Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

DaniT

Cumpar S40 1.6D 2007 sau mai nou

74 posts in this topic

Salut,

Revin pe acest forum cu o noutate (cel putin pt mine :) ).

Chiar daca visul meu ramane Volvo.. deocamdata m-am orientat spre Mazda3.

Azi am platit integral. Noroc mare pe capul meu :) era ultima zi in care mai puteam plati la vechea valoare TVA - 19%. Chiar la fix a venit factura. Masina o primesc in cam 7-10 zile.

Va dau cateva date despre Mazda...poate le stiti oricum....si imi cer scuze ca vb de Mazda pe forumul Volvo.

Dupa o perioada de totala ceata.... am ales sa cumpar Mazda3 noua Model TE culoare 38P - un aluminiu putin mai inchis.

Mazda se face doar in Japonia - Hirosima pt piata europeana (unii zic ca se fac si in UK - nu e adevarat). Din spusele dealerului, Mazda nu mai foloseste platforma de Ford Focus. O folosea mai demult..dar acuma e totul "home made". Ciudat e ca am citit in alte parti ca ar fi tot platforma de Focus, la fel ca prima generatie de Mazda3.

Dupa Volvo S40 SH, varianta era o Mazda3 noua. Am ales Mazda pt ca un S40 benzinar era f. greu de gasit..cu cheltuieli prea multe si la Mazda am garantie 5 ani. Mazda3 model TE este la pretul de 17000 euro aprox. De aici scazi reducerea lor (2500 euro) si voucherele (inca aproape 2600 euro).... Eu am negociat inca 200 euro cu dealerul (am ales Dealerul din Arad pt ca aduceau mai repede masina decat cei loco - Timisoara)(masina era deja comandata de ei cu cateva luni in urma).

De retinut: plata se face in Romania....iar moneda nationala este LEUL... doar ca platesti la cursul zilei (echivalentul la euro) + 1,5%. Nici o sansa sa platesc in euro. Deci am mai pierdut si la vanzarea euro (eu eram dotat cu euro) si la cursul practicat de ei (BNR + 1,5%). Explicatia cursului: ei trebuie sa plateasca mai departe masina la Mazda Austria, dar aia nu au ce face cu leii nostri...vor euro... asa ca....Mazda din Ro trebuie sa cumpere EURO (de la banca, nu de la bisnitari) :))  distractiv nu?

In fine.. ma mai costa si prima inmatriculare.... ghici cat? cam 720 euro..pt ca e masina noua si e euro4. Daca era euro5 era 0 (vezi toyota).

Va multumesc pt sfaturile sincere pe care mi le-ati oferit, unele chiar in detrimentul brandului Volvo.

Chiar daca nu sunt si probabil nu voi fi in viitorul apropiat posesor Volvo as dori sa raman si pe acest forum.

O zi buna,

Dani

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa te folosesti si sa te bucuri de ea milioane de kilometri fara probleme!Prietena mea tot Mazda 3 are,model 2008 si vreau sa iti spun ca e super masina.Tinuta de drum ok,materiale bune la interior,dotari suficiente.In principiu o masina super la pretul de 15k si ceva cat a dat pe ea de noua.Sa vii cu poze si detalii/optiuni ale masinii ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Roberto - Nu stiam detaliul asta.. mi se pare prea frumos ca platforma folosita sa fie chiar facuta de Volvo+Mazda...

@adi87  -  De ce zici ca Mazda e mai costisioare decat Volvo? Nu contest ideea...pt ca nu stiu exact care e realitatea :D

M-am inscris si pe forumul Mazda, esti cumva pe acolo? cu ce nume, acelasi? Inca nu m-am prezentat acolo :) o voi face cand am ceva concret :)...sper in 1-2 sapt max.

Multumesc de urari :) Va voi tine la curent cu parerea mea despre Mazda mea. Nu am specificat in postarea anterioara - este 1.6i (105CP).

