sergiu1207

Probleme electrice - cod c301 - comportament bizar al masinii

20 posts in this topic

salutare.intr-o seara am  dat sa vin acasa de la un prieten. am venit la masina (volvo s40 2.0D 136Cp 2004 modelu nou ) am deschis de la telecomanda usile , s-au aprins becurile de interior, am bagat cheia in contact si nimik. s-au aprins ledurile de interor (de la faruri de ceata, de la butoanele dela geamuri, etc) dar la bord si la consola cd nu. dupa mai multe incercari si telefoane am lasat masina acolo. am venuit acasa si am intrat pe acest forum unde multi m-au sfatuit sa incerc cu alta cheie, ca poate la prima s-au terminat bateriile. dimineata m-am duc cu alta cheie am bagat-o in contact si totul a decurs normal. am venit acasa am bagat si prima cheie sa vad care e treaba si surpriza mergea si cu aia - lol. deci n-a fost batera din cheie. asa a fost duminica cealalta zi  am incercat cu baterii noi si tot asa. bag cheia. nu merge nimic. o bag o scot, o bag o scot, o bag o scot si merge. cateodata imi mai da si tot felu de erori cum ca nu merge abs, ntsc-ul, etc, erori la vrajeala. am fost la un tester am sters toate jos dar mi-o dat cod de eroare c301.aia habar n-o avut  ce e aia. m-au trimis la un tester de volvo.  cand am luat masina am pus-o la un tester si tot acest cod persista dar nu i-am dat prea multa importanta  . dar acuma vad ca aceasta este problema se pare. cineva de pe forum mi-a dat un link de pe alt forum din anhlia unde am citit ca  c301 inseamna ca computeru de bord nu primeste semnale de la modulele de comanda (ABS, NTSC ) oricum tre sa merg la o reprezentanta volvo .cum la noi in satu mare nu este asa ceva va trebui sa merg in baia mare saptamana asta sau la unguri. va tin la curent

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu cred ca e de la NTSC, trebuie trecut in PAL  ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ar fi fost simplu, dar nu se poate trece in PAL, semnalul video complex va avea de suferit... ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  C 0301  are legatura cu ABS-ul.Dar fii atent ca "mai batrinii"  :D de pe forum sint deranjati de modul cum exprimi termenii tehnici si nu numai.Informeaza-te mai bine...Rautaciosi ,deh. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok o sa fiu  mai atent, scuze. si ar fi mai bine ca mai batranii sa nu fie asa rautaciosi sa fie mai  de ajutor, ca deocamdata tu esti singurul care mi-a cam dat  o parere.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai nene, nu ca sunt eu batran dar ceva engleza stiu, citeste aici http://www.vpcuk.org/forums/showthread.php?t=20385, gasesti o explicatie foarte clara si chiar o rezolvare a problemei.

Deci mergi la cea mai apropiata reprezentanta Volvo si incearca un update de soft.

Succes .

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Rautaciosi ,deh."

ia uite frate, dupa cite faci pentru oameni si pentru forumul asta, am devenit si rautaciosi dintr-o gluma banala... Bravo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai in noaptea aia mi-ai dat cateva mail-uri si ti-am spus ce sa faci, nu? Ti-am spus apoi sa mergi la un tester care sa fie orice dar sa se cheme VIDA  :D. Ce ajutor mai vrei? O sa mergi la o suta de testere universale si o sa mai scrii vreo zece pagini pe aici si mai arunci o carutza de bani pe la diversi mecanici priceputi si degeaba. Dai 100ron pe o testare cu VIDA si afli ce are. Ti-am zis ca e posibil sa nu iti citeasca bine codul cheii sau bateria cheii sa trebuiasca schimbata. Nu era clar?

Share this post


Link to post
Share on other sites

   Da ,domnu'  Matrixxx ,tot ca si gluma spuneam si eu  cu "rautaciosi ,deh"....Nu sinteti rautaciosi  in sensul real al cuvintului, glumeti da. Cred ca m-am bagat prea mult in problema. Se pare ca atunci cind va tachinati aveti cercul vostru de prieteni..IMI CER SCUZE  ..TU ai ceva cu mine  si asta este.Eu nu ma supar sa stii  de formulari..(nici frate si nici nene, poate  rostiti si bre etc..) .Si sinteti "batrini" ca si activitate pe acest forum si nimic mai mult.Asta am vrut sa spun.Poate ca experienta pe acest forum implica si putina rabdare.Se pare ca va infierbintati tare.

  Va urez numai bine  si fiti blinzi acum de sarbatori.Doamne ajuta..

Scuze Sergiu, ca ti-am scurcircuitat problema ta electrica cu off topicul meu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

