alin_ux

chiar e nevoie de reducerea pensiilor si salariilor bugetarilor ??

721 posts in this topic

[...] n-am voie [...] Uneori e stresant al naibii. [...]

I got it.  ;D ... teama de a trăi din impozite...

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Heimdallr

Ba eu cred ca n-ai priceput absolut nimic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se stie : in institutiile bugetare cam 80% sunt veniti cu pcr, invart 2-3 hartii si in rest joaca bile, nu cunosc mai nimic dar sunt cu gura mare, iar o greva nu ar face absolut niciun rau institutiei respective; asta ar fi solutia - sa fie pastrati cam 20% din functionari, ai care stiu sa lucreze la calculator si ar fi bani de pensii, salarii, ... etc.; dar cine ar indrazni sa-i dea afara?  multi sefi se vaita ca nu au destui oameni, omitand sa adauge cuvantul pregatiti, insa nu se pot atinge de nepriceputii veniti cu pile daca vor sa-si pastreze functia; cam asta e treaba cu bugetarii...

salut pe toti Volvistii, cu vechime sau mai noi  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Heimdallr

Ba eu cred ca n-ai priceput absolut nimic.

Prea puÅ£in contează ce crezi tu... din fericire...

Share this post


Link to post
Share on other sites

cam asta e treaba cu bugetarii...

MulÅ£umim că ne-ai lămurit...  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Heimdallr

"Prea puÅ£in contează ce crezi tu... " Demonstreaza

@alexpopeystar68

Deacord cu tine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Demonstrez: nu mă mai contrazic cu tine, că m-am lămurit. PUNCT

Share this post


Link to post
Share on other sites

imi mentin ideea ca trebuie reduse  cheltuielile cu bugetarii - ori scaderea salariilor, ori concedieri- dar este o aberatie sa reduci pensiile cu 15 %, ma refer la pensii, nu la super-pensiile de mii sau zeci de mii de roni.

totodata, o problema majora este economia subterana unde se invart bani frumosi, neimpozabili, "neproducatori" de venituri la bugetul de stat.

Imi mentin si ideea ca guvernul este incompetent, la fel combinatia BOC + BASE, si la fel ideea si tristul adevar ca la noi in tara puterea politica se cumpara si la propriu si la figurat, numai si numai din cauza nivelului de culura si gradului de educatie al cetatenilor, care este asa cum este ..  toate masurile" pe care le ia  guvernul acum, prin asumarea raspunderii, ca altfel nu ar fi votate in parlament,  sunt ineficiente si nu au finalitate. nimeni nu a venit sa spuna ca reducem , facem, dregem si , cel mai important, vom obtine : o crestere, un rezultat final intr-o anunita perioada, ceea ce ma face sa cred ca sunt masuri luate la repezeala de catre niste incompetenti care nici macar nu se mai potrivesc in minciuni - declaratii!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Heimdallr

Minunat, pt ca-mi place sa ma contrazic numai cu oameni care au pareri gandite si pertinente.

Share this post


Link to post
Share on other sites

daca si cei de la FMI nu sunt de acord cu scaderea salariilor si a pensiilor!  GUVERN DE INCOMPETENTI !

Share this post


Link to post
Share on other sites

imi mentin ideea ca trebuie reduse cheltuielile cu bugetarii - ori scaderea salariilor, ori concedieri- dar este o aberatie sa reduci pensiile cu 15 %, ma refer la pensii, nu la super-pensiile de mii sau zeci de mii de roni.

Mă, omule, voi nu vedeÅ£i că aveÅ£i gândire aproape nazistă? Pedepsim toată categoria că aÅŸa ni s-a sculat nouă....

Adică angajatul ăla amărât n-are treabă cu nimeni, lucrează ÅŸi el unde poate, pe bani de mizerie ÅŸi ÅŸi banii ăia să i-i taie, din cauza incompetenÅ£ei conducerii ? Ce vină are ăla ?!! Pierde, din senin, un sfert din salariu. Bani care-i trebuie, crede-mă, nu pentru pus la bancă, ci pentru supravieÅ£uire.

