Sign in to follow this  
Followers 0
claudiu2525

SLR sau Bridge

Ce ma sfatuiti sa cumpar?   12 votes

  1. 1. Ce ma sfatuiti sa cumpar?

    • SLR
      10
    • Bridge
      2

Please sign in or register to vote in this poll.

38 posts in this topic

Vreau sa cumpar un aparat foto,si as avea nevoie de cateva sfaturi de la cei care se pricep.Am ca buget 1500-2000ron maxim,si nu stiu pt. ce sa optez. Are rost sa-mi iau un dslr,sau un bridge?.Nu suntem niste profesionisti in ale fotografieri,dorim sa facem numai poze frumoase,ca si amintiri.

???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si,bineinteles,poate imi dati si niste variante

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca vrei poze este ok Bridge

Daca vrei fotografie...DSLR

Daca ma uit la buget...cam mic pentru un DSLR bun impreuna cu obiectivele de rigoare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu se merita investitia intr-un dslr daca nu il si folosesti la intreaga capacitate.

o prima sugestie la repezeala

Se fac cursuri pentru a face fotografie. Parca KAPAX se pricepea la aparatele foto

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aparatul in sine nu e mare filosofie. Obiectivul este cel care conteaza. Si asta luand in calcul bugetul pe care l-ai anuntat. Un alt factor important il are si dorinta de a invata ceva nou si de a experimenta. Gandestete ca un d-slr, bunicel de altfel, ili poti gasi la vre-o 2000 lei, dar daca vei face poze numai modul automat fara ca sa vezi ce pot si celelalte functii fara ca sa inveti un pic si modulul manual atunci parerea mea este ca nu pre-asi are rostul decat daca il ei de pe undeva de afara la un pret rezonabil. altfel ti-as recomanda un bridge care in modulul automat face poze destul de ok. Eu unul am optat pentru dslr. Ma joc foarte mult cu el am poze si reusite si nereusite. E un risc pe care mi l-am asumat.

Aici: http://www.fotostart.ro/Aparate_foto_DSLR.htm ; ai putea sa-ti faci o imagine generala despre d-slr

In rest ar fi bine daca ai consulta forumurile de specialitate. mai toate au sectiuni pentru incepatori.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cum bine a zis si Volvo460,daca vrei fotografie- dslr,daca vrei poze- bridge.

Depinde pentru ce-l folosesti.

Toti vrem scule profesionale, toti vrem rezultate extraordinare, dar eu cred ca sculele profesionale sunt pentru profesionisti.

Cu alte cuvinte,daca nu ai cunostinte despre fotografie si nici nu vrei sa-nveti,mergi pe bridge.E inutil sa dai o caruta de bani pe un obiectiv si niste functii,daca tu-l tii pe automat.

Daca ai totusi si ceva strop de pasiune,atunci poti merge pe un dslr entry-level,gen nikon D40.

Sper ca nu te-am bagat in ceata.  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da,aveti dreptate,nu cred ca o sa folosesc vreodata un d-slr la adevarata valoare,si o sa optez pt. un bridge,.Este suficient,momentan,si mai ieftin bineinteles.Daca cu timpul se naste vreo pasiune ,ne orientam atunci.Multumesc pt. sfaturi :-*

De asta ce parere aveti?

http://fotostart.ro/Aparat_foto_compact_Nikor_Coolpix_L100_bonus_Card_4GB_Geanta_si_Binoclu.htm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, după părerea mea (în timpul liber fac ÅŸi eu multe fotografii) pentru început e mai bine o cameră bridge. Nu este recomandat să începi cu un DSLR fiindcă, ca ÅŸi cum a fost deja spus, îl vei Å£ine pe automat ÅŸi nu prea vei experimenta cu camera ÅŸi nu îl vei folosi la capacitatea maximă.

Dacă vrei să faci poze bune îÅ£i iei un bridge camera cu care poÅ£i să experimentezi ÅŸi setări manuale, numai că nu vei face poze de calitatea unui SLR (DSLR).

Cu un bridge camera poÅ£i să înveÅ£i câte ceva ÅŸi dacă vezi că pozele ies bine ÅŸi cu setări manuale ÅŸi esti ÅŸi pasionat sau vei devenii pasionat de fotografiat atunci poÅ£i să îÅ£i iei un DSLR fără griji.

Åži eu am procedat în acest fel, am avut un Fuji Finepix 5700 - Bridge Camera (pe care încă îl am) ÅŸi am învăÅ£at câte ceva ÅŸi am luat un Canon 450D - DSLR ÅŸi învăÅ£ în continuare. Dar să iei un DSLR direct ÅŸi să înveÅ£i să fotografiezi cu acesta e mai greu, treptat e cel mai indicat.

Dacă vrei să vezi diferenÅ£ele între un bridge ÅŸi un DSLR poÅ£i să te uiÅ£i prin pozele mele: http://www.flickr.com/photos/rp_design/

Primele patru poze sunt făcute cu DSLR celălalte cu bridge (Fuji Finepix 5700).

