• Announcements

  • Adrian N

   Mentenanta   07/19/2018

   In perioada 20-05 ora 20:00 - 22-05 ora 20:00 site-ul va fi oprit pentru mentenanta. Probleme ce se vor a fi rezolvate: Problema legata de conturi(inregistrare, autentificare, schimbare parola) Problema cu spam-ul. https://www.facebook.com/groups/volvoclubrom/  

JAD

Membru
 • Content count

  69
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 Good

About JAD

 • Rank
  Junior
 • Birthday 03/12/1985

Profile Information

 • Sex Barbat
 • Locatie BUCURESTI
 • Auto XC90
 • Fabricatie 2007
 • Fabricatie2
 1. Uzura anvelope interior fata

  Salut,  Presiunea o tin pe la 2.3, 2.4 bar, asa scrie pe stcker.  255 / 50/ R19 standard de R design.  Multumesc pentru raspuns!
 2. Uzura anvelope interior fata

  Salut,  Si eu am o problema similara dar e invers, anvelopele se uzeaza pe exterior, Am facut geometrie 3D, toate valorile ok, iar unghiul de cadere se vede si la ochiul liber ca nu e ok, e putin pozitiv cam ca in exemplul exagerat din poza de mai jos. E vorba de un XC90 din 2007 si din cate inteleg de la personalul atelierului de geometrie, acest tip de suspensie nu are reglaj pentru acest unghi Viteza mare de deplasare in viraje iese din calcul, merg incet. Amortizoarele au fost schimbate in urma cu circa 2 ani (Sachs), nu are niciun joc in elementele de legatura ale suspensiei(bucsi pivoti, capete de bara) sau caseta directie, arcuri ok ( nu sunt rupte sau oxidate). Neavand probleme evidente la suspensie si neavand un reglaj pentru acest unghi, ma indoiesc ca e normala aceasta uzura neuniforma a anvelopelor. Unde sa-mi indrept atentia oare ?  Multumesc!
 3. Atentionare lumini

  Salut,  Multumesc pentru raspunsuri  .
 4. Ma bucur ca ai ti-am putut fi de ajutor :).
 5. Atentionare lumini

  Salut,  Desi are senzor de lumini, nu are "auto" la lumini, reactioneaza doar iluminatul bordului, consolei centrale si luminile ambientale la schimbarea luminozitatii exterioare. Multumesc mult pentru lamuriri :).
 6. Atentionare lumini

  Salut,  Deseori mi se intampla sa uit pozitia aprinsa cand las masina in parcare, imi puteti spune va rog daca la ale voastre xc90-uri au un sistem de avertizare acustic daca lasi pozitia aprinsa? ( al meu e 2007) Pana la xc toate masinile intalinte bipaiau / te avertizau cumva dupa oprirea motorului sau deschiderea usii ca esti idiot si le-ai lasat aprinse :). Daca e aprinsa faza scurta se stinge odata cu oprirea motorului impreuna cu pozitia indiferent de pozitia comutatorului. Daca e doar pozitia aprinsa nu se stinge la oprirea motorului (firesc) dar nici nu scoate sunete cand deschizi usa si parasesti vehiculul.  Multumesc. 
 7. Sunt informatii mai mult sau mai putin utile si mai mult sau mai putin corecte oferite gratuit populatiei. Daca vrei sa cumperi o masina care e in tara de ceva timp sigur vrei sa intrii si aici sa vezi daca corespund datele. Nu cred ca tinta lor erau importatorii de auto rulate, acestia modificand numarul kilometrilor inainte de a trece pe la RAR sau ITP.  
 8. Volvo

  Salut,  Sa o stapanesti sanatos, te asteptam cu poze si prezentarea masinii la rubrica "hai sa ne cunoastem" Limba meniului din cate stiu se poate schimba la Bogdan Gutu (Bucuresti), gasesti contact prin forum. Jocul poate veni din capetele de planetare, am auzit ca e o problema comuna la XC60 dar trebuie verificata la un service, poate fi din caseta, bielete directie, capete de bara, anvelope sau cine stie ce .
 9. cu cheia de rezerva face la fel ?
 10. Salut,  Verifica si bateria cheii.
 11. xc70 vs xc90

  Daca acele sute de metri parcurse zilnic sunt ca in prima poza e ok Volvo. Daca sunt ca in a 2-a nu mai e ok.
 12. xc70 vs xc90

  Volvo nu e masina de coclauri, sistemul 4x4 cu haldex in general e cam de jucarie , iti trebuie ceva zdravan pe partea mecanica, bucsaraie, sasiu separat, reductor, selectie transmisie 2x4, 4x4, macar diferentialul central blocabil. Recomandari- Rexton, Kyron, Pathfinder, Navara, L200, Pajero, Land Cruiser.  
 13. Cati km aveti in bord?

  XC90 2007 D5 6 auto , 240 000 km,  Totul in ordine. 
 14. xc70 vs xc90

  Salut,  Din punct de vedere mecanic sunt foarte similare, impart aceleasi platforme, motoare si transmisii. Xc 70 are un consum mai bun si se misca mai bine fiind mai joasa, mai aerodinamica si mai usoara. XC 90 are mai mult spatiu si poate putin probabil ceva mai sigur la impact, uzura mai mare pe artculatii, cutie sau frane fiind mai grea. la 90 ar mai fi si costurile colaterale nesemnificative, spalatorii, vulcanizari etc. cu taxe de jeep. E subiectiva treaba, du-te sa le vezi pe ambele si ia-o pe cea care ti se pare potrivita pentru nevoile tale.