Voi încurcaÅ£i borcanele rău de tot! Dacă e incompetent, aia e cu totul altceva. Nimeni nu-i taie din salariu acum pentru aia!!! Dacă i-ar reduce salariul pe motiv de incompetenÅ£ă, ar face-o sub formă de sancÅ£iune ÅŸi INDIVIDUAL! Nu are nimic de-a face funcÅ£ia angajatului cu decizia luată.Tot bateÅ£i din gură că aÅŸa le trebuie bugetarilor, dar ce p mea vă faceÅ£i dacă patronul vă dă afară sau dă faliment? Atunci să vă văd! "IncompetenÅ£ilor! De aia nu mai aveÅ£i servici, că suntenÅ£i incompetenÅ£i ÅŸi, prin urmare, nu meritaÅ£i nici ÅŸomajul de la stat!!! Nimic!!!"

Merită, merită... Dar copilaÅŸii de ce merită?! "Să f'tă pe toată lumea, că noi suntem la patron ÅŸi nu ne pasă!" Doamne fereÅŸte să trebuiască să scăpaÅ£i de patronul ăla, să vedeÅ£i cum vă schimbaÅ£i optica cu 180 de grade! Habar nu aveÅ£i de lumea în care trăiÅ£i! Vă plângeÅ£i de conducerea actuală, dar aÅ£i proceda exact la fel în locul lor.

Åži încă ceva: care mama dracu' sunt competenÅ£ele când i-o suge patronului, să nu te dea afară sau să-Å£i crească salariul?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Åži încă ceva: care mama dracu' sunt competenÅ£ele când i-o suge patronului, să nu te dea afară sau să-Å£i crească salariul?

@heimdallr

aveam 1800 euroi salar -la patron- si i-am spus ca situatia -care era atunci- nu-mi convine,hai sa facem asa,nu a vrut,drept urmare,i-am spus "PA SI LA REVEDERE"

1800 NET

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reiterez ca lucrez in administratia centrala si ca cunosc aparatul de stat destul de bine. Spre stupoarea voastra ca spun ca rar am intalnit incompetenti. La mine nucleul e format din fete de maximum 35 de ani. Din cei 100 de oameni minimum 70% au studiile facute in franta/germania/anglia. Majoritatea au facut stagii de pregatire la COM. Sant fete de 26 de ani care scriu proiecte de lege si hartiile citite de Basescu in fata sefilor de state europeni. Principala problema a noastra ca institutie este cooperarea defectuoasa intre parti implicate. Cooperare defectuasa care vine din cauza diverselor interese (nu neeaparat financiare, cel putin nu in cazul institutiei unde lucrez) ale clasei politice. Daca e cineva vinovat de nerealizari este aceasta clasa politica, si in nici un caz oamenii care executa. Cum Betty e amabila cu clientii ei , pentru ca asa ii cere meseria, exact la fel si un director sau un executant  face ce i se ordona desi rar este de acord. Ca sa poata duce acasa o paine, ca sa-si pastreze locul de munca, ca sa TRAIASCA SI EL pentru ca nevoia primara a omului este sa fie fericit, nu sa fie destept sau sa se comporte corect. Sa manance, sa bea si sa ..... Pe scurt.

Legat de pile, cunosc nenumarate exemple de pile extrem de competente. Cunosc un baiat care are un PhD in drept la Harvard si munceste in piata victoriei pe 45 de milioane. Ieri a venit la noi in birou cu un sac sa stranga hartia pentru ca e ecologist convins. Asta in timp ce mama lui e apare prin presa ca presedinta unei importante institutii de control cu salariu de zeci de mii de euro. Tine tot de calitatea de om. Nu de cea de bugetar. Cand angajezi o pila , sansele sa faca treaba sau sa nu,  sant aceleasi cu procentul de oameni destepti sau prosti din tara.