ÃŽn altă ordine de idei, eram curios ÅŸi mai înainte am vrut să întreb dacă putem face un thread/topic despre poze făcute de membri forumului (nu neapărat despre maÅŸinile noastre). Ca să ne împărtăÅŸim ÅŸi noi experienÅ£a, să dăm ÅŸi sfaturi. Idea nu este a mea, am văzut pentru prima oară la un alt forum volvo, pe siteul volvo300mania. Este un lucru care văd că îl interesează pe mai mulÅ£i dintre noi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Åži un site de unde poÅ£i să alegi printre camere: http://www.f64.ro/

Åži sunt comentarii făcute de cumpărători sub aproape fiecare cameră. PoÅ£i afla lucruri ÅŸi de acolo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

trebuia sa mai pui niste optiuni la vot ca sa se comenteze. parerile sunt impartite. un d-slr este peste un bridge. si clar ca s-ar vota pentru un d-slr. dar daca dai banii si nu-l folosesti. ...  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ÃŽn altă ordine de idei, eram curios ÅŸi mai înainte am vrut să întreb dacă putem face un thread/topic despre poze făcute de membri forumului (nu neapărat despre maÅŸinile noastre). Ca să ne împărtăÅŸim ÅŸi noi experienÅ£a, să dăm ÅŸi sfaturi. Este un lucru care văd că îl interesează pe mai mulÅ£i dintre noi.

Ma gandeam si eu la asa ceva. AICI ma bag si eu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am avut cateva experiente placute,cu Sony.

Lentile Carl Zeiss sunt foarte bune. Din ce ai prezentat tu,as alege unul dintre cele 2 Sony .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu la fel, imi place Sony la nivel de amator, ies poze foarte reusite.

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu nu sunt de o parere cu voi din urmatoarele motive:

- vrei sa mergi la ski si sa faci poze, e mai comod un aparat mic

- vrei sa te dai cu bicicleta prin teren accidenta si sa faci poze la natura, e tot mai favorabila o camera conpacta

- daca vrei sa faci rapid poze bune, iei un aparat compact si apesi pe buton

- daca ai un dslr si nu te pricepi, poate vor iesi pozele mai rele decat cele cu un aparat compact

- un bridge iti ofera zoom mai mare (decat standardul de 18-55). daca vrei zoom mare la dslr trebuie sa cumperi obiectiv corespunzator, care costa mai mult decat aparatul

- daca vrei sa ai obiectiv bun, atunci nu iei un 18-300 (care sa-ti acopere cat mai mult), ci iei mai multe obiective (acum nu stiu care vor sa care dupa ei aparat plus mai multe obietive)

- pe langa faptul ca trebuie sa te pricepi la setarile manuale, trebuie pentru fotografii artistice sa le si prelucrezi pe calculator, care implica timp si bani (adica poze in format raw plus un pic de photoshop, trepied, blitz/blitzuri etc...)

si pentru toti, pe care nu-i deranjeaza aspectele de mai sus si sunt pasionati: DSLR

Share this post


Link to post
Share on other sites

La fel tot pe Sony aÅŸ paria. Canon este bun în ceea ce priveÅŸte DSLR ÅŸi Nikon la fel dar la această gamă cred că Sony e mai bun. Este ÅŸi mai popular, care cred că se datorează faptului că e mai bun decât ceilălalte producători la acest nivel.

Iar dintre cele postate cred că cel mai bun este ultimul, Sonz DSC+H50B, ceea ce mi-a plăcut ÅŸi la camera mea (Fuji 5700) era zoom-ul de 10x, este un lucru foarte bun, iar acest aparat are de 15x zoom.

Plus-uri la celălalt Sony sunt imagini de rezoluÅ£ie mai mare (10 mpx) ÅŸi filmare în HD (ceea ce nu prea cred, dar scrie acolo) iar accesoriile pe care le primeÅŸti cu camera (Card memorie 4 GB).

ÃŽntre aceste două aÅŸ lua pe careva. :)

Dar mai documenteazăte prin forumuri ÅŸi prin magazine online, sunt comentarii de obicei la camere mai bune.

Succes la cumpărare!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@fan-volvo,eu unu n-am inteles ce vrei tu sa zici !

-e mai bun point-and-shoot(comod ,compact,ce mai zici p`acolo) :-\

-cu un dslr poate nu-ti iasa toate,cine stie ?

Restu` mesajului nu mai stiu sa-l transpun.

Nu te supara pe mine,dar daca n-as stii despre ce ii vorba,as fii in ceata totala dupa mesajul tau.

Dar pentru claudiu,ce recomanzi ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@fan-volvo - sunt de acord că un point and shoot e mai mic ÅŸi mai portabil, ceea ce e un plus foarte mare, dar calitatea pozelor lasă de dorit. Chiar faÅ£ă de un bridge camera ieftin.

