Sign in to follow this  
Followers 0
mao

sfaturi achizitie

11 posts in this topic

salut.

am un v50 (de care sunt extrem de multumit) si as vrea sa iau si in v70 sau xc70. nu sunt hotarat. as vrea daca puteti sa ma sfatuiti. ce implica aceasta diferenta intre v70 si xc70(in afara de pret).

plusuri, minusuri, "bube", daca sa iau modelul nou sau penultimul. mentionez ca nu vreau sa iau masina 9 :).

mersi mult

Share this post


Link to post
Share on other sites

Masinile sunt identice, difera doar garda la sol si transmisia integrala, din aceasta cauza XC70ul e mai puturos si mai putin sportiv, masina se inclina in curbe destul de mult dar ....nu se da peste cap ;D

Modelul nou este destul de scump si SH, daca ai peste 25k E te poti apropia de el.

Eu iti recomand modelul din 2004 pana in 2008, adica modelul vechi cu facelift, are mai multe bube rezolvate si masina este exceptionala .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu am un V50 de care la fel sunt foarte multumit.

Dupa acest V doresc un XC 70 fara probleme.

O sa mai strang ceva banisori, o sa o vand pe asta(cu greu) si o sa trec la next level.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pe mine m-a cam lasat nevasta fara :))

@bogdan xc este 4x4 permanent, nu? Nu are schimbator pt asta? Din care stiu eu asa este, dar vreau sa fiu sigur.

Mersi

Share this post


Link to post
Share on other sites

XC 70 super masina. O adevarata masina de familie. Putere, comfort, siguranta si multe altele. Bogdan G stie mai bine care-i diferenta la condus intre XC si V (el e cel mai smecher... le are pe amindoua ;))

Faza cu inclinatul e relativa, eu am mers singur pe ruta Brasov - Buzau prin Nehoiu si i-ma dat sa zaca. Aproape ca nu era curba sa nu intre DSTC-ul si nu mi s-a parut ca ma dau peste cap. Cu familia in masina, sigur nu poti face asa ceva. Eu am modelul 2004 si am deja facuti in Romania 50.000 km peste cei 120.000 care ii avea cind am luat-o din Belgia. Probleme? Nici una... 2 bielete spate, placute frina si uleiuri, filtre. Acum de la gropi am niste batai mici pe spate si pe fata. E foarte grea masina si asta ar fi o cauza. Am mers la vanatoare pe munte prin zapada si i-am uimit pe multi. (gume all season). Tractiunea este fata si intra spatele cind crede calculatorul de cuviinta, deci nu ai o maneta separata. ;) Nu e Jeep dar te scoate din multe rahaturi. Asta iarna nu am dat nicio data la lopata sa ies. Cel mult de doua ori in fata - spate si gata ;) Diferenta fata de V50 este consumul. Benzina - iti ia 12 - 13 consum mediu, diesel mai putin 8 - 10. Benzina are avantajul ca iarna porneste fara probleme, ceva mai fisneata, diesel poti avea surprize cu motorina noastra. In rest este o masina adevarata. Seamana cu un dric, dar asta este farmecul. Multi cind o vad cred ca-i puturoasa :D dar isi schimba repede parerea. Verdict: daca vrei asa ceva, nu mai sta pe ginduri mai ales ca au ajuns la niste preturi.... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

si din prima am vrut xc, dar am intrebat de diferente crezand ca sunt ceva "bube" la una sau la alta. dc ii vorba de jeep cum ziceai :) am un patrol '90 facut de off-road, deci ma scoate ala :P.

intre modele care ziceti? 2008 sau cel nou? eu as vrea cel nou. asta interb iar in ideea in care poate stiti ceva ce eu nu stiu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

intre modele care ziceti? 2008 sau cel nou?

Calule mananci ovaz ???

Noua tinere daca te tine...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Modelul nou e foarte scump mai nenea Maurice si sincer sa fiu nu si-a dovedit inca fiabilitatea, fiind un model nou sufera de boala "tineretii" modelul vechi insa de dupa 2005 a rezolvat multe din probleme.

@Mao

Iar cu scosul din offroad e cam de ras pt ca Maurice ne-a aratat ca sunt momente in care ai Range Rover degeaba, un "amarat de XC70" trece prin zapada fara probleme si fara suspensie pneumatica si fara diferential blocabil ;D

V70ul merita numai in varianta R, este amuzant sa pleci de la semafor ghiulea si sa te lupti  de la egal la egal cu 550i Touring sau E500 Touring .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suna f bine R. Am condus un s60 r al unui prieten in urma cu vreo 3 ani. Avea vreo 350 cp(i

bunatatiri extra:)). Mia placut f mult.

Stau si ma gandesx daca merita un R sa fie masina de toata ziua. Adica traficul de prin cluj nu t prea lasa sa ii dai si cum circul mult in oras nu stiu cat de bine i-ar parea la motor:).

Auzi da oare astia nu au facut un xc70 R?:)))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0