Maxxwell

XC60 sau ix35

45 posts in this topic

Salutare tuturor,

Stiu ca nu este bine sa incepi cu o intrebare (avand in vedere ca este primul meu post pe acest forum, iar titlul topic-ului este mai mult o intrebare), insa, cu scuzele de rigoare, cer parerea din trafic si din masina a persoanelor, care au incercat ambele autoturisme si/sau au o anumita parere, despre care dintre ele este mai buna d.p.v. al raportului calitate/pret.

In acest moment locuiesc la Bruxelles, asa ca masina o voi cumpara de la un dealer de aici din Belgia. Ideea este urmatoarea: vreau sa imi cumpar o masina spatioasa, care sa se preteze drumurilor lungi, pe care (din fericire) le poti face, atunci cand esti in Europa de Vest (pe drumuri de la acceptabil in sus). Am cautat pe net incepand cu luna Iunie 2010 si pe shortlist se aflau urmatoarele: Audi Q5, Volvo XC60, VW Tiguan si Hyundai ix35.

VW Tiguan a cazut din prima, desi este preferatul sotiei - are doar 4 stele la siguranta (testul EuroNcap) si cel mai mic portbagaj dintre acestea patru. Sotia este din Maramures, eu din Piatra-Neamt, asa ca, atunci cand ne pornim la drum, din sau inspre Romania, masina este intotdeauna plina - de aici si necesitatea unei masini spatioase.

Audi Q5 era, la un moment dat, in pole-position, insa a cazut de undeva de sus, dupa ample verificari pe diverse forumuri si filmulete de pe youtube; a avut si pretul lui un cuvant de spus, dar despre asta vom vorbi mai tarziu.

Finala se da intre XC60 si ix35. Am citit atat forumul Volvo, cat si cel Hyundai. Castigator detasat: Volvo (multe dintre comentarii chiar spumoase si amuzante, altele, putine de altfel, cu jigniri si injuraturi).

Ambele masini sunt spatioase, arata bine, au 5 stele la siguranta si au motoare puternice - pt. XC60 ma gandeam la D5 Diesel de 205 CP, in timp ce la Hyundai stau in dubii (imi plac cutiile manuale, asa ca as prefera 2.0 Diesel de 163 CP, dar ala de 185 CP cu o cutie automata parca suna mai bine). Problema la mine se ridica la fiabilitate si la costuri de intretinere:

- la un calcul al impozitului de aici din Belgia, precum si a unei asigurari full, as ajunge la un cost anual de vreo 2500 de euro pe an, mai mult sau mai putin (nu stiu cat este in Romania si nu vreau sa fac comparatii);

- pretul cu care as cumpara un Hyundai full (insemnand FULL, e luat absolut TOT din ceea ce ofera Hyundai) este de 22.500 de Euro

- pretul cu care as cumpara un Volvo XC60 full (adik 95-99% din lista produselor oferite de Volvo) este de 34.000 35.000 de euro

Intrebarea mea este urmatoarea (desi stiu ca vor fi raspunsuri subiective - sunt pe site-ul Volvo, totusi, nu?) - se justifica diferenta de aproape 12.000 de euro, pe care as plati-o in cazul unui XC60, pentru ceea ce ofera?

Audi Q5 Full - 43.000 Euro

VW Tiguan - 29.000 -  30.000 Euro (ca sa va faceti o idee, despre celelalte doua)

Stiu ca doua dintre ele (ix35 si Tiguan) fac parte din clasa SUV-urilor de mijloc, in timp ce Volvo si Audi sunt (impreuna cu BMW si Mercedes) in segmentul premium, insa este diferenta atat de mare incat sa se justifice cei 12.000 de euro, pe care i-as plati in plus? Inca o data, ma refer la raportul calitate/pret!!!

In ultimul rand, trebuie sa mentionez ca Hyundai ix35 l-as plati integral in 6 luni (sau mai putin), in timp ce Volvo XC60 mi-ar lua cam un an (poate un an jumate).

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intrucat stiu deja care iti va fi decizia, iti urez BUN VENIT in Clubul Volvo Romania!

Eu zic sa te intrebi ce preferi : confort, siguranta si economie de combustibil la drum lung sau economie financiara la achizitie.