In legatura cu bugetarii care castiga putin, stati putin si ganditi-va ce fel om ar sta 20 de ani intr-un post de casier la dracu in praznic sau la Udriste, unde intra si ies 1 milion de oameni pe zi, pe un salariu de nimic, si fara nici o posibilitate de avansare si progres intelectual. Ce asistenta care castiga 700 ron si lucreaza intr-un loc care numai a spital nu seamana, in niste conditii mizere s-ar purta etic si corect cu toti pacientii? Ce profesoras s-ar duce intr-o cumuna la mama dracu sa invete niste analfabeti pe un salariu de 10 milioane. Ce medic nu ar accepta o mica atentie dupa ce s-a chinuit 6-7 ani prin facultate si a suferit de foame pana dupa 30 de ani, ca aia primii 5 dupa facultate au fost de sacrifciu. Intrebati-va astea si o sa gasiti raspunsul la intrebarile voastre cu de ce nu e amabila hoasca de la ghiseu. Daca tot nu va prindeti, va zic eu. NU pentru ca e bugetara, ci pentru ca nu o duce capul. Singura diferenta dintre ea si aia care vinde la chiosc la patron este ca a avut norocul sau ghinionul sa gaseasca acea slujba sau sa fie ajutata sa intre acolo. Cine a angajat-o? Secretarul de partid/primarul(care nu trebuie neeaparat sa fie vreun Einstein).

Nu inteleg de ce nu va dati seama de lucrurile astea. Va purtati ca si cum toata lumea ar trebui sa fie foarte competenta si foarte desteapta. Ei bine nu e. Unii gasesc de lucru la stat, altii nu. Pe pamant sant si oameni prosti, frustrati, amarati, saraci, oportunisti, hoti, etc.

Majoritatea dintre voi vorbesc din auzite, folclor popular, habar nu au cum functioneaza exact aparatul de stat, sau chiar si politica dar santeti totusi foarte revoltati pe bugetari si plini de pareri pertinente. E foarte asemanator cu povestea cu capra vecinului care ne caracterizeaza ca popor. Si mai exista nu numai aici, ci si in general, o profunda stare de ipocrizie. Cred ca toti am profita daca am avea un avantaj. E o trasatura care se vede foarte bine in sectiunile de vanzari produse si masini a acestui forum. Exista foarte putini oameni pe pamant (nu in romania)  care ar refuza niste avantaje materiale din cauza unei etici impecabile si al unui simt al dreptatii, chestie care tot de caracterul sau educatia fiecaruia tine si nu de calitatea lui de bugetar sau angajat la patron.

Aparatul de stat nu este un mediu competitiv. Bugetarii nu produc ceva finit ci presteaza un serviciu. Cand vine vorba de un stat, e imposibil de controlat sute de mii de oameni sa fie competenti. Patronul poate sa faca asta, noi nu. Nu avem nici resursele necesare si nici dorinta.

Doar 2 afirmatii ar fi corecte din acest rahat pe care l-am rascolit pe subiectul asta.

1. Clasa politica este principala vinovata pentru situatia in care ne aflam.

2. Se poate face aceeasi munca cu ceva mai putini oameni. Tineti cont insa ca sant foarte multe sectoare unde nu sunt destui. Este de fapt necesara o redimensionare a aparatului bugetar. Sa se vada unde sant prea multi si unde prea putini, sa se redistribuie..si sa fie dat afara surplusul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Sepukku

Sunt foarte deacord cu tine, n-am zis nicio clipa ca ar trebui dati afara toti bugetarii, numai cei incomptenti si care sunt in plus. Si sa fie eliminata angajarea pe pile. Ce-i in neregula?

"Intrebati-va astea si o sa gasiti raspunsul la intrebarile voastre cu de ce nu e amabila hoasca de la ghiseu. Daca tot nu va prindeti, va zic eu. NU pentru ca e bugetara, ci pentru ca nu o duce capul." Foarte corect, dar nu e vina mea ca nu o duce capul si nici nu pot s-o compatimesc pt asta. N-am zis ca se poarta aiurea pentru ca-s bugetare. stiu ca se poarta asa pt ca nu le duce capul si pt ca nu le da nici naiba afara indiferent ce-ar face. Pt ca daca cineva ar lua in considerare plangerile impotriva lor si le-ar sanctiona si-ar schimba atitudinea.

Cum comentezi afirmatia asta?

"Eu lucrez la "stat", si va spun cu mana pe inima ca 80% dintre colegii mei nu-si pot justifica salariile (in unele luni nici eu)"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mă, omule, voi nu vedeÅ£i că aveÅ£i gândire aproape nazistă? Pedepsim toată categoria că aÅŸa ni s-a sculat nouă....

