XC

Membru
  • Content count

    29
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by XC

  1. Planetare

    Multumesc.
  2. Planetare

    La XC60, 2.4D, 215 CP, automata, AWD, 2014, se gaseste doar cap de planetara? Imi caraie stanga, desi burduful pare ok. Multumesc.
  3. Revizii

    Aloha. A schimbat cineva distributia la un XC60 D5 AWD, totul OEM, in reprezentanta? Sunt la 180k, e cazul sa o fac, ma costa undeva la 4300 RON la mine la Timisoara, la Todorut. Cum e prima masina AWD la mine (si primul Volvo) nu sunt obisnuit cu scoruri chiar asa de mari :). 2k+ mai vazusem la Mazda, tot OEM, dar acuma sunt cam la dublu.
  4. Uzura anvelope spate

    Stiu. Eu nu am TPMS insa si nu vad nici pe cauciucuri sa scrie SSR undeva. Cred ca daca erau, se oboseau sa scrie, cum scriu pe SportContact, de exemplu. La mine pe mașină sunt 3 din 2014 si unul din 2016 (o fi facut neamțul unul varză) si pe niciunul nu apare SSR. Plus ca nu cred ca Volvo ar fi pus SSR (care e runflatul celor de la Conti, cum zic ei) si care zice că TPMS e obligatoriu, pe o mașină fără TPMS.
  5. Uzura anvelope spate

    Salut. Cam asa arata umarul exterior al anvelopelor spate, EcoContact 5. Adancime de profil mai au, insa sa inteleg ca atunci cand ajung la X le schimb? Le-am primit pe langa cele de iarna noi, cand am cumparat masina. Printre altele, la service am facut geometria mașinii si e posibil ca fostul proprietar sa le fi uzat asa, nu stiu pe care punte. Eu am zis că poate reusesc sa le folosesc un sezon. Fata arata mult mai bine. Ce-i drept, in vreo 4500 de km in vara asta, pe autostrada, i-am cam dat si eu, fara mila, mai ales in Germania. Eu tot am vazut X-ul ala insa singura menire a lui mi se pare ca ar putea fi ca atunci cand e atins, sa le schimbi. Dar poate nu stiu eu. Si daca le mai pot folosi, ar fi bine sa le pun pe fata, fiind ceva mai uzate? (Scriu de pe telefon, pe desktop site-ul e inutilizabil pentru ca pe RDS nu se incarca niste CSS-uri). Multumesc anticipat.
  6. Uzura anvelope spate

    Am inteles. Ale mele nu sunt SSR / runflat si din pacate cu Conti m-am mai fript o data pe piatra de munte cu un Premium Contact. Nu par sa fie chiar ok pentru off road, au un sidewall foarte sensibil.
  7. Uzura anvelope spate

    Multumesc. Ma gandeam sa fac acelasi lucru, sa le mut de pe fata pe spate, pastrand partea. Nici mie nu mi se par traznet anvelopele, dar nici de aruncat. Ai incercat ceva la dimensiunile astea si esti mai multumit? Am vazut un ATR de la Conti pe Land Roverul unui prieten, insa cred ca sunt destul de zgomotoase, desi par mult mai rezistente pentru off road / drum forestier / drum cu piatra sparta.
  8. Volvo XC 60 MY 2018

    Nu mai vorbim de cutiile in 8 trepte, inca de cand lumea, la fel si brake energy recovery, pe cand Volvo-ul meu, cu tot cu Summum si alte pachete, din 2014, are doar 6. Pana la urma nu e totul raportul CP/litru, mai e si ce faci cu puterea aia.
  9. Geometrie roti spate

    Asta-mi aminteste de momentul cand am primit un telefon mobil (GSM, ceva Nokia) cu meniu in romana. Cautam de nebun si ma chinuiam sa ma prind carui meniu in engleza ii corespundeau chestiile alea in romana aruncate cu furca acolo. Ma rugase cineva sa schimb niste setari, parca. Am schimbat limba in engleza, am modificat setarea, înapoi in romana si-am predat telefonul. Exista chestii unde esti mult mai obisnuit, dupa ani de utilizare, cu o limba care poate nu e limba ta materna. La masina poate nu e socul asa de mare, ca nu intri in meniuri asa de des, insa la telefon mi s-a parut greu cu romana ... 
  10. volvo xc60

    Asa e, ma mir uneori in oras de cum suna cand calc pedala mai brusc si mai barbateste (nu neaparat kickdown, dar cat sa ne bage un pic in scaune)
  11. volvo xc60

