parola

Plan de amenzi: 10/zi de politist

11 posts in this topic

Acu` ma uit la realitatea. Sunt mai mult politisti revoltati ca li se cere sa aiba 10 amenzi/zi la circulatie / agent. Daca totusi sunt oameni in Politie care au curajul sa semnaleze abuzurile astea inseamna ca mai avem o sansa.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Depinde unde, la Bucuresti nu e nici o norma de amenzi, aici e bani la bugetu` care este pa` persoana fizica ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai da, cica sunt dispozitii verbale.....in functie de zona. Acuma arata pe Realitatea niste Politisti din Sibiu care protesteaza impotriva acestor dispozitii abuzive.

Cica daca nu faci planul esti detasat. Ce tara de "rahat".

Share this post


Link to post
Share on other sites

O fii la voi bai nene, la noi acilea militienii e chiar ok si amenzi nu prea au cum sa nu dea, saracii cand da vara si vine cate unu cu motoru ii vezi cum intorc capul in cealalta directie ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai numai la provincie se poate intampla asa.acum nu e seara sa nu fie la toate colturile,sa opreasca pe toata lumea asa din senin.Probabil sa isi faca norma cum spune @parola.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu stiu de ce, insa mi se pare izbitor de asemanatoare aceasta stire cu cea in care cfr-ul incerca sa faca "nasii" sa rupa mai multe bilete de tren....

romania, care este !

Share this post


Link to post
Share on other sites

bai baieti....planu` asta zilnic de munca este impus de sefulica ala care tine de scaun cand

vine controlu` de sus, vb aia....sa planga masa, nu mama!

oricum... se aplica in mai multe locuri din politia romana, nu doar la rutiera!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Planu ca planu' , dar atunci cand cineva da peste un om"il mai si omoara" , ala ramane in libertate si cu permis.Atuncea de ce nu se gandeste nimeni sa l lasa pieton pentru min 5  ani,poate mai "invatam" si noi sa circulam,nu de alta.. ::) Iar in legatura cu planu' ala fantastic,mai bine ar pune niste camera prin localitati si sa faca autostrazi,in loc sa iasa la pana cu radaru prin "tufis,curve si altele".S ar putea reduce si nr accidentelor si multe altele..dar no -Nu exista Interes- doar bani sa si faca ala"mare" casa ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tocmai stateam la un pahar de vorba cu un var din Canada si imi zicea ca el de 11 ani de cand a emigrat nu l-a oprit nimeni sa-l intrebe de sanatate. Cei drept ca dupa spusele lui iese pe autostrada si de unde sta face 12 km pana la servici , limita fiind de 100 km/h  si pana la 119 nu te opreste.Sunt si radare cu camera dar cum sa depasesti limita in localitati cand ai autostrada si te poti deplasa in voie. Sa-i fi spus ca anul trecut m-a oprit o cucoana militian la Bacau si mi-a zis ca ea lucreaza frecvent pe radar si ca stie ca eu circulam peste viteza legala si pana la urma sa-mi dea amenda ca aveam anvelope care nu erau trecute pe certificatul de inmatriculare dar care erau trecute pe capacul de la rezervor si implicit si in cartea de identitate originala a masinii.

  Planurile ,sunt ceva normal pt. cei din "militie"  si nu numai pt. cei de la circulatie. Aveam un prieten la compartimentul Furturi din auto si aveau dispozitie sa scoata un nr de dosare pe luna , cand prindeau un furaciune pe langa cele cateva furturi probate mai adaugau alte cateva in carca lui din cele cu AN(autor necunoscut).

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Victorie!!! IGPR a retras proiectul de normare a activitatii politistilor rutieri in functie de amenzile date

Politia Romana a retras, vineri, 25 iunie 2010, din dispozitia inspectorului general Petre Toba, proiectul de normare a activitatii politistilor rutieri in functie de numarul amenzilor date pentru contraventii in trafic, a declarat Raluca Seucan, purtatorul de cuvant al IGPR.