Adică angajatul ăla amărât n-are treabă cu nimeni, lucrează ÅŸi el unde poate, pe bani de mizerie ÅŸi ÅŸi banii ăia să i-i taie, din cauza incompetenÅ£ei conducerii ? Ce vină are ăla ?!! Pierde, din senin, un sfert din salariu. Bani care-i trebuie, crede-mă, nu pentru pus la bancă, ci pentru supravieÅ£uire.

Voi încurcaÅ£i borcanele rău de tot! Dacă e incompetent, aia e cu totul altceva. Nimeni nu-i taie din salariu acum pentru aia!!! Dacă i-ar reduce salariul pe motiv de incompetenÅ£ă, ar face-o sub formă de sancÅ£iune ÅŸi INDIVIDUAL! Nu are nimic de-a face funcÅ£ia angajatului cu decizia luată.Tot bateÅ£i din gură că aÅŸa le trebuie bugetarilor, dar ce p mea vă faceÅ£i dacă patronul vă dă afară sau dă faliment? Atunci să vă văd! "IncompetenÅ£ilor! De aia nu mai aveÅ£i servici, că suntenÅ£i incompetenÅ£i ÅŸi, prin urmare, nu meritaÅ£i nici ÅŸomajul de la stat!!! Nimic!!!"

Merită, merită... Dar copilaÅŸii de ce merită?! "Să f'tă pe toată lumea, că noi suntem la patron ÅŸi nu ne pasă!" Doamne fereÅŸte să trebuiască să scăpaÅ£i de patronul ăla, să vedeÅ£i cum vă schimbaÅ£i optica cu 180 de grade! Habar nu aveÅ£i de lumea în care trăiÅ£i! Vă plângeÅ£i de conducerea actuală, dar aÅ£i proceda exact la fel în locul lor.

Åži încă ceva: care mama dracu' sunt competenÅ£ele când i-o sugi patronului, să nu te dea afară sau să-Å£i crească salariul?

ma refer la faptul ca sunt foarte multi angajati in plus, care nu au ce face toata ziua, care sunt platiti numai ca vin la serviciu si semneaza condica, care nu au de lucru decat sa fumeze, sa stea pe net, si sa se uite la ceas, sa ceara sporuri peste sporuri : de fidelitate, de nu stiu ce risc din cauza calculatorului, de poluare radio, etc .. asa vad eu reducerea de personal. nu am nimic cu angajatii care isi merita salariul - chiar foarte mic in unele situatii, nu sunt de acord cu reducerea in masa, sunt de parere ca unii, cred ca peste 25 %, nu au ce  cauta in sistem, si cine i-a angajat pe pile, interventii etc , sa aiba curajul sa le spuna : fratilor, v-am angajat ca a trebuit, acum trebuie sa strangem cureaua, imi pare rau, la revedere!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Sepukku

Sunt foarte deacord cu tine, n-am zis nicio clipa ca ar trebui dati afara toti bugetarii, numai cei incomptenti si care sunt in plus. Si sa fie eliminata angajarea pe pile. Ce-i in neregula?

"Intrebati-va astea si o sa gasiti raspunsul la intrebarile voastre cu de ce nu e amabila hoasca de la ghiseu. Daca tot nu va prindeti, va zic eu. NU pentru ca e bugetara, ci pentru ca nu o duce capul." Foarte corect, dar nu e vina mea ca nu o duce capul si nici nu pot s-o compatimesc pt asta. N-am zis ca se poarta aiurea pentru ca-s bugetare. stiu ca se poarta asa pt ca nu le duce capul si pt ca nu le da nici naiba afara indiferent ce-ar face. Pt ca daca cineva ar lua in considerare plangerile impotriva lor si le-ar sanctiona si-ar schimba atitudinea.

Cum comentezi afirmatia asta?