Niste idei/pareri preliminare:

Nu sunt f. experimentat in ale masinilor, de aia stau si ascult mai mult...sau cand intervin....ma bag doar cu intrebari stupide poate :))

Am condus Opel Corsa 1.3 diesel in zona Parisului o luna (deci drumuri cu f. putine gropi - si da-- sunt si la ei asa ceva.. dar putine - fiind reparate cam la 2 saptamani de la aparitie). E dezastru masina..nu trebuie sa fii expert sa iti dai seama... la turatii pana in 1000 parca sta sa cada motorul de pe masina...asa urat se aude...parca e desprins ceva de la ea... ii lipsesc ceva suruburi..:)

Am schimbat-o pe o Fiesta 1.4 diesel. Bord mai prezentabil (nici la Opel nu era rau..dar Fiesta e putin peste zic eu ca design). A...amandoua masini noi..Opel 45000 km Fiesta  doar 201km ..la primire :) (masini inchiriate pe firma). La Ford i-am facut rodajul...in sensul ca nu am vrut sa il forjez.. nu mi-am batut joc. In opinia mea Ford Fiesta e peste Corsa... Un minus la Ford...nu-mi placea frana...prindea pea jos..(parere personala).

Am condus cam 4000KM in Franta.

Recomandare: NU VA CUMPARATI MASINI DIN FRANTA!!

Eu am stat in zona pariziana.... in Paris cam 50% din masini sunt zgariate...acolo se parcheaza la 5cm distanta de urmatoarea masina (fara exagerare)... e dezastru in Paris cu parcarile.. Dar nu asta ar fi problema... francezii merg la service atunci cand masina cere - prin martorii din bord (cand e pomulet de Craciun la unii). Probabil ce am zis vis-a-vis de Franta multi din voi stiti deja....oricum eu va confirm :).

Am condus o Mazda 2 model 2008 (cred, nu mai tin minte)... benzinar. Nu mi-a placut... sincer... se simtea ca e o masina submotorizata (nush ce cilindree avea)... nu ma descurcam sa plec de pe loc :))... cu greu m-am obsinuit sa nu o fac sa smuceasca la plecarea de pe loc...(asta in Austria... apropos... in Austria e plin de Mazda... acolo e si principalul dealer Mazda pt Europa Centrala si Est).

In Ro (Timisoara) am mers la un drive test cu o Mazda 1.6i. Parca era a mea si ma intelegeam super cu ea... nu am simtit deloc ca atunci era defapt prima data cand o conduceam. Asta m-a surprins. La toate celelalte masini aveam nevoie de 4-5 zile de acomodare.

Consumul - fiind o masina de teste, avea doar 80km facuti - avea consumul mediu de 10.7L. Sincer mi se pare mic avand in vedere ca o pornesti faci cu ea 2-3 km forjand-o (accelerari, frane, viraje, turatii etc..). Manualul zice urban 8,3L.. dealerul mi-a zis sa ma astept la 9,5L urban.

Masina se comporta f. bine - stabila in curbe, frana etc.. cel putin eu am ramas placut impresionat... de aia am si ales-o.

O intrebare - ar trebui facut rodajul? Dealerul mi-a zis ca e deja facut.

Gata cu povestile ca le lungesc prea mult... Revin cu noutati si poze cand o am.

O zi buna,

Dani

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chiar daca dealerul a zis ca rodajul e deja facut, n-ar strica ca 2-3 mii de km s-o lasi mai usor cu acceleratiile bruste. Si nu trebuie tinuta la turatii constante.

In rest, iti doresc sa te bucuri de ea cat mai mult timp!  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu zic ca 4-5k km sa o lasi usor,fara viteze mai mari de 90-100km/h si bineinteles fara plecari bruste ;D

Consumul e in jur de 8 in oras(vb de masina de mai sus)tot motor de 1.6i 105cp,dar generatia mai veche.Singura chestie care sa zicem ca ma deranjeaza la ea e ca tre sa ii dai ture multe sa simti ceva cuplu.De exemplu cu a 5-a la 100km/h ai cam 3000 de ture(comparativ cu a mea care la 140 am 2400rpm :D),dar se duce in 180 si ceva si sta binisor pe drum plus ca directia e super-precisa :thumbsup2: Un alt minus ar mai fi suspensia un pic prea moale dar poti trece peste.Probabil la modelul nou e ceva mai bine.