Iar ÅŸi un amator în fotografii poate face poze foarte bune cu un DSLR, chiar dacă nu ÅŸtie nimic despre setări. Camerele DSLR noi au setări automate cu care oricine poate face poze, reuÅŸite. Dar dacă nu ÅŸtii nimic despre cameră atunci plăteÅŸti mulÅ£i bani degeaba, vei avea poze cu rezoluÅ£ie mai mare ÅŸi care îÅ£i vor ocupa hard-ul.

Dacă chiar vrei să faci poze, acasă, în excursii sau ori unde un bridge camera este indicat. Cele point and shoot nu sunt prea bune numai dacă faci poze de 2-3 ori pe an.

ÃŽn rest toate cele bune!  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu nu sunt de o parere cu voi din urmatoarele motive:

- vrei sa mergi la ski si sa faci poze, e mai comod un aparat mic

- vrei sa te dai cu bicicleta prin teren accidenta si sa faci poze la natura sau stiu eu ce, e tot mai favorabila o camera conpacta (mai usor de trasnportat)

- daca vrei sa faci rapid poze bune, iei un aparat compact si apesi pe buton: majoritatea aparatelor compacte au setari rapide sau pus pe automat fac poze foarte bune. plus iti permit o "prelucrare" pe aparat (adica poti alege tot felul de chestii cum ar fi filtre, oglindire ...)

- daca ai un dslr si nu te pricepi (nu stapanesti cu ochii inchisi satarile manuale cum ar fi timp de expunere, diafragma, iso ...), poate vor iesi pozele mai rele decat cele facute cu un aparat compact pe mod automat

- un bridge iti ofera zoom mai mare, adica poti aduce obiectele de la distanta mai aproape (decat standardul de 18-55, care vine de obicei in kituri). daca vrei zoom mare la dslr trebuie sa cumperi un obiectiv corespunzator, care costa de multe ori mai mult decat aparatul

- daca vrei sa ai obiectiv bun, atunci nu iei un "zoom" 18-300 (care sa-ti acopere cat mai mult - adica poze de aproape si de la distanta), ci folosesti mai multe obiective (acum nu stiu care vor sa care dupa ei aparatul plus mai multe obietive)

- majoritatea aparatelor compacte/bridge au "anti-shake" incorporat, la dslr sunt in obiectiv (obiective care sunt mai scumpe decat cele fara "anti-shake, variation control, image stabilizer sau cum se mai numesc)

- pe langa faptul ca trebuie sa te pricepi la setarile manuale, trebuie pentru fotografii artistice (adica pozele alea la care te uiti si zici "uuaaaiiii") sa le si prelucrezi pe calculator, care implica timp si bani (adica poze in format raw -format brut, necomprimat, care ocupa de aprox. 3 ori mai mult decat o imagine normala -  plus un pic de photoshop, trepied, blitz/blitzuri etc...)

si cei care vor sa investeasca in aparat si obiective si in soft de prelucrare, care vor sa care dupa ei un aparat mare si greu si mai multe obiective si au o pasiune pentru fotografie: dslr

pentru cei care vor un aparat intuitiv si usor de folosit, dar cu optica mai buna si zoom mai mare decat la o camera mica/compacta: bridge

ca si recomandare din partea mea: nu conteaza megapixel, ci calitatea lentilelor, timpul cat mai mare de funtionare a bateriei, un format de card comun (de ex sd, ca e mai ieftin decat memorystick de la sony), si sa o ia cumparatorul in mana, inainte de a cumpara camera, sa vada cu care se descurca mai bine. dupa parerea mea aparatele cu ecran touchscreen sunt la moda, dar nu sunt asa de rapide si usor de utilizat, ca cele cu taste conventionale.

aparate pe care le-as recomanda: fujifilm finepix 100fs, sony cybershotdsc-hx1, canon powershot sx20is, olympus sp-590 uz, panasonic lumix dmc fz38

sper ca acum m-am facut cat de cat inteles...

Share this post


Link to post
Share on other sites

daca te hotarasti la un bridge .....tine cont de 2 aspecte ...zoom optic cat mai mare si stabilizator  ;).....restul e vorbarie .....marca aparatului mai putin conteaza , daca amintirele iti vor fi placute  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

uite aici Review-uri, cauta si citeste daca te intereseaza.  Interesanta e situatia graficului de la sfirsit - in special valoarea Value For Money...

http://www.photographyblog.com/reviews/nikon_coolpix_l100_review/

http://www.photographyblog.com/reviews/canon_powershot_sx20_is_review/

etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cel mai bun ca raport calitate/pret ar fi Nikon D40. Este un DSLR, ieftin si bun.

Daca nu ai chef sau timp sa setezi toate cele, pui pe auto si gata poza  ;)

Nikon este cel mai bun pentru poze clare, cu contrast bun si culori vii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0