"Eu lucrez la "stat", si va spun cu mana pe inima ca 80% dintre colegii mei nu-si pot justifica salariile (in unele luni nici eu)"

Pai am comentat-o :

Trebuie redimensionat aparatul bugetar. Sa se ia de unde n-au ce face si sa se duca unde e de munca, pentru ca exista si asemenea situatii desi pare greu de crezut.. Si ce ramane, sa fie dat afara. In unele luni nici eu nu-mi justific salariul dar in unele, ar trebui sa castig mult mai mult. Trebuie sa tineti cont ca ce se face aici nu e ca intr-o firma. La noi nimic nu e batut in cuie. Totul este un etern proces de discutii si parlamentari si opinii. Care rar se pun de acord. Sa faci ceva intr-o tara e al dracului de greu pentru ca sant foarte multi factori implicati. Cateodata stai degeaba pentru ca obiectul muncii depinde de altii. E o chestie mult prea mare si prea complicata ca sa mearga cum trebuie. E o tara nu o firma. Adaugati la asta o clasa politica de tot rasul, si niste oameni care trag fiecare pentru ei, nu doar financiar ci si profesional, social sau mai stiu eu cum,  si avem rezultatul.

Si banca mondiala a spus acelasi lucru. Ei doreau de fapt cresterea taxelor si disponibilizarile. IN nici un caz taierea salariilor. De ce s-a luat masura cea mai putin plauzibila...este peste puterea mea de intelegere.

Share this post


Link to post
Share on other sites
...dar ce p mea vă faceÅ£i dacă patronul vă dă afară sau dă faliment? Atunci să vă văd! "IncompetenÅ£ilor! De aia nu mai aveÅ£i servici, că suntenÅ£i incompetenÅ£i ÅŸi, prin urmare, nu meritaÅ£i nici ÅŸomajul de la stat!!! Nimic!!!"

Merită, merită... Dar copilaÅŸii de ce merită?! "Să f'tă pe toată lumea, că noi suntem la patron ÅŸi nu ne pasă!" Doamne fereÅŸte să trebuiască să scăpaÅ£i de patronul ăla, să vedeÅ£i cum vă schimbaÅ£i optica cu 180 de grade! Habar nu aveÅ£i de lumea în care trăiÅ£i! Vă plângeÅ£i de conducerea actuală, dar aÅ£i proceda exact la fel în locul lor.

Åži încă ceva: care mama dracu' sunt competenÅ£ele când i-o sugi patronului, să nu te dea afară sau să-Å£i crească salariul?

@Heimdallr cred ca ai sarit calu' . Consider ca ar trebui inchis acest subiect , care degenereaza ....se pare

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am primit acest mesaj si sunt destul de confuz,voi domnilor cum comentati ....

iar referitor la "mai usor cu panica"  cred ca inca mai sunt oportunitati pentru baieti destepti in tara asta si le este greu sa se desparta de ele....

Poate vreti sa stiti cum stam.

Comparatii inutile

Ma termina specialistii lu’ peste congelat din presa româneasca cu discutiile lor economice în care compara Romania cu Grecia în ce priveste situatia publica. Hai sa va ofer niste cifre furate de pe CIA - The World Factbook ca sa vedeti ce departe sîntem noi, cu toata ciolaniada rromâneasca, de situatia Greciei.

Grecia

Datoria publica (banii împrumutati de guvern prin emisiuni de obligatii) - 310 miliarde euro, adica 120% din PIB

Produsul intern brut - 257 miliarde euro în 2009

PIB per cap de locuitor - 22 815 euro în 2009

Procentul din PIB care se distribuie la 10% din populatie (indice de inechitate sociala) - 12%

Populatie sub limita de saracie - mai putin de 2%

Exporturi în 2009 - 14 miliarde euro

Importuri în 2009 - 45 miliarde euro

Datoria externa - 400 miliarde, care se adauga la datoria publica. Deci Grecia datoreaza în total 710 miliarde euro

Venituri la buget în 2009 - 80 miliarde euro

Cheltuieli în 2009 - 107 miliarde euro

Rezerve valutare - 2.6 miliarde euro

Romania

Datoria publica - 38 miliarde euro, adica 20% din PIB

Produsul intern brut - 186 miliarde euro în 2009

PIB per cap de locuitor - 8 691 euro în 2009

Procentul din PIB care se distribuie la 10% din populatie (indice de inechitate sociala) - 25%

Populatie sub limita de saracie - 25%

Exporturi în 2009 - 29 miliarde euro

Importuri în 2009 - 36 miliarde euro

Datoria externa - 74 miliarde, care se adauga la datoria publica. Deci Romania datoreaza în total 112 miliarde euro

Venituri la buget în 2009 - 38 miliarde euro

Cheltuieli în 2009 - 45.5 miliarde euro

Rezerve valutare - 32.3 miliarde euro

***

Acum, la o prima vedere, putem trage urmatoarele concluzii:

Grecia datoreaza în total cam de sapte ori mai mult decît datoreaza Romania . Si cu noul împrumut, cam de 8 ori mai mult. Avantaj Romania !

