mananca palma atata de tare incat sa dau bani la vreun mecanic aici pt treaba asta, este foarte scump service-ul in suedia, te scoti cat de cat daca o faci la negru..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai bine ca nu te bagi, decit sa strici ceva mai bine lasa-le asa.Nu merita sa dai banii unui emcanic-electrician pentru asa ceva, cind te poate ajuta un prieten pentru o bere  ;)

off-topic:o sa vreau si eu niste piese second-hand din suedia, poate o sa poti sa ma ajuti cu niste detalii...E un spoiler (vinge-in limba suedeza) pentru 850-ul meu break, ce pe-aici nu se gaseste deloc, iar nou e scump, nu merita banii...L-am vazut in o gramada de locuri (garaje particulare) pe blocket.se, insa dupa ce am trimis niste mail-uri in engleza la respectivii, nu mi-au raspuns - greu de crezut ca nu cunosc limba engleza....Ce pacat ca e asa departe Suedia asta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Off+Topic

Intr+adevar este destul de ieftin pe blocket, problema este adusul, de multe ori transportul este mai scump decat produsul in sine!! Distanta asta este o mare pb.. Ne vorbim noi cumva si vedem cum rezolvam problema (cel mai probabil prin atlassib)

Share this post


Link to post
Share on other sites

mda, am remediat problema scaunelor incalzite, mai bine zis doar in cazul scaunului de la sofer, cel al pasagerului inca nu. In cazul scaunului de la sofer intr-adevar a fost de izolat 2 fire care pareau rupte unul de celalalt. La pasager insa un fir era cazut (in aer) iar celalalt intra in scaun, dupa cum m-am uitat cel care intra in scaun intra la randul lui intr-o mufa dreptunghiulara care la randul ei intra in scaun. Presupun ca trebuie introdus firul cazut din mufa aia (treaba destul de complicata ca e greu de fixat firul in chestia aia dreptungiulara de plastic). Veti vedea in pozele de mai jos.

Asta nu inteleg eu, dece la scaunul de la sofer efectiv nu intra bici unul din fire in scaun, in timp ce la pasager pare sa intre?? Sunt circuite separate, si nu sunt la fel, sau cum?

Primele doua poze sunt de la sofer, a 3 a este cu mufa de sub scaunul pasagerului.

In alta ordine de idei, am vrut sa schimb lumina de la plafon si cred ca am facut ceva aiurea ca acum am ramas fara lumina de tot sus,pe laterale si la becurile de la usi (alea rosii)  ???

post-0-1287785272678_thumb.jpg

post-0-12877852732685_thumb.jpg

post-0-12877852738474_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut. Din poza a 3-a, poti sa tai firul rosu exact acolo unde pare strangulat si sa-l lipesti apoi cu pistolul de lipit(+izolatie,bineinteles) de bucatica ramasa intacta ce iese din mufa. Daca nu poti, improvizezi alta mufa-conexiune, important e sa fie facuta foarte sigur si safe.

Referitor la firele din scaune pe care nu le vezi iesind, poate le ai prin spatele buretelui(spre spatar), trebuie sa iasa 2 fire imbracate intr-un tub de plastic negru, flexibil (varnish). Din poze se pare ca ai firele (sint legate cu plasticul ala cu dinti-soricel) alea, firele sint exact rezistenta ce incalzeste scaunul.Daca iti trebuie schema-sa o arati unui electrician auto, o gasesti la postul meu (scaune incalzire).Ar trebui sa gasesti o gaura undeva, pe la mijlocul buretelui scaunului (de la sezut) - acolo inauntru trebuie sa ai un termostat, e o chestie rotunda din plastic alb ce are 2 papuci. Sau poate tu nu ai termostat si se incalzesc scaunele pina te arde la fund ...si apoi opresti din buton incalzirea. A fost un recall (rechemare in service) pentru incalzirea scaunelor la volvo 850.

Faza cu becurile din masina-interior...probabil ca ai facut un mic scurtcircuit undeva si o fi sarit (ars) vreo siguranta - daca zici ca nu se mai aprind mai multe, sint interconectate intre ele. Cauta pe schema "Courtesy Lights", sint de la luminile de interior.Iti trimit si schemele.

De regula sint nr.3 sau nr.15. Sa pui aceeasi valoare (amperaj) la sigurantele pe care le inlocuiesti.

Ia-o incet, nu te panica, ca e simplu.

Bafta si tine-ne la curent.

post-495-12877852744084_thumb.jpg

fuses and circuit breakers.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai sa iti zic cum e, legat de a 3a poza... mufa aia impreuna cu firul rosu, intra intr-o gaura din scaun (asta vb despre scaunul pasagerului), am scos mufa aia impreuna cu firul rosu din scaunul pasagerului de dedesubtul lui sa zic asa. Dar pe langa asta, am mai gasit sub acel scaun un fir alb-rosu mi se pare, care este desprins, si am tras concluzia ca ar trebui sa intre in gaura alaturata de cel rosu. Treaba e ca nu cred ca am termostat ca ma incinge rau scaunul de la sofer  ;D

Legat de treaba cu becul din plafoniera, se baga al naibii de greu becul ala acolo, e foarte greu de introdus in spatiul ala extrem de mic, ma gandeam la un moment dat sa dau jos cu totul mini-plafoniera aia cu lampi si sa lucrez mai lesne, insa are un surub in inbus ceva tare mic si greu de gasit vreo surubelnita pe masura. Vad maine pe lumina ce si cum, mai adau detalii atunci.

O noapte placuta va doresc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poti sa te legi pe plusul de la incalzirea din scaune.....dar asta inseamna sa anulezi incalzirea.....

si bagi mufele in mufele de sub scaun.....asha am facut eu si merge....,..ma plimb cu scaunul de nu mai pot ... !

Bafata !

;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0