ggaby

Rezistenta fise bujii

7 posts in this topic

Salutare, am luat masina cu fisele de la bujii de mai multe feluri. Adica am 2 bucati de fise, cred ca originale, care au rezistenta sub un 0.8 kohm si mai am un set de fise NGK care au rezistenta de peste 4 kohm, cel mai lung are vreo 6 kohm. Stie careva ce rezistenta ar trebui sa aiba. Oricum le-am pus pe cele de NGk pe toate 4. Inca o chestie cele NGK nu intra exact peste bujie, adica cauciucul iese multe peste blocul motor, cel original intra mult mai jos si se termina caucicul exact unde se termina si gaura din blocul motor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din ce am vazut eu pana acum cam 2kohm trebuie sa aiba(alea scurte de la modelele cu 2 bobile&2fise) DAR nu este o valoare batuta in cuie, treaba e sa nu aiba peste 10kohmi deci este ok la tine, nu pot avea aceiasi valoare decat daca au aceiasi lungime deci 6ko este ok la aia lunga .

Alea de 0.8kOhm nu cred ca sunt ok .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rezistentele alea se aleg in functie de rezistenta interna cablului, astfel incat toate sa aibe aceeasi rezistenta (dracu stie care e) adica nici o bujie sa nu fie avantajata de tensiune mai mare decat celelalte.

Fisele de fabrica cred ca sunt mai groase deci de aceea sunt dotate cu o rezistenta mai mica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu este vorba de rezistenta la izolatie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Adrianeee  esti beton la ....geografie :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asta o iau ca pe o jignire.

Daca tot ma faci prost, explica-mi si de ce sunt prost.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:machinegun: Asta trebuie facuti cu toti rezistentii la izolatie(scuze de off-topic si de faptul ca am consumat o bere la 2l dar nu m-am putut abtine ;D). Iti dau eu o explicatie. Nu ma prea pricep eu la masini sau la electrica (electronica) foarte tare, dar  tin minte ca parca la ora de fizica am auzit despre asta ???.

RezistenÅ£a electrică

        DefiniÅ£ie

Rezistenta electrica  este marimea fizica atribuita unor elemente de circuit, care  caracterizeaza proprietatea acestora de a se opune trecerii curentului electric.

Afirmam despre un material ca este conductor electric daca permite trecerea curentului electric. De asemenea afirmam despre un material ca este izolator electric daca acesta nu permite trecerea curentului electric.

Rezistenta electrica se noteaza cu R.

   

      Unitatea de măsură

Unitatea de masura a rezistentei electrice se numeste Ohm.

Daca cele 2 cazuri le consideram ca fiind extreme putem spune ca materialele conductoare au rezistenta nula (0) iar cele izolatoare au rezistenta foarte mare, tinzand la infinit.

Intre cele 2 cazuri extreme  exista foarte multe materiale sau elemente de circuit care au valori intermediare, finite ale rezistentei electrice.

        Legea lui Ohm

Avand definite trei marimi electrice fundamentale, putem stabili o relatie intre acestea numita legea lui Ohm si care este si o definitie pentru marimea numita rezistenta electrica:

Un element de circuit are valoarea rezistentei electrice de 1 ohm daca acesta avand la borne o tensiune de 1Volt permite sa treaca prin el un curent de 1 amper.

Relatia se scrie matematic prin formula:

                          R=V / I

Toate legile care definesc comportamentul circuitelor electrice au la baza aceasta formula de calcul elementara.

Formula se mai poate srie astfel:

    I = V / R  sau  V = R * I

Revenind la analogia cu fluidul putem afirma ca rezistenta electrica este asemanatoare cu sectiunea unui tub prin care circula fluid. Cantitatea de fluid care trece prin tub este invers proportionala cu marimea  sectiunii tubului.

In acelasi mod si sectiunea unui conductor electric sau alt element de circuit, influienteaza trecerea curentului electric

Sper ca ai inteles acum ce-a vrut sa spuna Bogdan G. ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now