Romania a datorat în 2008 mai multi bani decît în 2009, dar si-a platit cam 10% din datorie anul trecut. Problema e ca dupa aia s-a împrumutat iar. ÃŽn schimb Grecia n-a dat o letcaie înapoi de foarte mult timp. Avantaj Romania !

Grecia are exporturi anuale cifrate la o valoare de 50% din cît exporta Romania si asta le afecteaza drastic bugetul. Iar de aici se vede ca-s vai de curul lor cu industria. Avantaj Romania !

Grecia cheltuie într-un an cam cu 33% mai mult decât încaseaza la buget pe cînd Romania cheltuie cu 19% mai mult decît încaseaza. Avantaj Romania !

Grecia n-are rezerve valutare nici cît praful de pe toba, Romania având de 10 ori mai multi bani în tescherea, datorita politicii BNR. Slam dunk Romania !

Bine, celelalte cifre nu-s în avantajul Romaniei: piata Greciei valoreaza mai mult, PIB per cap de locuitor e mai mare (nu uitati ca Grecia are de doua ori mai putini locuitori ca Romania, dar care produc de vreo trei ori mai mult ca noi), doar 2% din populatia Greciei traieste sub limita de saracie pe cînd în Romania situatia e groasa, sînt mult mai multi super-bogati în Romania decît în Grecia (deci inechitati sociale mai mari la noi), etc.

Dar dincolo de asta, Grecia are nevoie de foarte multi bani ca sa iasa din galeata, pe cînd Romania , cu toata ineptia politicienilor ei, e departe de faliment. Grecia are nevoie de 110 miliarde Euro în urmatorii trei ani (din care 45 miliarde numai anul asta) care se adauga la aia 710 miliarde de euro pe care-i deja datoreaza. Comparati cu cei 20 miliarde de la FMI luati de Romania . Parfum, nene! Tarile din zona Euro îi iau acum dobânda Greciei de 5% ceea ce e mult cînd te gândesti câtamai catralioanele datoreaza Grecia.

La valorile astea incredibile, mai bine vine Canada sau SUA, cumpara Grecia cu totul si o fac teritoriu canadian sau american (pentru curiosi, PIB-ul canadian este de 1 330 miliarde de euro, depozitele bancare si bursiere ale populatiei, companiilor si institutiilor atinge astronomica suma de 1 100 de miliarde de euro, veniturile bugetare sînt de 500 miliarde euro anual si rezervele valutare pe la 350 miliarde, fiind a 5-a tara cea mai bogata din lume. Adica poate cumpara Romania mâine, cu banii jos. Problema Canadei e ca datoreaza la rândul ei un trilion - o mie de miliarde - la extern si la intern, LOL!).

Patru tari europene stau mai prost cu banii decât Romania : Portugalia, Spania, Irlanda si Italia. Datoria totala a acestor tari se ridica la fabuloasa suma de 2 619 miliarde euro. ÃŽnainte sa falimenteze Romania , falimenteaza alea patru. Asa ca mai încetisor cu panica, ok?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Doamne, ce chestie...  ::)

Deci e bine mey! La ce dreaq ies astia in strada, cand stam asa de bine? Si o mai pun si de greva generala, si alea-alea.

Ar trebui sa trimita cineva documentul asta la B1, sa il prezinte Radu Moraru asa echidistant cum este el si sa arate ca, de fapt, pensionarii si bugetarii se  k k pe ei, si sunt manipulati de psd, pnl, moguli, comunisti, securisti, de-orice-nu-e-pdl, ca nu e dreaq asa de negru...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am fost la miting. Dar nu pentru ca sunt bugetar. Nu pentru ca sunt pensionar, si in nici un caz pentru ca apartin PSD, asa suntem hartuiti de putere. Si scriu putere cu "litere mici" si se intelege si de ce...