Sa o stapanesti sanatos si te asteptam cu poze ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@adi87  -  De ce zici ca Mazda e mai costisioare decat Volvo? Nu contest ideea...pt ca nu stiu exact care e realitatea :D

Salut...incepand de la consumabile pana la distributie si un ambreaiaj toate sunt mai scumpe.

Sunt si pe forumul mazda la categoria mazda 6 :P...are un motor de 2.0 d 121cp. Masina e din 2005, am luat-o acum 2 ani. second hand

Numai pe distributie am dat 1.400ron fara manopera...si asta aftermarket dupa indelungi cautari de pret mic. pe cand la Volvo am gasit distributia la 540lei ;)

Sa te bucuri de ea si km cati mai multi. Bafta

Share this post


Link to post
Share on other sites

@vita_fresh - da...Mazda e o masina de turatii mari... la relanti nici nu auzi motorul. Se aude de la 2000 ture... Un minus ar fi ca se aude carosabilul mai mult decat ar trebui..probabil la drum lung e obositor..

@adi87 - o sa vad cu cheltuiala...peste un an.... despre ce e vorba... dar cei din Arad mi-au zis un pret de 500 lei pt o revizie cu toate filtrele si uleiul schimbate.. Ramane de vazut insa..

Distributia la masina mea e pe lant...imi zicea dealerul ca pe la 250.000km (parca) se intind rolele...sau asa ceva.. si asta..ramane de vazut.

Numaratoarea inversa curge incet dar sigur...cam intr-o saptamana o sa am si eu in sfarsit masina...

Share this post


Link to post
Share on other sites

800 de lei mai precis o simpla revizie,schimbat ulei,filtru aer,filtru ulei!Iti spun sigur.

Intradevar distributia este pe lant,o poti vedea daca scoti busonul de ulei si te uiti putin in dreapta ;D

Asa e nu auzi motorul,iar la antifonare zic ca sta bine,depinde si de carosabil acum.Nu mi s-a parut deloc obositoare la drum lung.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cum naiba motor pe lant silentios? Imi da cu virgula rau de tot. :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cum naiba motor pe lant silentios? Imi da cu virgula rau de tot. :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai zi bre asa, credeam ca are mosor din ala normal ca la Logan :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si cine vrea sa scape de el nu reuseste ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Astea au un mosor mai special,facut in mod expres pentu Mazda ;D

Nu serios chiar e un motor silentios,atat la relanti cat si in sarcina.Mai tare se aude evacuarea in mers,un fel de semi-tunning asa :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.6 @105CP, o adevarata bijuterie a tehnicii japoneze :smile:

Haidi bre cat de tehnic să fie acest motor, este un motor clasic fără nimic deosebit, in comparatie cu 1.6 VVTi de la Toyota care are 132CP si are acelasi consum cand este pus pe Avensis .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si asta e tot VVTI,da e mai slabut el ;D

Ce m-a uimit la acest motor e ca acceleratia este inca pe cablu ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Astea au un mosor mai special,facut in mod expres pentu Mazda ;D

Nu serios chiar e un motor silentios,atat la relanti cat si in sarcina.Mai tare se aude evacuarea in mers,un fel de semi-tunning asa :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Motorul de 1.6 este comun pe Volvo,Mazda,Ford si care or mai fi.MZR e alta mancare de peste si e un motor Mazda:

''The MZR name can refer to either the 1.8L to 2.5L Mazda L-engine''

Pe cand 1.3-1.6 e ''the 1.3L to 1.6L Mazda Z-engine ''

Deci sa nu confundam mere cu pere ;)

Iar faza cu mosorul e o gluma veche intre noi aici pe forum :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plus ca ''Wikipedia'' e un loc unde pot posta si da cu parerea toti,eu unul nu o consider o sursa sigura,mai degraba de format o parere si cautat mai adanc ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Motorul este fix acelasi de pe Mazda 323 si Miata din 1989, pe vremea aia era chiar mai puternic in ulele variante iar acum din motive de ecologie este mai puturos, motorul insa nu este vreo capodopera a tehnicii, este un motor clasic .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saluty,

Revin cu noutati despre my Mazda3.