Am mers cu un Hyundai de cateva ori intre Suceava si Iasi, adica vreo 160 de km. Nu am fost deloc, dar deloc multumit de confortul la drum.

Iar in legatura cu siguranta, City-Safe de pe Volvo face mai mult decat cei 12000 euro pe care ii poti economisi la cumparare.

Sper ca doar aceste cuvinte te vor face sa te gandesti.

Succes la achizitia noului Volvo XC60. Te asteptam la Nationalele Volvo Club Romania.

Edited by Rebelu

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Maxxwell hai sa-ti raspund punctual .

1. Santa Fe 1 a fost o masina mediocra , Santa Fe 2 a fost o masina proasta.

2. Hyundai nu invata nimic din trecut, ei fac masini din ce in ce mai proaste, aburesc clientii cu X ani garantie, garantie pe care nu o onoreaza iar pretul serviciilor oferite este mare .

3. si cel mai important din punctul meu de vedere, adminul clubului Hyundai RO are XC90 2010, cred ca asta spune multe :lol:

Nu prea poti compara cele 2 marci, ix35 este de jucarie si Hyundai in 35 de ani nu a reusit sa dovedeasca nimic, ei fac niste masini scumpe pt ce ofera iar cand vine vorba sa le revinzi nu mai iei nimic pe ele .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intrebarea e: cat vrei sa tii masina?

Cu ce economisesti acuma de la Volvo (12000 eur) plus ce mai stringi intre timp, peste 2-3 ani iti iei noul model de Hyundai sau de orice altceva. Si ai masina noua. ;)

Mai e o intrebare: cat e garantia? NU stiu in Belgia cum e, dar in Ro garantia la Volvo e 2 ani, la Hyundai e vreo 7 (din care vreo 5 cam la toata masina - restu' doar la motor si cutie).

Vorba lu' Heimdallr, n-o fi degeaba diferenta de pret, da' nici garantia aia nu-i acordata chiar asa pe ochi frumosi.

Crede-ma, stiu ce vorbesc, inainte de Volvo am avut un SantaFe 2005. In 5 ani de zile nu mi-a facut nici cea mai mica problema, as mai fi tinut-o inca pe atat. In afara de revizii a vazut service-ul o singura data cand am reusit sa-i sparg baia de ulei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu zic sa te intrebi ce preferi : confort, siguranta si economie de combustibil la drum lung sau economie financiara la achizitie.

Asta-i gluma, nu? 24.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu e chiar gluma, XC60 este mai puternic cu 20CP mai lung cu 20cm si mai greu cu 200kg, toate astea cu un consum mai mare de doar 0.5 L .Deci este mai economic decât un Hyundai, de fapt XC60 este cat SF 2 dar este ceva mai economic si fuge ceva mai bine .

Share this post


Link to post
Share on other sites
78.gif Mda, si la mine scrie in carte 8,5 consum mixt, si de fapt imi ia peste 10% fara sa ma dau la ea!! Edited by NFS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai tu nu te dai la ea este foarte corect dar soția ta ? :lol:

A sa nu uit, SF tău consuma 12%, tu te plângeai cu gura ta și la carte spunea 9.5% consum urban .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stai ca p-asta acu o vazui: :)

3. si cel mai important din punctul meu de vedere, adminul clubului Hyundai RO are XC90 2010, cred ca asta spune multe :lol:

Adminul clubului Hyundai a avut 5 ani Santa Fe-ul mai sus pomenit, caruia n-a avut nimic de reprosat si dupa cum bine stii, mai are inca un Getz, chestie care ar putea spune la fel de multe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Un Getz cu țăcănit la volan știu :lol:

De asta zic ca eu nu dau 2 bani pe garanția Hyundai pt ca nu este normal sa mergi de 10 ori pt aceiași problema, doar, doar nu mai vii pentru ca te saturi .

Share this post


Link to post
Share on other sites

A sa nu uit, SF tău consuma 12%...

...iarna! Acu' stai sa vad ca vine prima iarna si peste XC.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poate ca in alte tari serviceurile Hyundai sunt mai serioase, oricum in alte tari nu se ofera atatia ani garantie, in Belgia numai ix35 are 5 ani garantie, in rest toate au 3 ani garantie.