    Lasand fiabilitatea la o parte, eu sunt foarte placut surprins de incalzirea scaunelor din spate, cross traffic alert, blis, parbriz incalzit si cruise control adaptiv cu functie de franare / reluare a "urmaririi". Si faza lunga adaptiva e foarte faina. In rest, diesel d5, awd, 215 cp, suficient de sprinten. Putea fi mai silențios, dar e ok si asa. Putea fi mai stabil la viraje stranse, dar e totusi SUV cu suspensia pe "confort". Nu am condus eu nici X3 cu care se bate, nici Tiguan, insa cred ca nu sta deloc rau in comparatie cu ele. Daca aveam buget luam un X5 de 3L, 8 viteze, etc., avand prieteni care se jura ca aceasta combinatie (3L diesel + este dincolo de orice. Nu vorbim de costuri de intretinere sau consum. Strict confort / performanta. My 2 cents.
  12. Volvo XC Automat sau AWD

    Mi-a crescut inima-n piept
  13. Volvo XC Automat sau AWD

    Din punctul meu de vedere (awd 2.4 automat), mi-am luat xc60 pentru garda la sol si awd. Nu am nevoie de garda mare la sol in oras sau pe asfalt, am nevoie de ele in zapada / noroi / pietre ude, etc. Automata e un bonus, nu o necesitate. Am condus multa vreme 2x4 si am iesit, intr-adevar, cu rabdare si ceva know-how din mai toate situațiile nasoale. La mine, insa, daca nu-mi trebuie awd nu-mi trebuie, implicit, nici garda la sol, asa ca iau break-ul. Am portbagaj mai mare si consum mai mic si chiar daca pun Thule pe masina intru in mai toate parcarile. De curand am studiat optiuni de parcare si am gasit cu limita de 2.05. XC-ul cu Thule pe el are 2.15. Desigur, insa, conteaza mult "use case"-urile fiecăruia. Nu exista one size fits all.
  14. consum xc 60 de toate felurile

    Pe bord zice 8.7. Timisoara - Cenad + Hu + At, autostrada, 130-135 si in rest cu cat era voie. D5 AWD automata, 2 adulti si 2 copii, bagaje full in portbagaj + un Thule de 500 de litri. N-am ce comenta, tot cam atat mi-a consumat si Mazda 6 cu Thule. Diferentele or fi din cat minte fiecare computer. E ok.
  15. Cand am luat masina din Germania, dupa ce a stat o vreme la dealer, a aparut mesaj de baterie descarcata dupa ce am ascultat 2-3 minute de muzica. Dealerul a zis ca e normal pentru o masina care a stat mult fara sa fie pornita si ca o rezolva ei inainte sa mi-o dea. Nu stiu daca au lasat-o pornita sa se incarce la relanti sau au pus-o pe redresor. Oricum mesajul respectiv nu a mai aparut. Ieri dimineata, am vrut si eu sa testez incalzirea auxiliara. Am pornit-o si cand m-am intors la masina, peste 10-11 minute, aveam deja mesajul ca a trecut in power saving mode. Am fost la reprezentanta, avea cam 35% din capacitate, zicea pe bonul scos din aparat. Omul m-a avertizat ca s-ar putea sa nu fie chiar asa de slaba, dar cum am frecat-o vreo 10 zile numai in oras, ture scurte, s-ar putea sa nu apuce sa se incarce ca lumea. Cum baterii originale nu aveau pe stoc, am zis ca stau un pic inainte sa iau decizia de a o inlocui, pentru ca poate daca merg drumuri mai lungi cu ea se mai incarca, plus ca n-a mai dat mesaj de low battery si dimineata si la -11 a pornit super lejer. Mi-am luat insa un redresor cu tester de la CTEK, pentru ca plec in Austria si daca ma lasa pe acolo vreau sa pot sa o redresez. Tensiunea pe baterie, masurata cu un voltmetru, cu motorul oprit, e 12.63 - 12.64. La testele CTEK, a iesit galben la baterie (se asteapta sa fie peste 12.6, probabil ca nu sesizeaza 12.63), dar a iesit verde si testul de incarcare si cel de putere la pornire. Banuiesc ca nu are rost sa ma agit si sa o schimb, avand in vedere ca bateria are sub 3 ani si neamtul de dinaintea mea a facut 106.000 cu ea, probabil drumuri mai lungi din moment ce are o medie de 38.000 pe an. Sau sunt prea optimist? Cand pica, pica brusc si salutare? P.S. Redresorul l-am luat asa repede pentru ca mai am o masina cu o baterie mai veche (Varta) si una cu o baterie noua (Bosch) dar pe care au reusit copiii sa o descarce deja de doua ori lasand plafoniera aprinsa de vineri seara pana luni dimineata. Asa ca sper sa il pun la treaba.
  16. Am tot auzit de VIDA in sus si in jos, dar nu-mi dau seama ce presupune asta. E o aplicatie, o chestie hardware + aplicatie, e licenta periodica (anuala), definitiva, care e treaba cu ea? Ce investitie presupune, pe langa un laptop? Asta e: https://www.eobdtool.co.uk/wholesale/volvo-vida-dice-diagnostic-tool.html ?
  17. consum xc 60 de toate felurile