Am 600km cu ea pana acuma, majoritatea inafara orasului. Sunt f. multumit de masina. E stabila si cere talpa :). Stiu ca e in rodaj...nu vreau sa o fortez... dar nu m-am abtinut si am dus-o o data pana la 4000 ture - cam 140km/h. Acolo se simtea ea bine :) si mai cerea...

Consumul... relativ mic..in conditii optime eu zic ca se poate scoate cel dat de producator, 8,3 in oras; 5,3 afara. - aspect negativ - nu se poate reseta consumul mediu (cel putin eu nu stiu cum)

Pozitia e confortabila la volan, spatiu e destul. O gramada de locuri unde iti poti pune una alta... un aspect negativ...sa-i zic asa... locul de pus ochelarii e prea mic... nu-mi incap ochelarii de soare acolo (o fi doar pt cei de vedere :)), oricum nu am ochelari de genul alora care iti acopera toata fatza). Portbagajul e mare, si daca mai tii cont ca se poate rabata si bancheta... poti sa si dormi acolo :))

Multumit si de sunet doar facand o comparatie cu Fiesta...cred ca e mai slabuta Mazda la capitolul antene... Am vazut schema cu antenele amplasate pe Fiesta....era intzesata cu 8 antene... si in tunel prinzi radio f. bine. Cu Mazda.... ai unele probleme la receptionarea posturilor in zonele dintre orase/sate.

Motorul silentios... nu iti dai seama daca e pornit.. il auzi in trafic dupa 2000 ture..

Trebuie sa o inmatriculez.. ma costa 720 euro numai taxa de poluare...ca e doar euro4.

Despre RCA: nu mi se pare normal ca o companie sa nu plateasca reparatiile facute la reprezentanta masinii. Exemplu - Euroins... este cea mai ieftina asigurare (in cazul meu) dar daca il lovesc pe unu cu masina in garantie... Euroins nu ii va plati cheltuiala la reprezentanta.. oricare ar fi ea probabil...pe motiv ca e scump.

Ce stiti de Astra Asig? sau de altele?

Plec in Noua Zeelanda (in interes de serviciu.. nu pe banii mei :D)...cand vin.. imi inmatriculez M-ul...

P.S. In N. Z. e iarna... daca nu ati mai vazut om imbracat de iarna, vara... veti vedea unu in curand in aeroport :)) (nu pun hainele groase la cala.. ca masura de precautie in cazul pierderii bagajului....drumul e lung.. Tm- Munchen-Beijing-Sydney-Wellington, plec marti ajung joi...)

Sa ne auzim de bine,

Dani

post-4372-12877883675201_thumb.jpg

post-4372-12877883680006_thumb.jpg

post-4372-12877883684799_thumb.jpg

post-4372-12877883689963_thumb.jpg

post-4372-12877883694729_thumb.jpg

post-4372-12877883675201_thumb.jpg

post-4372-12877883680006_thumb.jpg

post-4372-12877883684799_thumb.jpg

post-4372-12877883689963_thumb.jpg

post-4372-12877883694729_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super faina. Visul sotiei mele  ;D

Din fata imi face impresia ca rade si da o senzatie de optimism in trafic  ;D

Drumuri faine si multe cu ea !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Super faina. Visul sotiei mele 

Din fata imi face impresia ca rade si da o senzatie de optimism in trafic 

Drumuri faine si multe cu ea !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

NU AM STIUT CA ASA ARATA NOUA MAZDA 3

FRUMOASA

Share this post


Link to post
Share on other sites

FRUMOASA.....ORICUM FATA DE CONSERVATOAREA VOLVO,MAZDA SE DUCE CLAR CATRE SPORT....MASINA DE NOTA 10........

Share this post


Link to post
Share on other sites