De dotari ce sa zic, ix35 are multe lipsuri cum ar fii : BLIS, sasiu activ 4C, pilot automat adaptiv, incalzire auziliara cu programator/telecomanda, haion motorizat cu buton magic si alte gadgeturi care imi par comune la Volvo .

Share this post


Link to post
Share on other sites

fara sa fiu rautacios, cred ca diferenta este ca de la o Dacie Logan, la un Passat.

Sunt doua masini la o distanta colosala una de cealalta. Da amandoua sunt 4x4 si se conduc de sus, dar mai mult de atat....

Calculul este extrem de simplu... Daca diferenta de bani nu este o problema, atunci XC60. Daca nu esti dispus sa platesti diferenta de bani, in ce masura primeaza pentru tine confortul la superlativ, siguranta ta, imaginea ta, etc etc etc.

Nu sunt fan al stelelor Ncap dar intre Hyundai si Tiguan eu as lua tiguan :) Pretul reflecta perfect calitatea si ce platesti aia primesti.

Conceptul de masina FULL FULL nu mai exista la segmentul premium pentru ca sunt mult prea multe optiuni. La japonezi/koreeni poate ca da.

Cum arata pielea pe hyundai si cum e la volvo. Cum este sistemul de navigatie la Volvo si cum e la Hyundai. Are Romania? sau doar un contur de harta. Cum se simte masina la condus, dar pe un drum serpuit? Motorul cat de tare zornaie?

Nu poti sa compari Volvo + piele + xenon + navi Vs IX35 cu piele xenon si navi si sa spui ca masinile sunt la fel, doar ca una costa mai mult :) Cumperi altceva.

P.s. Mai bine iei un Volvo/Audi mai putin dotat decat o troaca ieftina cu multe butoane.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

si in plus : coreenii nu fac masini ! nu se pricep !

exact ca si chinezii ! insa astia din urma, macar au luat volvo cu totul, nu inventeaza ei a doua oara volvo.

masinile nu se pot compara. se pot compara preturile, atit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cu asta nu sunt de acord... şi Volvo are tot un contur de hartă. Uite. hehehe

Cât are acoperire Navteq-ul pentru România? 10%?! Mai bine cu harta clasică, de hârtie. Poate arăta bine navigaţia, dacă harta-i ca pixu'... a trebuit să-mi pun iMIV, ca să nu ruginească mecanismul de "pop-up" al ecranului... hehehe

Aia e pe masina ta din 2004, inventata undeva prin 2000, cam in perioada cand Hyundai faceau televizoare si cuptoare cu microunde:blink:

Revin maine cu un film cu navigatia din dotare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Comparatia cu XC60 nu isi are rostul.

Daca te gandesti sa iei ix35 si nu te deranjeaza un diesel mai putin puternic arunca si un ochi la noul Kia Sportage. Este mai ieftina si are un sistem 4x4 facut de Magna. Ambele masini sunt pe aceeasi platforma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai ix35 si Sportage sunt acelasi lucru chiar daca au sisteme AWD diferite, probabil ca diferenta de pret vine de la sistemul AWD .

Daca este sa alegem dupa pret atunci castigatorul este Duster, are acelasi sistem AWD ca ix35 dar costa mult mai putin :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moaaaama, cata demagogie...

in ce masura primeaza pentru tine confortul la superlativ, siguranta ta, imaginea ta, etc etc etc.

La ce zici confort la superlativ? Ca are un singur locsor in care pot sa pun ceva, in tot bordul ala imens... si ca nu-mi intra acolo un pachet de tigari?

La ce mai zici superlativ? La faptul ca o masina de 50000 euro n-are un compartiment cu refrigerare, chestie care e cam standard la Skoda, Renault sau Peugeot?

Nu zic, e confortabila... da' hai sa nu exageram!

Cum este sistemul de navigatie la Volvo si cum e la Hyundai. Are Romania? sau doar un contur de harta.

Harta Ro e useless, chiar si prin Bucuresti. Se rezolva cu un Mio. Te scoti mai ieftin, e si portabil si poti sa-i faci si update gratis!

Cum se simte masina la condus, dar pe un drum serpuit? Motorul cat de tare zornaie?

