Sign in to follow this  
Followers 0
Guest maao

clima ...stanga iarna dreapta vara

10 posts in this topic

sa incepem.... am pornit intr o dimineata frumoasa mea masina incantat de piesele pe care tocmai mi le am montat singurel bineinteles sub atenta supraveghere a lui matrix(aveam laptopul cu mine in autoturism si citeam rand cu rand indicatiile lasate de acesta mai ales la schimbarea caloriferului apropo am cumparat tot Behr :D) so...cum ziceam , ce ziceam ? ca am uitat....aaaa da am pus contact a inceput sa mearga ventilatorul de caldura, dau sa l opresc sa aud si eu frumusete de motor cum porneste el si cum toarce, dau sa misc variatorul acela de turatie a ventilatorului catre 0 cand colo....stupoare...era la pozitia 0, zic cine stie o face atingere undeva o sa vad ce si cum dupa amiaza cand ma intorc de la serviciu, afara...-3 grade hai zic na se incalzeste ea in 5 minute si imi dau jos hainele ca sa raman ca pe plaja in bichinei si sutien, zis si facut numai ca trecura 5 minute , mai trecura 5 , mai trecura 10 zic ptiu drace da parca trebuia sa fie cald si nu frig...in fine mai merg eu ce mai merg,am mai coborat ca sa ma mai incalzesc sufleteste cu un pahar de ceai, m am suit cand pun mana observ ca era o caldura...dar ce caldura de nu puteam sa stau numai ca acea caldura era numai catre scaunul pasagerului, la mine(recte soferul) batea un crivat de mai bine era afara decat inauntru, zic nu i a buna, zic ia sa dau spre picioare poate cine stie....neah....nu se da pe picioare......ma uit eu .....ia ma de curiozitate aerul conditionat ce zice...apas buton led aprins ioc....recirculare ioc....zic hai ca am pus-o am inchis frumos tot ce batea spre mine si de atunci n am mai reusit sa fac ceva la comenzi......ceva sugestii?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cand ajung acasa , o sa caut prin niste pdf-uri ce pin este pt diagnosticare ECC si-ti zic .

Share this post


Link to post
Share on other sites

maao. Nu mai tin minte daca ai control electronic sau manual la modulul A/C (daca ai electronic trebuie sa ai cifre in jurul butoanelor de reglaj). Daca ai manual, avem niste cabluri pe acolo, de care se poate trage, sa vedem daca se poate face ceva. Daca e electronic, e mai nashpa, dar nu dispera.

  Pot fi mai multe cauze. Important e ca avem un punct de plecare - adica exista Caldura pe partea cu pasagerul, deci ai pus caloriferul cum trebuie(sper ca ai verificat sa nu ai pierderi de antigel pe linga cele 2 imbinari cu tevile.)

1) S-a stricat ceva la modulul A/C, daca zici ca la pozitia 0 ventilatorul merge...nu-i in regula. Cind pui contactul nu ti-au clipit cele 2 LED-uri de pe panou, de citeva ori ? Sau poate poti sa scoti niste coduri de la la cititorul de sub capota (cel cu LED, cu care ai invatat sa umbli).

2) S-a blocat(stricat) motorasul de pe partea soferului (care deschide-inchide clapeta de circulatie a aerului catre gurile de aerisire). Cind pui contactul si rotesti de butonul caldura de la sofer (de la rece la cald rotindu-l), se aude ceva, ca un motoras mergind ? Daca nu se aude nimic...e dus.Daca se aude ceva, motorul merge dar s-a rupt vreun piciorus de plastic de la angrenajul dintat al clapetei respective. Verifica sunetul scos de rotirea robinetului de la pasager, ca sa iti faci o idee-daca zici ca acolo ai caldura-asa trebuie sa se auda si cind rotesti de robinetul de la sofer.

Am incercat sa-ti explic cit mai pe inteles. Du-te la masina(cind ai timp) si vezi ce poti face(citeste coduri,vezi daca iti clipesc LED-urile de la modulul A/C, asculta motorasul de pe partea soferului, etc) si apoi scrie aici, sa vedem mai departe cum te ajutam.  Bafta !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din cate am inteles eu de la el are ECC , so , am atasat aici pdf-ul cu diagnosticarea pt ECC

ac heater system auto.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

salutare din nou...in primul rand tot este electronic, nu exista nici un cablu, apoi am citit pe forum ceva asemanator dar la un s40 parca, spuneai ceva matrix de nu stiu ce flaps...sau ceva in gen...oricum am dat jos partea asta cu butoanele mi a mai refacut un electronist niste lipituri...butoanele se aud toate 3 la fel, beculetele nu mai clipesc asa cum am citit circa 20 de secunde, nu se mai aprind practic deloc. acel electronist nu stiu cat e de bun dar a spus ca daca nu se observa vreo ameliorare a problemei este foarte posibil sa fie dus un cip din cele 2 de pe placa dar nu e sigur....iar antigel...nu am observat sa curga o sa mai verific maine nivelul dar sunt 90% sigur ca nu pierde

o alta chestie ciudata e ca testerul nu citeste absolut nimic in afara de pinul 5 care este ok adica 1-1-1 din modulul B (asta am observat de a 2 a zi dupa ce mi ai aratat cum functioneaza cititorul) ....am mai incercat sa citesc dar fara succes...in schimb pe modulul A citeste fiecare pin

Share this post


Link to post
Share on other sites

am revenit....antigel nu pierde deci operatiunea de schimbare al caloriferului a fost un succes :))

acum sa mai spun ca nu a fost nevoie sa se certe dreapta cu stanga??? so.....nu mi mai baga caldura nici in dreapta.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

nashpa...sper sa nu-ti fi cazut modulul de tot...deodata, ca mi se pare foarte dubios ca asa, in scurt timp sa nu-ti mai bage caldura deloc...Cind ai timp, vino cu ea intr-o seara (ca ziua nu pot...), dupa 17.30 sa ne uitam la ea mai pe indelete-poate amindoi ii gasim buba.

Iar ca sa fie si mai ciudat: ai modul electronic A/C iar testerul de sub capota nu-ti citeste nimic(nu-ti da nici un cod)...

Share this post


Link to post
Share on other sites

mdeah.....poate rezolvam ceva..........daca nu, am de unde sa cumpar un modul...sa vedem cam care e pretul

Share this post


Link to post
Share on other sites

hai ca e culmea....iar am caldura in dreapta ...cred ca e nervoasa masina mea si nu mai vrea sa asculte de mine........

si da matrix am sa trec pe la tine de indata ce am sa mi fac putin timp liber , nu de alta dar am inceput munca si e cam greu....(e randul meu la cafea sa stii) :)))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0