Am fost la miting pentru ca am bunici. Am fost pentru ca am parinti, socrii si pana mai ieri credeam ca am si o contributie la viitorul tarii - un copil.

Am fost la miting pentru ca nu puteam sta in fata televizorului si sa-mi comentez la o bere viitorul. Am fost pentru ca sper in viitorul acestei tari. Am fost pentru ca daca nu as fi mers lasam impresia ca accept "tacit" orice imi serveste guvernul. 

Dar, sa revin la miting. Un grup mic, de 25 de persoane ne-am hotarat sa mergem, sa aratam ca putem fi solidari! Ne-am suit in autocar la ora 00, Miercuri spre Joi. In drumul nostru spre capitala am oprit si in alte orase pentru a prelua cativa dintre colegii nostri. Drumul a fost greu. Stim cu totii ce infrastructura avem. Pe drum am primit cate o sticla de apa pentru a ne mai potoli setea orelor de mers cu autocarul. De somn nu se pune problema. Personal am avut mari indoieli ca va ajunge autocarul intreg la Bucuresti. Cred ca teama asta o avea si soferul....

Pe autostrada am oprit intr-o parcare. Era plina de autocare. Profesori, cadre medicale si cativa angajati ai unor prefecturi. La numai un minut dupa oprirea noastra, a mai aparut un autocar. A oprit langa noi si au inceput sa coboare politisti...Prima mea reactie a fost sa intreb:"Ati venit sa ne escortati?". Recunosc, la data cand am plecat nu am stiut ca si politistii vor veni la miting, asa ca era fireasca surprinderea mea cand am vazut autocarul cu politisti. Dar raspunsul a venit prompt:" Nu fratele meu, suntem de aceeasi parte."

Am ajuns in Bucuresti la ora 10:30. Am fost coordonati de Politie si Jandarmi sa parcam autocarul. Cu greu am gasit un loc sa parcam. Erau deja acolo zeci de autocare si continuau sa mai vina. Dar interesant a fost ca lumea se oprea pe strada si ne aratau semnul Victoriei. Ba chiar soferi din Bucuresti care claxonau admirativ.

Dupa ce am reusit sa parcam ne-am grabit spre Piata Victoriei sa ne alaturam grupului BNS pe care il sustineam. Era o forfota de nedescris. Mii de oameni care mergeau toti in aceeasi directie si cu acelasi scop. Era greu sa te tii de propriul grup. In drumul nostru spre Piata am trecut prin parc. Nu puteam sa nu observ impresionantele forte de ordine care erau acolo. Jandarmi cu tunuri de apa, Jandarmi Calare, Jandarmi cu Jeep-uri. In gandul meu ma si intrebam...Oare asa de tare s-a speriat guvernul? De ce le este frica?

Cu intrebarile acestea in gand si in pas alert, am ajuns in Piata Victoriei. Pur si simplu am fost intampinati de o masa enorma de oameni. Am zis sa ocolim prin fata muzeului ca poate e mai liber. Dar nu era asa. La umbra copacilor zeci de batrani in carje, cateva mamici cu bebelusii in brate si cateva grupuri de tineri care pareau studenti. Cu foarte mare dificultate ne-am croit drum prin multime si in circa 20 de minute am reusit sa ajungem la grupul nostru. De fapt am facut 20 de minute pentru a parcurge 200 de metrii. Asta ca sa va imaginati dimensiunea mitingului. Rucsacul pe care il aveam in spate ere incomod pentru participanti. Deja caldura maselor se simtiea ca un radiator termic. Am reusit sa ridic mainile si sa fac cateva poze in speranta ca voi putea cuprinde masa de oameni care era acolo. Dar nu am reusit. Erau foarte multi...iar in gandul meu se nastea o noua intrebare:†Unde este Presedintele, sa faca o „baie de multimeâ€?â€. As fi vrut sa vad omul curajos de la televizor! Dar nu a fost…sa fie…

