vicanezu

Membru
  • Content count

    92
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by vicanezu

  1. A schimbat cineva colectorul de la alternator,se schimba greu ?
  2. Cu ABS sau fara?

    Atentie , eu am cumparat cap planetara cu inel abs dar se pare ca numarul de dinti era diferit asa ca am folosit tot inelul vechi pe care l-am scos la cald .
  3. Fiabilitate S40 (...-2004)

    Am unul din 97 si nu am cuvinte   
  4. Problema abs

    Salut prieteni , de câteva zile in bord mi-a rămas aprins martorul abs . Înainte se aprindea după ce mergeam cu mașina câțiva kilometrii , acum rămâne aprins cum pornesc mașina . Am fost la un tester si îmi dă lipsă tensiune valve hidraulice . Senzorii sunt ok . Am verificat sigurantele de la motor ( două la număr ) , am scos mufa de la calculatorul abs si am curatat-o cu spray de contacte dar problema persistă . Întrebarea este dacă mai e ceva de verificat, vreo siguranță sau altceva . Menționez că este vorba de s40 din 97 , motor benzină , 2 litri , 140 cp .Va mulțumesc !
  5. Problema abs

    Da , erroarea a ramas aceeasi .
  6. Problema abs

    Îmi poți spune te rog cum de face asta . Mulțumesc !  
  7. Problema abs

    Revin cu problema mea , am fost cu centrala abs originala la in specialist in asa  ceva  a reparat ce era de reparat , am montat-o dar problema persista . Mentionez ca au fost masurate tensiunile de pe priza abs , am verificat toate sigurantele si totul este ok . Va rog ajutati-ma cu in sfat daca mai trebuie verificat si altceva . Senzorii abs deasemenea sunt ok . Va multumesc !
  8. Am si eu o problema legata de valva care inchide motorina atunci cand opresti motorul.Problema este ca pierd motorina pe langa axul cu piulita de deasupra valvei,am incercat sa o oblojesc cu diferite solutii dar in timp tot se repeta problema.Daca cineva are o solutie pt aceasta problema sau macar sa-mi spuna cum se numeste piesa respectiva pt a o cauta pe net. Mentionez ca este vorba de un s40 turbo diesel,1900cc,fabricat in 97 si din cate am inteles are motor de renault.Astept idei.
  9. Problema abs

    Nu cred ca nu este compatibila fiindcă are cod identic cu cea originală . Din autodata rezultă ca trebuie sa mai verific niște relee . Mâine o să verific toate tensiunile din mufa abs .
  10. Problema abs

    Am schimbat central abs dar erroarea in bord a ramas , intrebarea e daca trebuie din nou mers la tester pentru a sterge codul de eroare pentru ca abs-ul sa functioneze .
  11. Problema abs

    Chiar nimeni nu ma poate ajuta cu in sfat ????
  12. Salutare ! Astazi am vazut in Mitsubishi Carisma al unui cunoscut si am fost surprins de multimea de component similare cu cu ale S 40-ului meu in principal in zona compartimentului motor , filtrul de aer , tabloul de sigutante , servofrana , iar in habitaclu mullet alte component aflate sub bord deasemenea identice ( nu stia unde se afla tabloul de sigurante din interior si m-am dus la sigur ). Intrebarea mea este daca aceste masini au folosit o platforma comuna ?
  13. Suspensie nivomat sau W/O nivomat ?

    Banuiesc ca si a mea masina are o astfel de suspensie fiindca simt orice denivelare din asfalt uneori devine chiar suparator de inconfortabila fiind foarte rigida . Acum ma intreb ce at trebui schimbat arcurile sau amortizoarele pentru a avea o suspensie putin mai moale .
  14. Antena

    Eu am demontat-o , am curatat-o si am gresat acolo unde trebuie iar acum antenna functioneaza ireprosabil .
  15. probleme inchidere centralizata

    multumesc pt  sfaturi si o sa revin cu rezolvarea problemei .
  16. Salut, de ceva timp ma lovesc de o problema enervanta si anume ca nu pot arma sau dezarma masina decat daca sunt foarte , foarte aproape de masina , am schimbat bateriile telecomenzii , am schimbat si carcasa de la telecomanda dar problema persista nu-mi dau seama ce pot sa mai fac.Astept sugestii .
  17. probleme inchidere centralizata

    Nu risc nimic daca fac lucrarea asta ?
  18. probleme inchidere centralizata

    Chiar nu ma poate ajuta nimeni ?
  19. Ce fel de ulei ?

    Salut,m-am decis sa postez si eu in  acest topic in urma unei experiente neplacute ce a avut loc acum o luna. La o verificare de rutina a uleiului am constatat ca nivelul era aproape sub limita normal . Mentionez ca tot timpul am folosit Mobil One 10w40 ca si vechiul proprietar al masinii . Acest nivel inseamna aproape 2l de ulei lipsa din motor . cu toate ca mai aveam cam 1500 km pana la urmatorul schimb am decis sa schimb uleiul si sa folosesc Motul 10w40 . La service baiatul care mi-a facut schimbul mi-a spus ca vechiul ulei era ciudat de subtire . Ma gandesc oare am avut ghinionul sa cumpar acel ulei contrafacut de la rusi care a invadat piata ? Oricum pt alegerea pe care am facut-o sunt destul de multumit . Acum sa vedem si in timp daca am facut o alegere buna . O zi buna tuturor !
  20. joc etrieri spate

    Salutare tuturor , am si eu o problema legata de un troncanit la puntea spate . Am fost la un mechanic care dupa o verificare mi-a spus ca am joc la portetrieri si din aceasta cauza am si acel troncanit. Ce ar trebui sa verific sau ce anume se uzeaza de creaza acest fenomen . Va multumesc !
  21. joc etrieri spate

    Am rezolva,deci jocul chiar era de la acele culise .
  22. Comutatorul care schimba directia aerului la bord nu mai functioneaza ,in orice directie l-as pune baga aer doar pe gurile din fata si ma gandesc ca o sa vina vremea umeda si nu o sa pot dezaburi parbrizul. Care ar fi solutia,pe unde trebuie sa umblu pt a-l repara ???
  23. joc etrieri spate

    cred ca la acele culise facea referire mecanicul.....zic si eu
  24. Pornire grea

    Aceeasi problema o am si eu si am facut ce a spus Midnight Caller,nu a curs benzina dar culmea este ca dupa ce am pus contactul de cateva ori cu furtunasul scos si l-am introdus inapoi masina porneste perfect. Care sa fie explicatia ?  
  25. Pierdere ulei cutie

    La cautator este buba...