• Announcements

• Shpeedy

Accesare forum - CAPTCHA   10/20/2025

Buna ziua,  In ultima perioada toti ne-am confruntat cu o noua 'provocare' si anume introducerea unor CAPTCHA (prin BunkerWeb) la accesare forumului. Din pacate nu este o optiune introdusa de noi ci un upgrade realizat de catre colegii de la hosting, fara insa acordul nostru. Ne cerem scuze pentru toate neplacerile create si incercam ca in cel mai scurt timp sa inlaturam acest pas complet nenecesar.   Va multumim pentru intelegere, Echipa Volvo Club Romania
Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Nelu

Nu stiu cum si de ce, dar E REAL!

10 posts in this topic

Daca te uiti la pozele de deasupra din scaunul tau confortabil, vei vedea:

Domnu' Suparat (stanga) si Doamna Calm (dreapta).

Acum ridica-te de la scaun si da-te in spate aproximativ 3-4 metri(8 feet)

AU SCHIMBAT LOCURILE, NU ?

Aceste iluzii au fost creeate de Phillipe G. Schyns si Aude Olivia de la Universitatea din Glasgow . Asta dovedeste ca noi nu vedem adevarata "fata" a lucrurilor!! !

Nu stiu cum au generat aceste imagini fascinante, dar eu cred ca nimeni altcineva nu a reusit sa genereze ceva asemanator in PhotoShop sau cu alte programe. Din cunostintele mele aceste poze au de a face cu filtre de joasa si inalta frecventa, dar... DETALIILE???

post-952-12877874068765_thumb.jpg

EI sint printre noi...The Matrix has you...

Loool, eu m-am mutat sus/jos stanga dreapta prin birou dar tot asa le vad....In stanga e calm si in dreapta e suparare....Eu cred ca nu am filtrele alea instalate  ;D

La mine nu-s nici de aproape nici de departe suparati/veseli sau domni/doamne.

Cred ca aveti imaginatia prea bogata si deoarece vi se spune ce trebuie sa vedeti, pozele fiind extraordinar de neclare, va imaginati ca intr-adevar aia vedeti.

Ia intrebati pe cineva fara sa-i cititi textul ce vede? Mai vede domni si doamne?

Sau mai este o varianta, trebuie sa-mi pun ochelari  :D

am incercat si eu sa caut o explicatie, asa ca m-am jucat putin cu aparatul foto si am constata urmatoarele:

- cu cat e mai mare zoom-ul aparatului, cu atat corespunde ceea ce vad prin aparat cu ce vad cu ochii la 50 cm departare de imagine

- cu cat e mai angular, cu atat corespunde ceea ce vad prin aparat cu ceea ce vad cu ochii de la 3-4 m distanta

din asta deduc, ca ochiul uman de la o anumita distanta percepe imaginile "ca un aparat foto cu obiectiv pe angular/superangular" si distorsioneaza putin imaginile (va dati seama cel mai bine de acele distorsiuni, daca fotografiati faianta in baie/bucatarie). daca este intr-adevar asa, atunci nu este greu de creat asemena imagini.

dar poate gresesc total, asa ca daca aveti alte pareri/teori...

ochiul uman percepe doar niste...informatii. CREIERUL insa interpreteaza (de cele mai multe ori) ce vrea el, sau ce e invatat sa vada. Prin sugestie, prin experienta acumulata de individ, prin deductie sau adaugare de elemente...etc.

Caz prezentat pe Discovery: un domn de vreo 38 de ani, care si-a pierdut vederea de pe la 3 ani, printr-o tehnica speciala reuseste din nou sa distinga lumea din jurul lui. Insa, Creierul lui nu a invatat ca atunci cind vezi o scara, trebuie sa anticipezi pasul urmator (sa-ti dai seama instantaneu adincimea/inaltimea obstacolului din cale) si se impiedica sau cadea in 99% din cazuri DESI VEDEA (spunea ca vede o treapta sau un trotuar, etc).

Ca in Matrix(filmul pe care eu l-am catalogat Nr.1-doar primul): totul este Interpretat de Creier ca semnale electrice. Tot ce lipseste acestei "realitati" ( de care noi cica sintem constienti ) va fi compus/adaugat intr-un fel sau altul de catre Creier, pe seama cunostintelor acumulate in decursul vietii de catre individ.

Acum vor urma replici - ca in cazul unui cutremur  :D

La mine nu merge, cred ca e monitoru prost. Raman foarte la fel.