:)) Aici esti rautacios.

si in plus : coreenii nu fac masini ! nu se pricep !

Ai zis! Atunci asa trebuie sa fie! :unsure:

Aia e pe masina ta din 2004, inventata undeva prin 2000, cam in perioada cand Hyundai faceau televizoare si cuptoare cu microunde:blink:

Poate o sa fii surprins sa afli ca Hyundai fac de la tv-uri si cuptoare cu microunde pana la... cladiri si vapoare (unde sunt cei mai mari din lume). Asta in timp ce Volvo foloseste motoare Renault!

PS. Nu ma intelegeti gresit, nu sustin ca Hyundai ar fi cele mai bune masini, nici ca Volvo ar fi mai proaste... ar trebui doar sa incercam sa pastram un anumit simt al masurii, chiar daca suntem pe forumul Volvo.

Parerea mea... hâc!

Edited by NFS

Share this post


Link to post
Share on other sites

NFS, ia-ti un huyndai sau un peugeot, sau o skoda. Daca tu compari hyundai cu volvo ... ce sa mai spun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

... ceva inteligent, de exemplu!

Share this post


Link to post
Share on other sites

... ceva inteligent, de exemplu!

hai ca m-ati facut sa dau cafeaua pe jos !! :lol::rolleyes:::)

va rog io, nu va mai impungeti !

oricum omul e deja hotarit ! sint convins ca stie ce-o sa-si ia !

mi-am luat-o si io cu " stiu io ce sa mai spun ?" cind eram la negocierea salariului....

raspunsul a fost " something intelligent"....

stiu cum e....

Edited by iulirx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca imi permiti,singurul lucru despre care imi pot da cu parerea vis-a-vis de hiunday (la modul general)este confortul si tinuta de drum.Asta vara am mers cu masina socrilor mei(un hiunday accent) cca 6500 km prin Europa.Masina se comporta bine la viteze decente(150 km\h).Totusi,senzatia cand te dai jos de la volan este ca te-a batut cineva rau de tot :lol.Feeling-ul pe care ti-l lasa interiorul este de foarte ieftin iar stabilitatea in curbe si pe drumuri mai proaste este foarte nasoala.Mai ales daca ai de facut drumuri foarte lungi cred ca important este confortul,in principal al soferului,dar nici pasagerii nu trebuie neglijati.Acum,nu stiu la ix35 cum sta treaba exact,dar ma gandesc ca mare diferenta nu e.Cu volvo altfel sta treaba(nu numai in raport cu hiunday,ci si cu ford,seat,etc,masini pe care le-am avut\condus).Din punct de vedere al fiabilitatii nu am aproape nimic de reprosat hiunday-ului,totusi ar fi de remarcat faptul ca,la numai 3-4 luni de la achizitie,socrului meu i s-a aprins in bord(fara niciun motiv)martorul de airbag.S-a schimbat in garantie calculatorul airbag fara nicio explicatie a avariei respective.Despre fiabilitatea volvo-urilor te poti edifica pe acest forum,citind posturile colegilor mai cu experienta.Succes la achizitie,oricare ti-ar fi alegerea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut!!!

Ca posesor de xc60 cu motorul pe care o sa il iei si tu pot sa iti spun ca masina e o incantare din toate punctele de vedere. La drum lung , dupa ce te-ai dat jos din ea, dupa 1500 de km, parca ai mai vrea sa mergi. Eu am venit din Italia, de undeva de prin Toscana, in septembrie, vreo 1750 de km, pana in Maramures, Baia Mare la modul relaxat si nu am ajuns rupt in gura de oboseala. Masina arata si merge intr-un mare fel si la motorul pe care il are si puterea pe care o ofera cred ca nu consuma mult.

A mai spus-o, o mai spun si acum dupa 27.000 km: scot consum de 8,5 la suta mediu, constant, mixt. Fac naveta in fiecare zi 60 de km, si ma plimb si prin Baia Mare olecuta. IN septembrie, in concediu, in drum spre Croatia am mers in spatele cumnatului meu cu un Chevy Spark, sa nu merg io in fata sa-i explodeze motorul si la 120-130 km la ora, am scos consum de 7,8 la suta. De venit am venit pe drumuri separate si eu, din Italia singur, cu portbagaju full si cu copilasu de 2 ani, la rulaj pe la 140-160 la ora am scos 9 la suta. Pe drumurile astea proaste de pe aici cred ca filtreaza gropile ff bine, nu scutura deloc, depinde mult si de cat de tare sunt umflate rotile. Asta despre cum ruleaza. Tre sa zic ca mi se pare si foarte agila si manevrabila, m-am obisnuit ff repede cu ea.

