Sign in to follow this  
Followers 0
Guest cristi81

S40 viitoarea generatie

21 posts in this topic

Ei lasa ca te obisnuiesti, o fii tot FOCUS  :tongue3:

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu ma pot obisnui. deja pe mine scrie XC :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bravo domnu, ete inca unu adjudecat de Volvo ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

vad ca si tu stai bine la capitolu' asta :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu vreau sa va dezamagesc, dar acesta este noul s60, care va aparea pe piata in romania din toamna. a fost lansat in ianuarie sau februarie anul acesta la detroit.

voi reveni cu noi informatii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salonul Auto de la Detroit 2009

Volvo a prezentat în prima zi de la Salonul Auto de la Detroit conceptul S60. Acest concept este de fapt un model foarte apropiat de viitorul S60 de la Volvo. După cum bine se poate observa, noul S60 va fi un model mai sportiv, oarecum atipic faÅ£ă de actualul model nu-i aÅŸa? ÃŽn acest nou concept putem găsi ÅŸi noile tehnologii de la Volvo, tehnologii precum: detectarea automată a pietonilor, pilot automat adaptiv, senzori care detectează schimbarea benzii fără folosirea semnalizării etc.

Design-ul este unul foarte atractiv.

   

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noua generaţie Volvo S60 - primele detalii

Publicat în data de: 16 Decembrie 2008

Categorii: Volvo, Auto-show, Concept, Stiri.

 

  Cu câteva zile înaintea Crăciunului, Volvo a dezvăluit toate detaliile noului său concept S60, ce va fi prezentat în premieră mondială la Salonul Auto de la Detroit. Noul concept va sta la baza noii generaÅ£ii Volvo S60 ce va fi lansat în 2010.

update 16 decembrie 2008:

Liniile de design în stil coupe ce au oferit modelului curent S60 prestanÅ£a deosebită sunt acum ÅŸi mai pronunÅ£ate, pentru noua generaÅ£ie din 2010. „Designul sportiv oferă, cel puÅ£in vizual, un condus entuziast, ÅŸi vă pot asigura acum că noul Volvo S60 se va Å£ine de această promisiune. CapabilităÅ£ile sale sunt mai bune decât oricare alt model Volvo. Tehnologiile maÅŸinii vor ajuta de asemenea la un condus mai plăcut ÅŸi mai sigurâ€, a spus Stephen Odell, preÅŸedinte ÅŸi CEO al Volvo Cars. „Exteriorul conceptului oferă câteva indicii clare asupra a ceea ce vor primi clienÅ£ii noului S60. ÃŽn interior, am fost ÅŸi mai îndrăzneÅ£i, încercând să creăm o viziune a viitorului, pe termen lungâ€, a spus Steve Mattin, director de design.

Partea frontală a noului concept Volvo S60 se remarcă prin grila sportivă, în formă trapezoidală, flancată de farurile cu tehnologie LED. Privit din lateral, conceptul se remarcă prin linia acoperiÅŸului în stil coupe. Jantele cu care a fost dotat conceptul S60 sunt de 20â€, cu pneuri low-profiles, special create.

Interiorul noului concept S60 este probabil punctul de atracÅ£ie principal. Aici designerii Volvo au integrat o consolă centrală liniară, ce face legătura între pasagerii din faÅ£ă ÅŸi cei din spate. Materialul folosit este cristalul, creat împreună cu o companie suedeză specializată în prelucrarea sticlei - Orrefors.

Noul concept Volvo S60 prezintă de asemenea ÅŸi cele mai noi tehnologii în domeniul siguranÅ£ei. Pe lângă alte sisteme, inginerii scandinavi au integrat un sistem de detectare a pietonilor ce se intersectează cu traiectoria vehiculului, iar în acest caz maÅŸina poate frâna până la oprirea completă dacă ÅŸoferul nu răspunde la avertizări. Sistemele de avertizare împotriva coliziunilor ÅŸi cel de detectare a pietonilor vor fi integrate în noul model de serie Volvo S60.

Propulsorul ales de Volvo pentru conceptul S60 are o capacitate de 1.6 litri în patru cilindri, ce foloseÅŸte tehnologia GTDi (Gasoline Turbocharged Direct Injection) ÅŸi dezvoltă 180 CP. ÃŽn ciuda acestor performanÅ£e, consumul mediu de carburant este de doar 5.0 litri/100 km, iar emisiile poluante ating valoarea medie de 119 g CO2/km.

Volvo va introduce în producÅ£ia de serie tehnologia GTDi în a doua jumătate a anului 2009.

Update: 24 noiembrie 2008

„Noul concept arată o parte din viitorul nostru, ÅŸi demonstrează că noul S60 va fi unul dintre cei mai buni competitori de segmentul CD premium,†a declarat Stephen Odell, PreÅŸedinte ÅŸi CEO Volvo Cars.

ÃŽn prima imagine oficială a conceptului putem vedea că modelul are o siluetă inspirată de modelele coupe ce a fost caracteristică încă de la început generaÅ£iei S60. „Designul conceptului a fost proiectat pentru a fi în concordanÅ£ă cu sportivitatea noului model,†a mai declarat Stephen Odell.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tot urat mi se pare :). 60% mondeo.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu zic sa mai avem rabdare pana sa facem afirmatii din astea atat de radicale pe care ulterior s-ar putea sa nu le mai confirmam.

E doar un concept, masina de serie sigur nu va arata asa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu ma refeream la cea din poza. Nu avem de unde sti cum va arata defapt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu zic ca e noua Mazda 3 ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0