    Off topic: Bine ar fi sa fie asa. Dieselul de 1.6 de la Honda de exemplu da chix urat de tot in ciclu urban. Se plangea cineva pe softpedia ca a avut probleme nu cu una, ci mai multe (flota). Si cred ca e chiar Euro 6, nu 5. Si parca si Mazda inca au probleme, cu tot cu Euro 5. Daca le bagi in oras sute de kilometri si mai faci si drumuri scurte le pui in bot urgent, mai ales cand nu stai dupa ele sa vezi daca regenereaza sau nu. Urci in ea, mergi unde ai treaba si opresti. Rinse and repeat de doua ori pe zi, 21 de zile pe luna. ... Aaaand it's gone.
  18. consum xc 60 de toate felurile

    Asta nu poate decat sa ma bucure. Bravo lor (Volvo). Alte D-uri (4, 3 sau 2) au probleme (la V40 sau S60 de exemplu)? Intreb pentru o "prietena".
  19. consum xc 60 de toate felurile

    Stiu, mai am o Mazda, cu care am tras pe tema asta la greu. Vad insa ca nici la Volvo nu ai nici o indicatie, in afara consumului urias, ca se intampla o regenerare. Cam cat dureaza la Volvo?
  20. consum xc 60 de toate felurile

    D5 2014 automat, 12.8 - 13 in oras in perioada asta in conditiile in care in fiecare dimineata il pornesc, merge cateva minute si dupa aceea plec si fac vreo 7 km prin oras, trafic bara la bara. Asta pe langa alte drumuri prin oras in conditii un pic mai omenesti. Viteza medie 16-18 Km/h. N-am ce sa comentez, stiu Passat-uri care iarna consuma tot atat in conditile in care la noi (Timisoara) drumurile spre si dinspre centrul orasului sunt mai tot timpul "la rosu" in Google Maps. Daca nu merg bara la bara sau merg distante un pic mai lungi, se invarte pe la 11.2 - 11.5 din cate imi dau seama. La 20% afara din oras (autostrada, 130-150 nu 80-90 la ora) si 80% in oras, pe 500 de km, consumul a fost 11.2 la pompa. Stilul de condus e lejer cand e oricum trafic si un pic mai sportiv cand am motiv. Pe de alta parte, sa vorbim de consum la XC60 ... nu stiu daca ne foloseste :). E clar ca la drum lung nu va consuma niciodata cat o berlina cu diesel de 1.6 si cu multe sute de kilograme mai usoara, eventual condusa de un obsedat al consumului, care schimba usurel la 1800 rot/min. In alta ordine de idei, daca o conducem foarte finut, cel putin la diesel-ul de 2.4 nu stiu cum o sa stam cu DPF-ul. Mai vedem, eu o am de doua saptamani si un pic, nu pot inca sa ma pronunt decat in baza datelor (restranse) pe care le am.
  21. Intrebari XC60

    Cand ai fost tu la reprezentanța, de curand? Multumesc de pont, pe unde are service Samer? E pe langa Brancoveanu / Rebreanu / Eneas, pe acolo? Are si diagnoza si toate cele?
  22. Intrebari XC60

    Szeged ar fi aproape, insa maghiara mea e la nivel de injuraturi si declaratii de dragoste, restul cam slabut :). Plus ca nu stiu daca cei de la Szeged sunt experti sau doar o reprezentanta oarecare, cu bune si rele. Mai "rumeg". Pe de alta parte daca nu am acces nu fac schimbul la ei, e simplu. Cred ca mai degraba m-ar vrea ei de client decat ii vreau eu neaparat pe ei (zic eu, cocos).
  23. Intrebari XC60

    Cu Bogdan am vorbit la telefon cand eram pe punctul sa iau o masina din Bucuresti (ma felicit ca n-am facut-o), acum insa e foarte departe de mine si, dincolo de costul suplimentar de combustibil apare un cost de doua zile pierdute, lux pe care pur si simplu nu il am ... Suna tentant baietii de la Arad (Mercom), am mai multe semnale ca stiu ce fac, sau totusi cei de la reprezentanta din Timisoara, urmariti indeaproape. Ma gandesc ca daca stau cu ochii pe ei si ma uit si eu la ce fac, inclusiv la temperatura de pe scula de diagnostic cand fac nivelul, n-or fi asa de pe langa subiect incat sa-si dea cu stangul in dreptul. Va multumesc amandurora pentru lamuriri.
  24. Intrebari XC60

    Mi-a explicat intre timp, l-au masurat la o temperatura diferita decat cea specificata.
  25. Intrebari XC60

    Cand ai vreme zi-mi te rog cum a fost cu nivelul la Timisoara. Nu de alta dar eram pe punctul sa le fac o vizita. Poti verifica tu nivelul dupa aia, exista o procedura simpla? Ca daca asa-i treaba merg la Arad si salut.