Despre cum arata nu pot sa nu spun cu oarecare jena sau... mandrie ca, continui sa ma uit cu drag si admiratie de fiecare data cand ma apropii de ea si abia astept sa ma indepartez de ea sa o pot privi cand o parchez. La primul schimb de ulei am platit 400 de euro cu tot cu tva iar impozitul pe PFA este de 1400 Ron. Nu stiu daca la pers fizica e tot asa sau e putin mai mic.

Calitatea materialelor interioare mi se pare cu mult peste Audi (am cochetat si eu cu Q 5- ul si ma felicit ca nu l-am luat)chiar daca finisajul Audi e peste Volvo.

Abia astept sa ne spui cum iti place XC60.

PS Mi-am amintit si bila neagra: la 5000 de km mi s-a defectat un senzor de temperatura care e undeva inainte de filtrul de particule si am fost nevoit sa il astept 3 saptamani, timp in care masina a stat in service. Sper ca nu o sa fie si cazul tau mai alees ca masina se face la Gent, la tine-n batatura

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

@NFS motorul de pe SF tău nu era făcut de Hyundai ci de VM Motori, Hyundai nu știe sa facă mașini, vezi un Hyundai de 10 ani vechime și ceva european de 10 ani vechime, o sa sesizezi singur diferențele, Hyundai este comparabil cu Dacia, Fiat, Opel, Reno.....adica fix de pretul platit.

Daca a costat 50.oooE nu este obligatoriu sa aibă multe locuri de depozitare, Renault Espace costa mai puțin si are de 100 de ori mai multe locuri de depozitare, ghinion de neșansă .

Hyundai nu a fost, nu este si nu va fii o marca premium, au incrcat cu XG si nu au reusit, acum incearca cu Genesis si ca sa fie succesul mai mare au ales sa nu aduca acest model in Europa deoarece nu poate rivaliza cu Seria 5, E klasse, A6, S80, asta inseamna ca dl korean a inceput sa gandeasca .

Share this post


Link to post
Share on other sites

...vezi un Hyundai de 10 ani vechime și ceva european de 10 ani vechime... Hyundai este comparabil cu Dacia, Fiat, Opel, Reno.....adica fix de pretul platit.

In discutie este totusi un SUV, nu un Accent sau Getz sau alta de-asta mai... saracuta. De la Sonata in sus lucrurile nu mai stau chiar asa cu aia 10 ani. Cel putin asta e parerea mea. Ok, nu-i marca Premium, da' nu-s de acord nici cu categorica afirmatie ca nu stiu sa faca masini! Macar asa, nitel. :)

Daca a costat 50.oooE nu este obligatoriu sa aibă multe locuri de depozitare...

Obligatoriu nu-i nimic, dar vorbeam de confort.

**************************************************

Ca sa rezum, si cu asta gata, eu unul inchei ca deja o dam in offtopic, initiatorul topicului vroia un sfat cu privire la achizitionarea unui SUV, l-am sfatuit nici mai mult nici mai putin decat sa se gandeasca la cat timp vrea sa tina masina, in ideea ca peste 2-3 ani ar putea avea din nou o masina noua, in loc de un Volvo iesit din garantie (am zis un neadevar?) cam la aceeasi bani pe care i-ar da acum pe Volvo. Ok, ix35 nu e Volvo, da' nu-i nici chiar de desconsiderat. E un compromis bun intre calitate si pret (exact ce cauta colegul).

O fi Volvo "calitatea la superlativ" (discutabil), dar si banii conteaza si cred ca te simti suficient de bine si-n x35 incat sa-ti para bine de alegere.

Mult succes, orice te-ai hotarâ. Sunt convins ca te vei bucura de alegerea facuta fie si numai pt faptul ca vei putea spune: "Da frate, da' am Volvo!"

Cum fac eu. 71.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now