  Dupa o oara si jumatate in multime si scandand „Jos Guvernul!â€, mi s-a facut sete. Am incercat sa-mi dau jos rucsacul din spate pentru a scoate apa, dar nu am reusit din cauza inghesuielii. M-am retras incet spre partea cu cladirea Guvernului, langa bariera de Jandarmi ca sa incerc sa-mi scot apa din rucsac. Dar cand am ajuns langa bariera am avut un alt soc! In viata mea nu am vazut atatia Jandarmi. Am mai fost la mitinguri, dar niciodata nu am vazut asa ceva. Era unul langa altul, organizati pe doua randuri. Iar in spatele lor, alte cateva mii de jandarmi. Singurul meu gand a fost ca sunt atati de multi pentru a ne intimida. Erau ostentativ de multi! Oare ce aparau acesti oameni? Elita Romaniei?

Intr-un final mitingul s-a terminat si am plecat cu totii spre casa, pe acelasi drum prost pe care am venit….

A doua zi am avut curiozitatea sa citesc presa, sa observ s-a vazut Mitingul de "partea cealalta". In afara de cateva cotidiene plus presa Internationala, care au prezentat corect situatia, restul m-au dezamagit complet! Ziare ale puterii pretindeau cifre absolut halucinante, fara nici o legatura cu realitatea :15.000 - 20.000 de oameni. „Interviuri din multime†in care profesorii pretindeau ca au fost stimulati financiari sa vina. Reporteri care sustineau ca s-a ras si s-a dansat! Nu pot decat sa-mi reprim repulsia fata de astfel de oameni care scriu asa ceva si sa le doresc sa „Traiasca bine!â€

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parola, tu esti autorul? Sau l-ai preluat de undeva?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parola, ten points!

Scuze că te-am întrebat cum a fost înainte să văd postul ăsta... Mi-ai dat răspunsul deja...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mda. Romania "sta foarte bine".

ESTE NEVOIE DE MASURI DRASTICE:

- reducerea cheltuielilor parlamentarilor

- reducerea salariilor bugetarilor cu 25% (cele care depasesc o anumita suma stabilita, de ex 1800 ron)

- reducerea pensiilor 15% (cele care depasesc o anumita suma stabilita, de ex 1500 ron)

- reorganizarea sistemului (dat afara "de unde trebe" si de angajat "unde trebe")

- etc...chestii de "bun simt"

Si da masurile astea sunt o sursa destul de rapida de econimisire. Doar sa fie aplicate corect, fara exceptii!!!; si desigur banii stransi administrati corect ca altfel...

Masurile de marire TVA nu mi se pare o metoda rapida de recuperare a banilor si mai ales pentru romania nu mi se pare o solutie ok pentru cate firme avem ce si produc ceva, ar insemna cadere libera (majoritatea firmelor ofera servicii).

Si nu cred ca romania  ar sta mai prost ca si tarile enumerate mai sus. Acele tari au pe ce sa se bazeze (au in spate sisteme productive) cand e vb de revenire, ei au de unde.

Romania trebuie sa aplice masurile drastice pentru a aduce bani la buget rapid. Dar masurile astea trebuie aduse cu cap.

Si indiferent de partid ce guverneaza, solutia pe vreme de criza ar trebui adusa de toate partidele la un loc sa fie uniti sa ne scoata din rahat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu personal lucrez la stat. Am avut client (de fapt, nu l-am servit) cu următoarea pretenÅ£ie: "Vreau să eutanasiaÅ£i câinele pentru că nu-mi mai trebuie. Mi-a fost ruÅŸine să mă duc la cabinet, dar am venit la dumneavoastră pentru că sunteÅ£i de stat". Chiar a spus chestia asta! Mot-a-mot!

MenÅ£iuni: eu- medic veterinar al Serviciului de UrgenÅ£e al facultăÅ£ii; câinele: ciobănesc german, mascul, cinci ani, perfect sănătos.

CredeÅ£i că am servit persoana respectivă? sau că i-am zâmbit? sau că am fost amabil?

L-AM SCOS AFARÄ‚!

Ce credeÅ£i că gândeÅŸte ăla despre mine? Vă spun eu: că nu l-am servit, că am fost un porc de bugetar care aveam obligaÅ£ia să-l servesc, dar nu am făcut-o de lene sau din rea-voinÅ£ă.

CE S-A INTAMPLAT CU PATRUPEDUL PANA LA URMA?????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now