asa o sa fac. din pacate la mine in satu mare nu am unde sa ma duc deocamdata ca nu este reprezentanta volvo. cel mai apropiat e baia mare dar acolo , baiatu care se ocupa de asa ceva e plecat la training in bucuresti. poate vine maine sau numai luni. oricum masina nu mai face figuri deloc. dar  sunt decis sa merg la reprezentata pentru ca eroarea aia c301 ma scoate din pepeni. multumesc tuturor pentru ajutor. si o sa va tin la curent ( nu la ala din priza  ;D)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare. dupa cateva saptamani de umblat si testat nu am rezolvat nimic. la cateva zile dupa faza cu cheia mi-au picat acele si  indicatoarele si mi se aprindeau o granada de la intamplare pe bord cand bagam cheia pe poz 3 nu mai pornea motorul. asa il pornam ca luam bornele jos de pe baterie 5min le puneam inapoi dupa care totul revenea la normal. am fost la baia mare la reprezentanta si dupa un tester (120RON) mi-au spus ca este contactul - 1100 RON cu manopera. cam mult pentru mine asa ca am sunat in ungaria la nyregyhaza acola costa cam 750Ron cu manopera dar ei mi-au zis ca nu are cum sa fie contactul. oricum m-am dus pana acolo am facut tester +un full soft update  2010 - 220 RON amandoua dupa care nu i-a mai scris nimic ca eroare. am plecat , iar cand am iesit din oras zbuff din nou ceasurile au picat . tin sa mentionez ca atunci cand imi pica ceasurile  masina, motorul functioneza perfect dor electricele din interior isi fac de cap. In fine am ajuns inapoi a bagat-o pe tester inka o data i-a aratat ceva eroare la procesorul de pe consola  cu ceasuri. l-au dat jos  l-au desfacut. cam o ora s-au uitat la el si au zis ca ei cred ca s-a incercat sa se dea kilometrajul inapoi dar nu au reusit. l-au pus inapoi , totul perfect NU AM PLATIT NICI UN BAN IN PLUS si am pornit din nou spre casa. la o zi dupa ungaria intr-o seara dau sa pornesc masina  dar nu vrea sa porneasca pur si simplu. totul functioneaza perfect(eectric) doar ca masina nu vrea sa porneasca. am luat bornele jos stau 5 min dupa care totul e perfect. asta mi se intampla cam tot a doua zi. i-am sunat pe cei din ungaria le-am spus de problema si ei mi-au spus ca atunci problema pare sa fie o piesa care care este dupa contact care aduna si trimite informatiile mai deparde (nu stiu cum se traduce din ungureste ''kormanyzar modul''  adica ceva ''lacat volan modul''). in orice caz baietii din ungaria sunt foarte de treaba ei mi-au zis ca ma cota treaba 190 euro iar daca tot asa face masina in continuare imi pun inapoi piesa mea si imi dau banii inapoi. Va rog sa dati si voi cu parerea ce ar putea fi???? Acuma masina doar nu imi porneste (decat dupa ce iau bornele jos si stau 5 min) in rest totul finctoneaza. Voua va merg electricele din interior dupa ce luati cheia afara din contact???( ca eu pot sa dau geamurile jos , sa blochez usile etc, doar dadioul nu pot sa-l manevrez). Si o alta chestie interesanta: imiramane turometrul la rellantiv la 1000 si nu la 900 (chiar si dupa ce s-a incalzit motorul). acuma v-am scris cat un roman . sper sa se oboseasca cneva sa citeasca.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  Cam obositor postul ::) 

  Ghinion mare cu aceasta masina daca spui ca s-au vazut urme de "bricolare"  la km.Nu stiu ce sa itit zic, mai cu seama ca ai fost la un service.Ar trebui sa aiba un VCT2000 cel putin si sa lucreze cu softul dedicat VIDA .Altfel nu prea se pot trage concluzii intrucit alte softuri sint cam pe linga un pic in diagnoze profi.

  Nu stiu tu, dar  in general, cind cumperi  masina din Ro fara carte de service etc la o masina premium, cam ai probleme.Iti doresc multa bafta si poate ar fi mia bine sa continui cu service-ul ce iti confera o siguranta in interventie.(sa ai feeling-ul pt asa ceva )

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca oamenii iti dau garantii ca iti dau banii retur daca nu nimeresc defectul eu zic sa mergi pe mana lor. Mai rar asa. E posibil sa se fi intervenit la kilometraj si calc de bord sa intre in protectie. Daca nu merge nici dupa resoftare trebuie schimbat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

da foarte de treaba astia din ungaria. rar am mai intalnit asa ceva. am stat pe capul lor o zi intreaza mi-i facut vre-o 3 teste si n-am platit doar update-ul de soft. si la pret e mai ieftin . la ei un test e 75 ron la noi 120. plus ca piesele sunt cu 30% mai ieftine, ( nu exagerez). la noi un schimbat de limba la meniu e  800 ron la ei 500. distributie si uleiuri la fel. deci daca aveti posibilitatea sa faceti la ei schimburile si service-urile la ei va recomand . nu veti fi dezamagiti. plus ca am primit nr. de telefon sa sun oricand la orice ora pentru orice problema. daca aveti intrebari nu ezitati sa ma contactati ca  ma interesez pntru voi daca nu stiti maghiara

Share this post


Link to post
Share on other sites

  Pai vezi ca ai rezolvat .Bravo

"service-uri " adica o incapere sau mai multe, bine definite cu aparatura si oameni specializati in ale auto, sa zic asa foarte simplist.Nu conteaza ca repara  o marca sau mai multe.Asta spuneam ,in ultimul post aici, incluzind si service-urile de reprezentanta.Astea din urma cum se numesc !!!Cofetarii sau gogoserii!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saptamana asta cred ca-i fac si eu cadou un update de soft lui Volvica al meu. Nu de alta dar "bug-ul" s-a instalat confortabil  in ECM-ul masini. Mai bine spus m-am pricopsit si eu cu eroarea C301.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 07.03.2010 at 11:14 PM, sergiu1207 said:

deci ca sa vezi, o mufa nu facea contact, extraordinar

Cred ca am și eu problema asta.. despre ce mufa e vorba?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now