Sign in to follow this  
Followers 0
contdezactivat

Chrysler... pe duca

6 posts in this topic

Au fost salvati de...FIAT.

20% din actiuni.

Devine din ce in ce mai interesanta criza din industria auto.  ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca Fiat a ajuns sa salveze Chrysler inseamna ca s-a intors lumea cu fundu' n sus! Realitatea este ca si GM si Chrysler nu s-au adaptat la piata, ei in continuare faceau sandramale cat mai mari in timp ce barilul ajunsese anul trecut la 150 $. Normal ca americanii, speriati ca ajunsese galonul la mai mult de 4$, nu mai cumparau decat japoneze sau europene cat mai economice. In America este plin de Nissan Altima, Toyota Prius sau masini de mic litraj.

Stiti cine aveau acolo cele mai mari masini, Hummer si altele si se auzea muzica de la 200 de metri? Negrii. Iar daca mergeai prin zonele amarate cu case care stateau sa cada de ti-era frica sa mergi perpedes, facute doua in oglinda cu o mica prispa pe care se legana o negresa de 60 de ani si 150 kg pe langa care misunau o gramada de puradei, ce vedeati in fata caselor? Hummerele pe care le vedeai prin oras. Deci industria auto americana era clar ca nu se putea baza pe ei pentru ca astia nu au un ban. Totul era luat pe credite care, de cele mai multe ori nu aveau cum sa fie rambursate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

GM a facut un efort fantastic sa cumpere 10% din FIAT pt a folosii motoarele acestora pe masinile lor, acum se pare ca FIAT o duce bine pe cand GM o duce din ce in ce mai rau. Vectra C a fost un esec de masina pana la 1.9 CDTI, provenienta FIAT, cu acest motor Vectra C a devenit un real competitor al PASSATului. Mai departe GM-DAT a facut Chevy Cruze care in varianta pt SUA va avea un motor FIAT de 1.4l si 140 CP . Saab-ul se duce usor spre faliment, Pontiac a dat faliment urmeaza multe alte firme americane, SATURN, BUICK si altele. Se pare ca aceasta criza nu face decat sa aseze mai bine piata auto mondiala.

Go FIAT GO .

Asta pana nu vor fii si ei cumparati de TATA MOTORS ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat a luat 20% din Chrysler, dar nu se va opri aici. Urmatoarea tinta e Opel, iar Sergio Marchionne, seful Fiat, se va concentra pe discutiile cu nemtii, scrie Reuters. El a spus ca pentru acordul cu Chrysler s-a muncit mult, insa e extrem de bine ca s-a realizat. Germanii trebuie sa gaseasca rapid un partener pentru a primi banii care sa-i salveze, insa si alte companii sunt interesate sa cumpere Opel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0