Raluca Seucan a precizat ca, la o reevaluare a respectivului proiect, conducerea Politiei Romane a ajuns la concluzia ca masurile propuse nu sunt relevante pentru activitatea politistilor rutieri.

Sindicatul "Pro Lex" a atras atentia, vineri, intr-un comunicat de presa, asupra pericolului de reglementare a unei practici existente si nelegale de normare a activitatii politistilor rutieri in functie de numarul amenzilor date pentru contraventii in trafic, in urma unei adresei trimise de Politia Rutiera structurilor din subordine.

Agentii Politiei Rutiere, care au ca atributii prevazute in fisa postului activitati de dirijare, prevenire si control al traficului rutier, ar fi fost nevoiti, cat de curand, sa isi numere si sanctiunile aplicate zilnic pentru ca altfel li s-ar fi scazut calificativul si, implicit, nu ar mai fi fost avansati la termen.

Pro Lex considera ca politistul, in exercitarea atributiilor de serviciu, judeca o situatie de fapt si face o prima aplicare a legii. "Pentru a face o aplicare corecta a legii, el trebuie sa fie impartial si sa-si formeze opinia exclusiv in baza faptelor constatate si nu influentat de obligatia de a avea un numar de contraventii"

Sursa: MEDIAFAX

*****

COMUNICAT

Din data de 25 iunie 2010

Seful Politiei Rutiere, Lucian Dinita, se pregateste pentru "DACIADA amenzilor"

Ca urmare a adresei de consultare trimise de seful Politiei Rutiere, dl. Lucian Dinita catre toate structurile din subordine, Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor „Pro Lex†atrage atentia asupra pericolului de reglementare a unei practici existente si nelegale de normare a activitatii politistilor rutieri in functie de numarul de procese verbale intocmite pentru contraventii in trafic.

Agentii Politiei Rutiere, care au ca atributii prevazute in fisa postului activitati de dirijare, prevenire si control al traficului rutier, vor fi nevoiti cat de curand sa isi numere si sanctiunile aplicate zilnic pentru ca altfel li se va scadea calificativul si, implicit, nu vor mai fi avansati la termen.

Cu alte cuvinte, seful Politiei Rutiere va da unda verde vanatorii de contraventii in dauna preventiei, contrar declaratiilor pe care le-a facut in mass-media ca politistii din subordinea sa nu au activitatea normata in functie de contraventiile aplicate.

Astfel, conform exemplului dat in adresa oficiala semnata de domnia sa, „pentru calificativul „BUN†activitatea de aplicare a legii se va materializa in intocmirea unui numar de 5 (cinci) procese verbale de sanctionare contraventionala pentru abateri ce constituie principale cauze generatoare de accident sau pentru ilegalitati in transportul rutier de marfuri sau persoane/ziâ€.

Sindicatul „Pro Lexâ€, desi a fost exclus discriminatoriu din lista de consultari, nu poate fi de acord cu o astfel de reglementare, care aduce atingere activitatii profesionale a politistilor de la Rutiera si care poate da nastere foarte usor abuzurilor in trafic.

Punctul de vedere al Sindicatului „Pro Lex†este ca politistul in exercitarea atributiilor de serviciu judeca o situatie de fapt si face o prima aplicare a legii. Pentru a face o aplicare corecta a legii el trebuie sa fie impartial si sa-si formeze opinia exclusiv in baza faptelor constatate si nu influentat de obligatia de a avea un numar de contraventii.

 

Daca, in urma consultarilor, ramane cum a stabilit seful Politiei Rutiere, vor fi afectati toti participantii la trafic asupra carora trebuie sa se indrepte politistii ca sa-si faca norma. In acel moment putem da startul oficial la „Daciada amenzilorâ€.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai daca se ajunge la @treaba@ asta va fi dezastru ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now