micu

Membru
  • Content count

    19
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About micu

  • Rank
    Nou venit

Profile Information

  • Locatie Cluj Napoca
  • Auto XC60
  • Fabricatie 2011
  1. "Book time for maintenance"

    Multumesc de raspunsuri. 1 an se face abia pe 17 ianuarie si km nici nu ma apropii de limita de 20000km la care e scris in cartea technica sa se faca revizia, asa ca las revizia pe inceputu lui ianuarie. Sarbatori fericite!
  2. Salut, in curand volvoul meu implineste 1 an (pe 17 Ianuarie). De doua zile a aparut mesajul "Book time for maintenance". Am doar 12500km. Nu as face revizia mai repede decat e necesar. Din experienta voastra cu cat timp inainte de revizie apare acest mesaj? De sarbatori palnuiesc o iesire de cateva mii km, vedeti vreun impediment daca fac revizia la inceputu lui Ianuarie? Mersi
  3. stingator masina

    Pana in acest weekend nu am dat importanta stingatorului de masina. Am mers in magazin l-am cumparat pe care mi s-a pus pata si gata. In acest weekend s-a declansat in portbagaj extinctorul cumparat in ianuarie 2012. Nu a fost supus vreunui soc deosebit, mai ales ca statea in locul lui in polistiren unde e locul rotii de rezerva. Simtind un miros extrem de toxic am citit si ce substante contine. M-am ingrozit de atentionarile de toxicitate. Mai mult cautand pe internet am gasit ca una din substantele active nu se recomanda sa se foloseasca pe flacara deschisa din cauza ca la temperatura mare se transforma intrun gaz foarte toxic. Ieri am cumparat unu cu pulbere si cu siguranta cu cui, cum am in cealalta masina si de 5 ani e ok. Atasat sunt pozele cu marca sa o evitati.
  4. consum xc 60 de toate felurile

    calculatorul a dat 7.4 l/100km, iar calculul meu plin pe plin 7.5 l/100km. Marja de eroare 100ml/100km, e acceptabil. 6-700 ml mi se pare mult.
  5. Probleme turatie 1.6D DRIVe?

    eu am 2.0 DRIVe 163CP. Am testat si are un comportament similar. La mine scade pane pe la 1500-1600 de ture si acolo are o pauza. Pauza e maxim o secunda.
  6. consum xc 60 de toate felurile

    DRIVe/163CP/manuala/FWD, Cluj - Salzburg si inapoi 7.5l/100km
  7. Eu sunt multumit de acest motor. Dar acest lucru e foarte subiectiv, depinde foarte mult de ce se asteapta fiecare de la masina si de stilu de condus. Am un vecin nemultumit de Q7 cu motor diesel de 4.2 pt ca l-a depasit la o liniuta unu cu un Porsche Cayene care avea cu 100CP mai mult. Din cate stiu eu la cutie automata AWD e motorul D3 de 2.4 nu de 2.0. Ambele au 163 CP dar cel de 2.4 are cuplu mai mare. Eu am obtinut un discount cam de 15 % fata de pretu de lista. Se incadreaza in marja pe care o ofera toti dealerii indiferent de marca. Mai mult se obtine numai daca e ceva promotie sustinuta si de importator/producator.
  8. Masina a fost 34000EUR cu tot cu TVA (dupa negocieri si penalizari de intarziere, din diverse motive a venit cu 3 luni mai tarziu decat a promis fostul director de vanzari). Am luat-o de la Premium Cars din Cluj. Noua echipa de vanzari e mai buna, daca vrei iti dau datele de contact. E cu cutie de viteze manuala.
  9. Eu am XC60 FWD DRIVe. Nu am decat 2500km dar pana acum am doar lucruri bune de spus. Am luat masina de noua. Consumul mediu e pe la 8-9 insa am inteles ca mai scade dupa 15000km (cel putin asa spun alti posesori ai aceluiasi motor din afara). Am ales FWD pt ca circul numai pe asfalt. Am ales pachetul optional family pentru scaunele de copii integrate. Avand in vedere ca la volvo nu au perdelute optionale la geamurile din spate (cum sunt pe Altea XL de ex.) am comandat geamuri fumurii. Ca nivel de dotare e momentum plus inca cateva optionale. Asta deja depinde de ce doreste fiecare.
  10. ACCESORII XC60

    Si-a pus cineva scut metalic de protectie motor? http://accessories.volvocars.com/AccessoriesWeb/Accessories.mvc/en-GB/RO/XC60/2012/DRIVe/Manual/L.H.D/ShowDocument/VCC-427811
  11. Revizii

    Pirreli Ice&Snow am si eu pe ambele masini si nu am avut probleme.
  12. Cand se mai incalzeste ma bag si eu la o intalnire
  13. ACCESORII XC60

    Mi-am comandat pe masina scaune de copii integrate in bancheta din spate. A venit masina odata cu zapada mare si s-a suit cu bocancii plini de zapada/noroi pe scaunele noi. Am vazut pe volvocars ca exista o husa pentru scaunele de copii integrate. Costa cam 520 RON. Si-a comandat cineva? Se poate monta si daca scaunul e ridicat in pozitia sa stea copii mici? In poza de la ei scaunul e lasat in pozitia normala. Ati vazut si in alta parte astfel de huse?
  14. Info despre dealerii Volvo din Romania

    Am primit si actele masinii. O surpriza placuta a fost ca au venit in 3 zile (ma asteptam sa vina in vreo 3 saptamani). La alti dealeri din Cluj (e drep ca la marci inferioare volvo) s-a intamplat sa se intarzie si mai mult de 30 zile, si oamenii au trebuit sa umble sa isi ia alte numere rosii. Noua echipa de vanzari se chinuie sa refaca imaginea dealerului. Se vede ca au pornit cu elan si sunt pusi pe fapte mari. Eu sper sa reuseaca ca doritori de volvo sunt multi in Cluj, dar evita marca de "frica" dealerului.
  15. Info despre dealerii Volvo din Romania

    Mi-a fost lene sa vin pan la Bucuresti sa iau masina. Cei din Cluj au schimbat directorul de vanzari prin noiembrie anu trecut si de anu asta au si un agent de vanzari nou.